LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 22 Ιανουαρίου 2020 16:07

Κώστας Πάσσαρης: Καταδικάστηκε σε τέσσερις φορές ισόβια

Η τελική ετυμηγορία από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας για τον διαβόητο κακοποιό.

Πάσσαρης

Σε τέσσερις φορές ισόβια και επιπλέον 49 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Εφετείο ο Κώστας Πάσσαρης

Η έδρα δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον Κώστα Πάσσαρη, όπως δηλαδή είχε προτείνει και η εισαγγελέας. 

Παράλληλα, απορρίφθηκε και το αίτημα της πολιτικής αγωγής για διαβίβαση της δικογραφίας στην εισαγγελία ώστε να διερευνηθεί περαιτέρω πως ο Κ. Πάσσαρης προμηθεύτηκε το όπλο με το οποίο δολοφόνησε τους δύο αστυνομικούς στο Γενικό κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας.

Κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελέας έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο του Πάσσαρη, που παραμένει κρατούμενος στις φυλακές της Ρουμανίας, για απόδραση από το νοσοκομείο «Γεννηματάς», το Φεβρουάριο του 2001, σκοτώνοντας εν ψυχρώ τους δύο αστυνομικούς Δημήτρη Αλεβιζόπουλο και Αθανάσιο Δρακόπουλο και τραυματίζοντας σοβαρά τον σωφρονιστικό υπάλληλο Ανδρέα Φυσέκη.

«Το ότι υπήρχε σχεδιασμός αποδεικνύεται από το γεγονός ότι άλλες δύο φορές που τον μετήγαγαν στο νοσοκομείο, επειδή καταλάβαινε ότι δεν μπορούσε να διαφύγει, καθώς τα χέρια του ήταν δεμένα πίσω και όχι μπροστά, άλλαξε γνώμη και είπε στους αστυνομικούς ότι δε θέλει να εξεταστεί.» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ αναφερόμενη τόσο στην δολοφονία της αδελφής της φαρμακοποιού όσο και σε αυτή της ιερόδουλης  από τη Βουλγαρία είπε πως το γεγονός ότι τον αναγνώρισαν τους κόστισε τη ζωή.

Η εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή του κατηγορούμενου για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών και πολιτών, ενώ ζήτησε από το δικαστήριο να μετατραπεί η κατηγορία της αρπαγής που αντιμετωπίζει σε παράνομη βία, αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα που έχει παραγραφεί.

«Ένιωσα τον αέρα της σφαίρας»

Λίγο πριν την εισαγγελική πρόταση μέσα από μαρτυρίες αναβίωσε στο δικαστήριο η μοιραία ημέρα της δολοφονίας των δύο αστυνομικών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γεννηματάς».

«Την ώρα που ήμουν στο νοσοκομείο, δύο αστυνομικοί έφεραν ένα κρατούμενο. Αντίκρυσε έναν άνθρωπο θηρίο, έβριζε, έφτυνε, ήταν αγρίμι. Έκανε κινήσεις με το σώμα του για να διαφύγει. Οι αστυνομικοί με ρώτησαν 'πού είναι ο αξονικός τομογράφος'. Αφού τους απάντησα, έφυγαν. Μετά από 3 λεπτά ένιωσα τον αέρα της σφαίρας. Οι πυροβολισμοί έπεφταν βροχή. Έπεσα κάτω. Μόλις καταλάγιασαν οι σφαίρες, είδα δύο άνδρες ξαπλωμένους με αίματα. Ήμουν σοκαρισμένη....» κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας .

Ο Κώστας Πάσσαρης έφυγε από το νοσοκομείο κρατώντας όπλο και χωρίς να φορά χειροπέδες σύμφωνα με άλλο μάρτυρα.

«Ήταν ήρεμος, πέρασε από δίπλα μου. Ακούγαμε ουρλιαχτά μετά τους πυροβολισμούς. Κάποιοι φώναζαν «σταματήστε τον». Κρατούσε όπλο. Το όπλισε μπροστά μου, το έβαλε στο μπουφάν του και προχώρησε γρήγορα για να πάει στην πίσω πλευρά του νοσοκομείου που συνορεύει με το «Σωτηρία». Σίγουρα, δε φορούσε χειροπέδες» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία Κυριακής Γρίβα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αστυνομικός που της είπε "το περιπολικό δεν είναι ταξί"Σήμερα 13:32 | Ειδήσεις

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί και ο φρουρός του τμήματος, ο οποίος βρισκόταν στο αστυνομικό κουβούκλιο την ώρα της δολοφονίας.

Παλαιό Φάληρο: Επίσκεψη Μητσοτάκη στο νέο Κέντρο Πιστοποίησης ΑναπηρίαςΣήμερα 14:15 | Ειδήσεις

«Νομίζω ότι στη σημερινή επίσκεψη έχουμε τη νέα εικόνα των ΚΕΠΑ όπως αξίζουν σε μια πραγματική ευρωπαϊκή χώρα», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Πετρούπολη: Ανήλικος πήγε στο σχολείο με μπαλτά 29 εκατοστώνΣήμερα 10:30 | Ειδήσεις

Δεν πίστευαν στα μάτια τους τα στελέχη της ΟΠΚΕ που τον εντόπισαν. 

Βορίζια: Στην ανακρίτρια η σύζυγος του Φανούρη ΚαργάκηΣήμερα 12:52 | Ειδήσεις

Εξακολουθεί να εκκρεμεί η απόφαση για την προφυλάκιση ή μη του 23χρονου από την οικογένεια Καργάκη, μετά την διαφωνία εισαγγελέα και ανακρίτριας τη Δευτέρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παλαιό Φάληρο: Επίσκεψη Μητσοτάκη στο νέο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας14:28Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης 2025 - 202614:14Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο ο 27χρονος που κατήγγειλε ληστεία – Είχε κλείσει ερωτικό ραντεβού με 14χρονη14:00Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αστυνομικός που της είπε "το περιπολικό δεν είναι ταξί"13:46Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Πολωνίας – Ρωσίας: Η Βαρσοβία κλείνει το τελευταίο ρωσικό προξενείο στο Γκντανσκ13:32Νιγηρία: Έντονες αντιδράσεις μετά την απαγωγή 25 μαθητριών13:18Βορίζια: Στην ανακρίτρια η σύζυγος του Φανούρη Καργάκη13:04Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η εμπλεκόμενη αθλήτρια στο κύκλωμα με τηλεφωνικές απάτες12:50JAD Mobile 8: Μεγάλη αστυνομική δράση στην Ευρώπη για κλεμμένα και πλαστογραφημένα οχήματα – 231 βρέθηκαν στην Ελλάδα (εικόνες)12:36Ο Θέμης Αδαμαντίδης για τον φερόμενο αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης: Ας με αφήσουν ήσυχο, εγώ τραγουδάω12:22Ισχυρά αποτελέσματα με προσαρμοσμένο EBITDA στα €1,7 δισ. και καθαρά κέρδη στα €0,4 δισ. για το εννεάμηνο 202512:08Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Διαμαντής Καραναστάσης11:54Ιωάννινα: Κεραυνός έπεσε σε πολυκατοικία στους Αμπελόκηπους11:38Θεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1: Εθνικό συμφέρον η ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ11:24Ουκρανία: Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρωσική επίθεση στην Τερνοπίλ11:09Τρεις λέμβοι με περισσότερα από 100 άτομα εντοπίστηκαν σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης10:55Πετρούπολη: Ανήλικος πήγε στο σχολείο με μπαλτά 29 εκατοστών10:41Νέα ψηφιακά εργαλεία για την προστασία των ανηλίκων από αλκοόλ και καπνό - QR επαλήθευση ηλικίας10:28Καλαμάτα: Χειροπέδες σε 36χρονο που καλλιεργούσε φυτά κάνναβης10:14Θεσσαλονίκη: Κατήγγειλε ληστεία και κατέληξε με χειροπέδες10:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο