LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 22 Ιανουαρίου 2020 22:35

“Ξεδόντιασαν” κυκλώματα διακίνησης σκληρών ναρκωτικών (εικόνες)

Νέο "χτύπημα" της ΕΛΑΣ σε κυκλώματα ναρκωτικών. Προχώρησαν σε συλλήψεις σε Αττική και Ηγουμενίτσα. 

Σπείρα - ναρκωτικά - Ηγουμενίτσα

Εξαρθρώθηκαν μετά την σύλληψη 9 ατόμων από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας δύο εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων φέρεται να ασχολούνταν συστηματικά στην προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση σκληρών ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δύο οργανώσεις δρούσαν σε περιοχές της Αττικής καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας και της Λάρισας, ενώ κρατούμενος των φυλακών Πάτρας φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο. Οι συλληφθέντες είχαν διακινήσει κατά το τελευταίο πεντάμηνο ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας παράνομο όφελος που ξεπερνά τις 95.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, κινητά τηλέφωνα, ένα αεροβόλο περίστροφο, δύο υπολογιστές και τρία αυτοκίνητα.

Για την εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων έγιναν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας αστυνομικές επιχειρήσεις με τη συμμετοχή αστυνομικών διαφόρων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας.

Σπείρα - ναρκωτικά - Ηγουμενίτσα

Οι συλλήψεις των 9 ατόμων έγιναν χθες και σήμερα. Ειδικότερα, στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας συνελήφθησαν δύο Έλληνες ηλικίας 48 και 35 ετών και ένας 70χρονος.Επίσης, σε περιοχές της Αττικής συννελήφθηκαν 42χρονος ο οποίος φέρεται ως αρχηγός της πρώτης οργάνωσης και μία 47χρονη αλλοδαπή, στη Λάρισα τρεις Έλληνες, ηλικίας 22, 58 και 68 ετών και στη Χαλκίδα ένας 52χρονος.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων καθώς και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Σπείρα - ναρκωτικά - Ηγουμενίτσα

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στις εγκληματικές ομάδες ακόμη 5 άτομα, εκ των οποίων, ένας έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας και αρχηγικό μέλος της δεύτερης οργάνωσης. Πρόκειται για έναν 42χρονο έγκλειστο στο Κατάστημα Κράτησης Πάτρας, όπου εκτίει ποινή φυλάκισης για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και τρία ακόμα άτομα, στα οποία αποδίδονται κατηγορίες για προμήθεια ναρκωτικών από τις εγκληματικές οργανώσεις. Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Σπείρα - ναρκωτικά - Ηγουμενίτσα

Σπείρα - ναρκωτικά - Ηγουμενίτσα

Σπείρα - ναρκωτικά - Ηγουμενίτσα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άγιος Δημήτριος: Διανομέας δέχεται άγρια επίθεση στη μέση του δρόμου (βίντεο)12:38Βουλή: Βουλευτής έριξε μπουνιά σε συνάδελφό του12:24Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία12:11Κηφισιά: Θύμα διάρρηξης ο Λούκας Βιλντόζα του Παναθηναϊκού11:58Σκύδρα - Καταγγελία για bullying: Συμμαθητής μου, έσβησε τσιγάρο στο μάγουλό μου11:44Πολεμική Αεροπορία: Επισμηνίας βρέθηκε νεκρός στη μονάδα του11:31Κηφισός: Κινηματογραφική καταδίωξη μετά από απόπειρα ληστείας11:18ΟΔΔΗΧ: Στις αγορές με νέα έκδοση ομολόγου η Ελλάδα11:04Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας για την προστασία των πολιτών10:51Κορινθία - Τροχαίο δυστύχημα: Νεκρός οδηγός μηχανής που “καρφώθηκε” σε κολώνα10:37Αφρικανική σκόνη: Πώς προέκυψε, πώς αντιμετωπίζεται (βίντεο)10:24Ηράκλειο – Καταγγελία 19χρονου: Νεαροί με έδερναν και η ανήλικη αδερφή τους τραβούσε βίντεο10:10ΝΒΑ – Μπακς: Ήττα από τους Πέισερς απόντος του Αντετοκούνμπο09:57Νατσιός στον ΑΝΤ1: Η δήλωση Παπαδόπουλου, το σύνθημα του Αυτιά και το “θαύμα” των Ευρωεκλογών09:43Αργεντινή: Μαζικές διαδηλώσεις για την λιτότητα (εικόνες)09:30Ηράκλειο: Ήπιε, δεν βρήκε ταξί και πήρε τηλέφωνο την Άμεση Δράση!09:16Σεπόλια: Εμπρησμός σε ΑΤΜ και ζημιές σε σούπερ-μάρκετ (εικόνες)09:02ΗΠΑ - Ουκρανία: Εγκρίθηκε από το Κογκρέσο το πακέτο Μπάιντεν 08:49Ιράν: Απαγόρευσε ξανά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου08:35“The 2Night Show” – Βαλαβάνη: Δεν θέλω να κάνω τα ίδια “λάθη” με τη νέα μου σχέση08:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο