LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 22 Ιανουαρίου 2020 21:16

Μεταναστευτικό: “θέλουμε πίσω τα νησιά μας”

Μεγάλες συγκεντρώσεις στα νησιά του βορείου Αιγαίου. «Δικαιολογημένη η αγανάκτηση των νησιωτών», δηλώνει ο Ν. Μηταράκης. 

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Μαζικές ήταν οι κινητοποιήσεις για το προσφυγικό σε Λέσβο, Χίο και Σάμο με τους κατοίκους να απαιτούν από την κυβέρνηση να δώσει άμεσες απαντήσεις και λύσεις στο πρόβλημα που ταλανίζει τα τρία νησιά του Βορείου Αιγαίου. 

Σύμφωνα με υπολογισμούς περίπου 7000 κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους της Μυτιλήνης βάζοντας λουκέτο σε κάθε οικονομική δραστηριότητα του νησιού. Βασικό σύνθημα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου -διοργάνωσε τη διαμαρτυρία με άλλους αυτοδιοικητικούς φορείς- ήταν το: «Θέλουμε πίσω τα νησιά μας, θέλουμε πίσω τη ζωή μας». Το συγκεντρωμένο πλήθος απαίτησε «άμεση αποσυμφόρηση» και «καμία νέα υπερδομή» στα νησιά. 

«Δεν θέλουμε καμία υπάρχουσα και καμία άλλη αποθήκη πίσω. Θέλουμε τα νησιά μας πίσω, θέλουμε τις ζωές μας, πίσω» είπε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης. 


Ανάλογες εικόνες και από τη Χίο με τον κόσμο που συγκεντρώθηκε να φτάνει περίπου τις 4000. «Η ΒΙΑΛ πρέπει να κλείσει, εδώ και χθες», ανέφερε από το βήμα ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, επισημαίνοντας ότι οι κυβερνώντες πρέπει να τηρήσουν τα υπεσχεμένα προεκλογικά για το προσφυγικό - μεταναστευτικό. 

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό - μεταναστευτικό, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης (Νικολάου Πλαστήρα). 

Το σύνθημα «θέλουμε πίσω τη ζωή μας» κυριάρχησε και στην πλατεία Πυθαγόρα της Σάμου. Κύριο αίτημα της συγκέντρωσης η άμεση μεταφορά των χιλιάδων προσφύγων στην ενδοχώρα. 

«Φτάνει πια, έως εδώ. Τα νησιά μας δεν θα γίνουν αποθήκες ψυχών» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Βασίλης Πανουράκης και ζήτησε από όλους να συμβάλλουν ώστε η Σάμος να ακουστεί πως είναι ένα όμορφο νησί και ασφαλής προορισμός. Η συγκέντρωση έκλεισε με χαιρετισμό του δημάρχου Ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργου Στάντζου. 

Στο Μαξίμου την Πέμπτη 

Η κινητοποίηση θα συνεχιστεί την Πέμπτη στην Αθήνα, όπου οι αιρετοί του Βορείου Αιγαίου καλούνται από τον Κώστα Μουτζούρη να βρεθούν στο Μέγαρο Μαξίμου στις δέκα το πρωί, για να επιδώσουν σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας που απευθύνεται στον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος όμως θα απουσιάζει. 

Το ίδιο ψήφισμα θα επιδοθεί και στα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών και στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Παράλληλα, προγραμματίζεται και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, έπειτα από ένα μικρό χρονικό διάστημα που θα δοθεί ως πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση. 


Μηταράκης: δικαιολογημένη η αγανάκτηση

«Δικαιολογημένη» χαρακτηρίζει την αγανάκτηση των πολιτών στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε γραπτή δήλωσή του. 

Ο υπουργός ζητάει να υπάρξει «ενότητα, υψηλή αίσθηση ευθύνης και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να αντιμετωπίσουμε ορθολογικά το μεταναστευτικό πρόβλημα» .

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔόμνα Μιχαηλίδου: Το "Σπίτι μου 2", η Κάρτα Αναπηρίας και το επίδομα των 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχος (βίντεο)Σήμερα 08:56 | Ειδήσεις

Όσα είπε η κ. Μιχαηλίδου τα αποτελέσματα των προγραμμάτων Στέγασης.

Σε ισχύ από σήμερα το πακέτο ενισχύσεων ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώΣήμερα 07:33 | Ειδήσεις

Στη δήλωσή του ο κ. Πιερρακάκης αναφέρει επίσης ότι "λίγες ημέρες αργότερα, η επιστροφή ενοικίου σε ένα εκατομμύριο νοικοκυριά θα προσφέρει σημαντική ανακούφιση σε όσους πιέζονται από το υψηλό κόστος στέγασης".

Στα βιβλιοπωλεία σήμερα η Ιθάκη: Τι λέει ο Αλέξης Τσίπρας για 10 κορυφαία πρόσωπαΣήμερα 08:13 | Ειδήσεις

 Ο Αλέξης Τσίπρας καταθέτει στην «Ιθάκη» τη δική του αποτίμηση για τη διαδρομή του, τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, την εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ, και τις απόψεις του για την Αριστερά

Νέα Πέραμος: Άνδρας βρέθηκε νεκρός από αιχμηρό αντικείμενο - Ύποπτος ο αδελφός τουΣήμερα 07:39 | Ειδήσεις

Ο μικρότερος αδερφός φέρεται να σκότωσε τον 47χρονο μέσα στο σπίτι τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Έσπασε αγωγός της ΕΥΔΑΠ στο κέντρο της Αθήνας10:46Ιθάκη - Αλέξης Τσίπρας για Βαρουφάκη: Η αυτοκριτική, οι επιλογές και το παρασκήνιο της κρίσιμης περιόδου10:32Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα έχουν διαβουλεύσεις για την Ουκρανία στο περιθώριο της συνόδου ΕΕ- Αφρικανικής Ένωσης10:18Ληστές δήλωναν άστεγοι και έπαιρναν επιδόματα - Εμπλέκονται σε δεκάδες διαρρήξεις με τεράστια λεία10:04Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς09:50Σοκ στο Πέραμα: Σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε 12χρονο έξω από σχολείο09:36Δόμνα Μιχαηλίδου: Το "Σπίτι μου 2", η Κάρτα Αναπηρίας και το επίδομα των 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχος (βίντεο)09:22Η Ρωσία ανακοίνωσε πως κατέρριψε 93 drones της Ουκρανίας τη νύχτα09:08Φονική παράσυρση στο Παγκράτι: Σε κατάσταση σοκ η κόρη της 72χρονης (βίντεο)08:54Ηράκλειο: Σοκ με τον αιφνίδιο θάνατο του 2χρονου κοριτσιού08:40Στα βιβλιοπωλεία σήμερα η Ιθάκη: Τι λέει ο Αλέξης Τσίπρας για 10 κορυφαία πρόσωπα08:26Σε ισχύ από σήμερα το πακέτο ενισχύσεων ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ08:11Συμπλοκή ανηλίκων στη Βάρκιζα: Τέσσερις τραυματίες στο νοσοκομείο07:56Νέα Πέραμος: Άνδρας βρέθηκε νεκρός από αιχμηρό αντικείμενο - Ύποπτος ο αδελφός του07:42Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κωνσταντίνο Τασούλα07:28Κοινή ανακοίνωση ΗΠΑ - Ουκρανίας: Ενδεχόμενη συμφωνία ειρήνης με τη Ρωσία πρέπει να "σέβεται απόλυτα την εθνική κυριαρχία" της Ουκρανίας07:14Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις επιχειρήσεων, εταιρειών, οικιών και κλοπές οχημάτων σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας07:00ΚΑΕ Άρης: Ολοκληρώθηκε η εξόφληση οφειλών06:42Εορτολόγιο: Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 24 Νοεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο