LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 22 Ιανουαρίου 2020 21:16

Μεταναστευτικό: “θέλουμε πίσω τα νησιά μας”

Μεγάλες συγκεντρώσεις στα νησιά του βορείου Αιγαίου. «Δικαιολογημένη η αγανάκτηση των νησιωτών», δηλώνει ο Ν. Μηταράκης. 

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Μαζικές ήταν οι κινητοποιήσεις για το προσφυγικό σε Λέσβο, Χίο και Σάμο με τους κατοίκους να απαιτούν από την κυβέρνηση να δώσει άμεσες απαντήσεις και λύσεις στο πρόβλημα που ταλανίζει τα τρία νησιά του Βορείου Αιγαίου. 

Σύμφωνα με υπολογισμούς περίπου 7000 κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους της Μυτιλήνης βάζοντας λουκέτο σε κάθε οικονομική δραστηριότητα του νησιού. Βασικό σύνθημα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου -διοργάνωσε τη διαμαρτυρία με άλλους αυτοδιοικητικούς φορείς- ήταν το: «Θέλουμε πίσω τα νησιά μας, θέλουμε πίσω τη ζωή μας». Το συγκεντρωμένο πλήθος απαίτησε «άμεση αποσυμφόρηση» και «καμία νέα υπερδομή» στα νησιά. 

«Δεν θέλουμε καμία υπάρχουσα και καμία άλλη αποθήκη πίσω. Θέλουμε τα νησιά μας πίσω, θέλουμε τις ζωές μας, πίσω» είπε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης. 


Ανάλογες εικόνες και από τη Χίο με τον κόσμο που συγκεντρώθηκε να φτάνει περίπου τις 4000. «Η ΒΙΑΛ πρέπει να κλείσει, εδώ και χθες», ανέφερε από το βήμα ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, επισημαίνοντας ότι οι κυβερνώντες πρέπει να τηρήσουν τα υπεσχεμένα προεκλογικά για το προσφυγικό - μεταναστευτικό. 

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό - μεταναστευτικό, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης (Νικολάου Πλαστήρα). 

Το σύνθημα «θέλουμε πίσω τη ζωή μας» κυριάρχησε και στην πλατεία Πυθαγόρα της Σάμου. Κύριο αίτημα της συγκέντρωσης η άμεση μεταφορά των χιλιάδων προσφύγων στην ενδοχώρα. 

«Φτάνει πια, έως εδώ. Τα νησιά μας δεν θα γίνουν αποθήκες ψυχών» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Βασίλης Πανουράκης και ζήτησε από όλους να συμβάλλουν ώστε η Σάμος να ακουστεί πως είναι ένα όμορφο νησί και ασφαλής προορισμός. Η συγκέντρωση έκλεισε με χαιρετισμό του δημάρχου Ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργου Στάντζου. 

Στο Μαξίμου την Πέμπτη 

Η κινητοποίηση θα συνεχιστεί την Πέμπτη στην Αθήνα, όπου οι αιρετοί του Βορείου Αιγαίου καλούνται από τον Κώστα Μουτζούρη να βρεθούν στο Μέγαρο Μαξίμου στις δέκα το πρωί, για να επιδώσουν σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας που απευθύνεται στον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος όμως θα απουσιάζει. 

Το ίδιο ψήφισμα θα επιδοθεί και στα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών και στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Παράλληλα, προγραμματίζεται και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, έπειτα από ένα μικρό χρονικό διάστημα που θα δοθεί ως πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση. 


Μηταράκης: δικαιολογημένη η αγανάκτηση

«Δικαιολογημένη» χαρακτηρίζει την αγανάκτηση των πολιτών στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε γραπτή δήλωσή του. 

Ο υπουργός ζητάει να υπάρξει «ενότητα, υψηλή αίσθηση ευθύνης και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να αντιμετωπίσουμε ορθολογικά το μεταναστευτικό πρόβλημα» .

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝέος Κόσμος: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύγκρουσης - Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 29χρονοΣήμερα 16:12 | Ειδήσεις

Ο 29χρονος θα ζητήσει προθεσμία για να απολογήθεί.

Ένταση στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά του ΠΑΣΟΚΣήμερα 16:25 | Ειδήσεις

Ο "γαλάζιος" βουλευτής έδωσε εντολή στον νομικό του σύμβουλο να καταθέσει μήνυση εναντίον της επικεφαλής του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή "άθλια και συκοφαντική" ανακοίνωση του κόμματος.

Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Ελεύθερος και ο τότε φρουρός του Α.Τ. Αγίων ΑναργύρωνΣήμερα 17:01 | Ειδήσεις

Ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε στην δικαστική λειτουργό ότι δεν είχε αντιληφθεί τον δράστη και ότι τον είδε, μόνο όταν άκουσε τις φωνές της 28χρονης κοπέλας.

Τσιάρας - Ευλογιά: Την επόμενη εβδομάδα η εξειδίκευση των μέτρων στήριξης για τους πληγέντες κτηνοτρόφουςΣήμερα 16:37 | Ειδήσεις

Τα μέτρα θα αφορούν την κάλυψη απώλειας εισοδήματος και θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά προς τις αποζημιώσεις που ήδη καταβάλλονται για τα θανατωθέντα ζώα και τις ζωοτροφές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Συνελήφθη ο 16χρονος που κατηγορείται πως βίασε 12χρονη σε προαύλιο σχολείου18:02Σφοδρή κακοκαιρία σε Ιωάννινα και Θεσπρωτία - Καταρρακτώδεις βροχές, κατολισθήσεις και πλημμύρες (βίντεο) 17:48"Στρατιωτικό Σένγκεν": Το σχέδιο της Κομισιόν για ταχείες μετακινήσεις στρατευμάτων μέσα σε 72 ώρες17:34Συνήγορος Σπύρου Μαρτίκα - "Αποκαλύψεις": Ο ισχυρισμός περί τοκογλυφίας θα καταπέσει17:20Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Ελεύθερος και ο τότε φρουρός του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων17:06Τσιάρας - Ευλογιά: Την επόμενη εβδομάδα η εξειδίκευση των μέτρων στήριξης για τους πληγέντες κτηνοτρόφους16:51Ένταση στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά του ΠΑΣΟΚ16:41Νέος Κόσμος: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύγκρουσης - Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 29χρονο16:31Εντοπίστηκε ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο κοντά στα βρετανικά ύδατα - Το Λονδίνο προειδοποιεί τον Πούτιν16:21Χρυσοχοϊδης για ενδοοικογενειακή βία: 1150 καταγγελίες και 901 συλλήψεις φέτος στη Θεσσαλονίκη16:07Κωνσταντινούπολη: Από ψεκασμό με χημικά στο ξενοδοχείο που διέμεναν χάθηκε η τετραμελής οικογένεια15:53Λάρισα: Κρατούμενος επιτέθηκε σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους – Στο νοσοκομείο τα θύματα15:39Βραζιλία: Τουλάχιστον δύο νεκροί σε αστυνομική επιχείρηση στο Ρίο ντε Τζανέιρο15:25Νύχτα αποκαλύψεων, με τον Πέτρο Κουσουλό, απόψε στις 24:0015:11Πάτρα: Μέσα στο προαύλιο του σχολείου φέρεται να βιάστηκε η 12χρονη – Αναμένεται δίωξη στον 16χρονο14:57ΕΟΠΥΥ: Διευκρινίσεις για την απάτη με τις παράνομες συνταγογραφήσεις - Αφορούν στο 2025 και έχουν αντιμετωπιστεί14:42Παλαιό Φάληρο: Επίσκεψη Μητσοτάκη στο νέο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας14:28Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης 2025 - 202614:14Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο ο 27χρονος που κατήγγειλε ληστεία – Είχε κλείσει ερωτικό ραντεβού με 14χρονη14:00Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αστυνομικός που της είπε "το περιπολικό δεν είναι ταξί"13:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο