LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 22 Ιανουαρίου 2020 11:59

Κούσιος: όλα δείχνουν ότι η Τουρκία υπέκλεψε μελέτες για την κυπριακή ΑΟΖ

Δήλωση-βόμβα από τον Κυβ. Εκπρόσωπο της Κύπρου. Τι είπε για την στάση της ENI και της TOTAL.

Τουρκία - γεωτρύπανα - ανατολική Μεσόγειος - Κυπριακή ΑΟΖ

Στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ μίλησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις τόσο στα ενεργειακά όσο και στα της Λιβύης.

Ο Κυριάκος Κούσιος αναφερόμενος στην παρουσία του «Γιαβούζ» στο τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ, το οποίο έχει αδειοδοτηθεί στις εταιρείες ΕΝΙ και ΤΟΤΑLείπε ότι ο τρόπος που κινείται η Τουρκία συγκλίνει προς την κατεύθυνση ότι υπέκλεψαν μελέτες με στοιχεία. Διευκρίνισε δε ότι δεν υπάρχει ούτε υπόνοια ούτε ανησυχία ότι ΕΝΙ και TOTAL έδωσαν στοιχεία στους Τούρκους.

"Υπάρχουν πληροφορίες ωστόσο που δείχνουν ότι οι Τούρκοι με κάποιον τρόπο έχουν πληροφόρηση για τις μελέτες", τόνισε.

Σε άλλο σημείο είπε ότι δεν υπάρχει προσπάθεια απομόνωσης ή πρόκλησης της Τουρκίας εκ μέρους μας, αλλά η Τουρκία το κάνει. Αναφέρθηκε στην υπογραφή East Med αλλά και του East Med Gas Forum τα οποία ήταν ανοικτά προς την Τουρκία είπε αφού είχε γίνει σαφές ότι ήταν ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε χώρα να συμμετέχει σ’ αυτά. «Προσπαθούμε να πείσουμε την Τουρκία ότι πρέπει να τερματίσει τις παράνομες ενέργειες».

«Είμαστε ικανοποιημένοι από πολιτική ΗΠΑ», τόνισε ενώ για το ζήτημα της ΕΕ σημείωσε ότι «υπάρχει διστακτικότητα και αναποφασιστικότητα στην υλοποίησε αποφάσεων του Συμβουλίου Υπουργών και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου». 

Αναφορικά με το ζήτημα της Λιβύης, ο Κυβερνητικός ανέφερε ότι ήταν απούσα η Ευρώπη στα μεγάλα ζητήματα που αφορούσαν τη Λιβύη. Τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι παρούσα. "Δυστυχώς η Ευρώπη ήταν απούσα" επανέλαβε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Πηγή: Sigmalive.com

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟυκρανία – Μητσοτάκης: Πάγια θέση της Ελλάδας το απαραβίαστο των συνόρωνΧθες 16:39 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός, συμμετείχε στις τηλεδιασκέψεις των ηγετών της Ε.Ε. και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Έγκλημα Χαλάνδρι - 28χρονος: Ήθελα να την εκφοβίσω, αλλά θόλωσαΧθες 19:12 | Ειδήσεις

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο κατηγορούμενος για την δολοφονία της 47χρονης έξω από το σπίτι της στο Χαλάνδρι.

Εγνατία Οδός – Κουτσούκος: Το 90% των τροχαίων οφείλεται αποκλειστικά στον ανθρώπινο παράγονταΧθες 19:15 | Ειδήσεις

Τι είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας Οδού, για το πολύνεκρο δυστύχημα που έγινε την Δευτέρα, λίγο πριν από σταθμό διοδίων.

Νέα Χαλκηδόνα: Εκτροπή πυροσβεστικού οχήματος (εικόνες)Χθες 16:31 | Ειδήσεις

Το Πυροσβεστικό όχημα, εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε τοίχο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας από τους 4 πυροσβέστες που έπεσε στο οδόστρωμα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ – Χάρλεμ: Πέντε νεκροί από λεγεωνέλλωση23:59Αφγανιστάν: Τροχαίο με περισσότερους από 70 νεκρούς23:44Αντιμέτωπος με 10 χρόνια φυλάκιση ο Πρίγκιπας της Νορβηγίας23:29Ο Καραλής πήρε την πρώτη του νίκη σε σειρά Diamond League23:13Ιταλία: Λιώνει ραγδαία ο παγετώνας - Αλλάζει μετά από 130 χρόνια ο τρόπος μέτρησης22:58ΝΑΤΟ: Η Σύνοδος Κορυφής του 2026 θα διεξαχθεί στην Άγκυρα22:42Ιστιοφόρο πήρε φωτιά κοντά στην Δήλο22:27Φοιτητική Στέγη: Αναζητούν συγκάτοικο οι φοιτητές, λόγω ακρίβειας ενοικίων22:11Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη21:56Φοροαπαλλαγές για πολύτεκνες οικογένειες στο πακέτο της ΔΕΘ – Στο επίκεντρο το δημογραφικό πρόβλημα21:40ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου21:25Φωτιά στην Κερατέα (βίντεο)21:10Σητεία: Ημιβύθιση φορτηγού πλοίου που είχε πέσει σε ύφαλο20:54Δημογραφικό: Απειλή για το μέλλον της χώρας - 30.000 λιγότερα παιδιά έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα20:38Ισχυρή καταιγίδα έπληξε την Αττική20:23Έγκλημα Χαλάνδρι - 28χρονος: Ήθελα να την εκφοβίσω, αλλά θόλωσα20:07ΠΑΟΚ: Οι φίλαθλοι μας να μην πλησιάσουν το γήπεδο της Ριέκα19:52Εγνατία Οδός – Κουτσούκος: Το 90% των τροχαίων οφείλεται αποκλειστικά στον ανθρώπινο παράγοντα19:35Χίος: 33χρονος συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της πρώην συντρόφου του19:19Τραγωδία στην Εγνατία - Αυτόπτες μάρτυρες στον ΑΝΤ1: Φώναζαν "σώστε μας"19:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο