LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 23 Ιανουαρίου 2020 12:48 | Ανανέωση: 23 Ιανουαρίου 2020 16:49

Παπαγγελόπουλος: Αγωγή και μήνυση στην Ράικου για τις καταθέσεις της

Τι αναφέρουν οι συνήγοροι του πρώην Αν. Υπ. Δικαιοσύνης, σχολιάζοντας τις διαρροές από όσα είπε η Εισαγγελέας στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Ράικου - Παπαγγελόπουλος

Ο Δημήτρης Τσοβόλας και η Λύδια Τσοβόλα ως συνήγοροι υπεράσπισης του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου, εξετάζουν την κατάθεση αγωγής και μήνυσης εναντίον της, καθώς, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, «με αφορμή τις απαράδεκτες και παράνομες διαρροές αποσπασμάτων από την κατάθεση της μάρτυρα Ράικου Ελένης», δήλωσαν ότι:

«Μόλις λάβουμε την κατάθεση της κας Ράικου από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή της προκαταρκτικής εξέτασης κατά του Δημ. Παπαγγελόπουλου και σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι διαρροές, θα καταθέσουμε αγωγή αποζημίωσης και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία κατά της κυρίας Ελένης Ράικου και κατά παντός άλλου συμμέτοχου για τις εν γνώσει της ψευδείς καταθέσεις της.

Οι αναφορές της αυτές, όπως τουλάχιστον έχουν διαρρεύσει, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με προηγούμενες αναφορές της και αυτό προκύπτει από έγγραφα και από τα αδιαμφησβήτητα γεγονότα .

Πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι οι επιλεκτικές διαρροές καταθέσεων μαρτύρων, πέραν του ότι είναι απαράδεκτες και παράνομες, επιβεβαιώνουν την αρχική μας θέση ότι είναι σαφώς πολιτική η δίωξη του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου».

ΣΥΡΙΖΑ: είχε ανατεθεί αποστολή στην Ράικου για το σκανδαλο Novartis

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την κατάθεση της Εισαγγελέως Ελένης Ράικου στην Προανακριτική Επιτροπή, ανέφεραν «προσερχόμενη με μεγάλο ντόρο στην προανακριτική επιτροπή η κα Ράικου προσπάθησε να φέρει εις πέρας την αποστολή που της ανατέθηκε, να πείσει δηλαδή τα μέλη της επιτροπής ότι το σκάνδαλο Νοβάρτις μετατράπηκε σε σκευωρία μέσω κατασκευασμένων μαρτυριών. Το επιχείρησε με μία μυθιστορηματικού τύπου κατάθεση χωρίς αποδείξεις και ντοκουμέντα.

Τελικά η ίδια παραδέχτηκε, μετά από επίμονες ερωτήσεις βουλευτών, ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες κατέθεσαν από το 2016 στις ΗΠΑ και κρίθηκαν αξιόπιστοι εκεί ώστε να τεθούν σε καθεστώς προστασίας και στη συνέχεια το 2017 κάποιοι από αυτούς κατέθεσαν και στις ελληνικές αρχές. Το κυριότερο είναι, όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα, πως δεν γνωρίζει τι έχουν καταθέσει στις ΗΠΑ οι προστατευόμενοι μάρτυρες και άρα αποδέχτηκε ότι θα ήταν αδύνατο να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς της περί σκευωρίας και κατασκευασμένων μαρτυριών στην Ελλάδα. Εν ολίγοις παραδέχτηκε ότι όλες οι κατηγορίες της εναντίον του κ. Παπαγγελόπουλου ήταν αβάσιμες και αστήρικτες. Τελικά ο «θησαυρός Ράικου» αποδείχτηκε για τη πλειοψηφία της επιτροπής άνθρακες και τη φωτιά την έβαλε η ίδια».


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ Ζελένσκι έλαβε το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ - Θα συνομιλήσει με τον Τραμπ τις επόμενες ημέρεςΣήμερα 19:37 | Ειδήσεις

Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ουκρανού Προέδρου.

Κύκλωμα Ρομά με τηλεφωνικές απάτες: Εκβίασαν 10χρονο παιδί - "Η μαμά σου μου χρωστάει"Σήμερα 19:50 | Ειδήσεις

Ένας από τους κακοποιούς φέρεται να εκβίασε τηλεφωνικά 10χρονο παιδί, προκειμένου να του παραδώσει χρήματα και κοσμήματα που υπήρχαν στο σπίτι.   

Δολοφονία Γιάννη Λάλα: Προσωρινά κρατούμενοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοιΣήμερα 19:55 | Ειδήσεις

Σε βάρος των τεσσάρων κατηγορουμένων, έχει ασκηθεί βαρυτατη ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων.

Πιερρακάκης: Η ελληνική οικονομία κατατάσσεται σε εκείνες με τις ισχυρότερες επιδόσεις στην ΕυρωζώνηΣήμερα 22:09 | Ειδήσεις

Η ανάρτησή του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τον Προϋπολογισμό του 2026.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
«Κατάπιε» και την Ντουμπάι ο Παναθηναϊκός με 103-8223:18Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 49χρονος που πέταξε πέτρα σε λεωφορείο23:04Πιερρακάκης: Η ελληνική οικονομία κατατάσσεται σε εκείνες με τις ισχυρότερες επιδόσεις στην Ευρωζώνη22:50Έκλεβαν ρούχα από καταστήματα στην Αττική και τα μεταπωλούσαν στην Αλβανία - Οκτώ συλλήψεις 22:36Η Ρωσία παρέδωσε 1.000 σορούς Ουκρανών στρατιωτών22:22Παναθηναϊκός: Τραυματίστηκε ο Οσμάν στο πρώτο δεκάλεπτο με την Ντουμπάι22:08Δήμος Αθηναίων: Νέος κανονισμός κυκλοφορίας και στάθμευσης για τα πατίνια – Τι αλλάζει21:54Συνελήφθη ένας άνδρας για κατοχή αρχαίων αντικειμένων και θρησκευτικών εικόνων21:40Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί και προκάλεσε ζημιές στο όχημα21:26Αποκλειστικό ΑΝΤ1: "Σπάει" τη σιωπή του ο υπαρχηγός του κυκλώματος καζίνο21:12Ο Ζελένσκι έλαβε το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ - Θα συνομιλήσει με τον Τραμπ τις επόμενες ημέρες20:58ΟΠΕΚΕΠΕ - Η Ρίτσα Μπιζόγλη στον ΑΝΤ1 για τον "Φραπέ" και τον "Χασάπη"20:48Δολοφονία Γιάννη Λάλα: Προσωρινά κρατούμενοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι20:38Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:24Κύκλωμα Ρομά με τηλεφωνικές απάτες: Εκβίασαν 10χρονο παιδί - "Η μαμά σου μου χρωστάει"20:10Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε από τους πρώτους οδηγούς που δέχονται ψηφιακό πρόστιμο 19:56Βορίζια: Την Παρασκευή η απόφαση για το αν θα προφυλακιστεί ο 23χρονος19:42Θεσσαλονίκη: Μετέφεραν 12 κιλά κάνναβης προσποιούμενοι ταξιτζή και πελάτη19:28ΕΟΔΥ: Τέσσερις θάνατοι από COVID-19 και 162 νέες εισαγωγές 19:14Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού18:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο