LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 22 Ιανουαρίου 2020 21:16

Μεταναστευτικό: “θέλουμε πίσω τα νησιά μας”

Μεγάλες συγκεντρώσεις στα νησιά του βορείου Αιγαίου. «Δικαιολογημένη η αγανάκτηση των νησιωτών», δηλώνει ο Ν. Μηταράκης. 

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Μαζικές ήταν οι κινητοποιήσεις για το προσφυγικό σε Λέσβο, Χίο και Σάμο με τους κατοίκους να απαιτούν από την κυβέρνηση να δώσει άμεσες απαντήσεις και λύσεις στο πρόβλημα που ταλανίζει τα τρία νησιά του Βορείου Αιγαίου. 

Σύμφωνα με υπολογισμούς περίπου 7000 κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους της Μυτιλήνης βάζοντας λουκέτο σε κάθε οικονομική δραστηριότητα του νησιού. Βασικό σύνθημα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου -διοργάνωσε τη διαμαρτυρία με άλλους αυτοδιοικητικούς φορείς- ήταν το: «Θέλουμε πίσω τα νησιά μας, θέλουμε πίσω τη ζωή μας». Το συγκεντρωμένο πλήθος απαίτησε «άμεση αποσυμφόρηση» και «καμία νέα υπερδομή» στα νησιά. 

«Δεν θέλουμε καμία υπάρχουσα και καμία άλλη αποθήκη πίσω. Θέλουμε τα νησιά μας πίσω, θέλουμε τις ζωές μας, πίσω» είπε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης. 


Ανάλογες εικόνες και από τη Χίο με τον κόσμο που συγκεντρώθηκε να φτάνει περίπου τις 4000. «Η ΒΙΑΛ πρέπει να κλείσει, εδώ και χθες», ανέφερε από το βήμα ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, επισημαίνοντας ότι οι κυβερνώντες πρέπει να τηρήσουν τα υπεσχεμένα προεκλογικά για το προσφυγικό - μεταναστευτικό. 

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό - μεταναστευτικό, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης (Νικολάου Πλαστήρα). 

Το σύνθημα «θέλουμε πίσω τη ζωή μας» κυριάρχησε και στην πλατεία Πυθαγόρα της Σάμου. Κύριο αίτημα της συγκέντρωσης η άμεση μεταφορά των χιλιάδων προσφύγων στην ενδοχώρα. 

«Φτάνει πια, έως εδώ. Τα νησιά μας δεν θα γίνουν αποθήκες ψυχών» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Βασίλης Πανουράκης και ζήτησε από όλους να συμβάλλουν ώστε η Σάμος να ακουστεί πως είναι ένα όμορφο νησί και ασφαλής προορισμός. Η συγκέντρωση έκλεισε με χαιρετισμό του δημάρχου Ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργου Στάντζου. 

Στο Μαξίμου την Πέμπτη 

Η κινητοποίηση θα συνεχιστεί την Πέμπτη στην Αθήνα, όπου οι αιρετοί του Βορείου Αιγαίου καλούνται από τον Κώστα Μουτζούρη να βρεθούν στο Μέγαρο Μαξίμου στις δέκα το πρωί, για να επιδώσουν σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας που απευθύνεται στον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος όμως θα απουσιάζει. 

Το ίδιο ψήφισμα θα επιδοθεί και στα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών και στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Παράλληλα, προγραμματίζεται και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, έπειτα από ένα μικρό χρονικό διάστημα που θα δοθεί ως πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση. 


Μηταράκης: δικαιολογημένη η αγανάκτηση

«Δικαιολογημένη» χαρακτηρίζει την αγανάκτηση των πολιτών στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε γραπτή δήλωσή του. 

Ο υπουργός ζητάει να υπάρξει «ενότητα, υψηλή αίσθηση ευθύνης και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να αντιμετωπίσουμε ορθολογικά το μεταναστευτικό πρόβλημα» .

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η “καταιγίδα” αμερικανικών κυρώσεων κατά τουρκικών εταιρειών μετά τη συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν16:27Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο: Οι θησαυροί του Τουταγχαμών παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό16:13Θεσσαλονίκη: 57χρονη παρέδωσε 100.000 ευρώ σε υποτιθέμενη αστυνομικό για να τα “φυλάξει”15:59ΗΠΑ: “Παγώνει” το επίδομα για αγορά τροφίμων σε δεκάδες εκατομμύρια πολίτες15:45Πιερία: Συνελήφθη άνδρας για εξαπάτηση ηλικιωμένης – Προσποιήθηκε τον γιατρό15:32Κλοπή στο Λούβρο – Μακρόν: Τα κοσμήματα θα βρεθούν και οι ένοχοι θα συλληφθούν15:18Ρονάλντο: Θα είναι δύσκολο να αποσυρθώ - Πιθανότατα θα κλάψω15:04Μπαράζ ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ σε οίκους ανοχής – Συνελήφθησαν 15 γυναίκες14:51Η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να παραχωρήσει το καλοκαίρι τον Βινίσιους14:37Επιστροφή Ενοικίου: Θα καταβληθεί νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο14:23Επίθεση με γκαζάκια στα γραφεία της "Ομάδας Αλήθειας"14:10Δένδιας: Η Πολεμική Αεροπορία θα έχει τις πιο ισχυρές επιχειρησιακές δυνατότητες στην ιστορία της13:56ΕΜΥ: Επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού13:41Τουρκία: Έξι νεκροί σε πυρκαγιά σε αποθήκη αρωμάτων (βίντεο)13:27NBA Cup: Ο Αντετοκούνμπο οδήγησε τα “ελάφια” σε νίκη επί των Μπουλς13:13Λάρισα: Τον τρόμο έζησε 15χρονος - Προσπάθησαν να του αποσπάσουν το πατίνι με την απειλή μαχαιριού13:00Συνάντηση Μητσοτάκη με μαραθωνδρόμους εν όψει του 42ου Αυθεντικού Μαραθωνίου12:46Γαλλία: Συλλήψεις μετά τα επεισόδια σε συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ισραήλ 12:32Η Τουρκία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Νετανιάχου – Τον κατηγορεί για γενοκτονία12:18Ολυμπιακός: Μέχρι το 2029 στο "λιμάνι" ο Κοστίνια12:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο