LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 21 Ιανουαρίου 2020 18:20

Η Ένωση “Μαζί για το Παιδί” βραβεύει τους πρωταγωνιστές της καθημερινής ζωής

Ποιοι είναι οι τιμώμενοι στην φετινή εκδήλωση, που αποτελεί ύμνο στην ανιδιοτελή προσφορά και στην κοινωνική δράση.

Μαζί για το Παιδί - Βραβεία

Τα Βραβεία της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» είναι μια γιορτή εθελοντισμού με πρωταγωνιστές αφανείς ήρωες της καθημερινότητας, που ανατρέπουν τα κοινωνικά δεδομένα προσφέροντας ανιδιοτελώς και διαχρονικά, σημαντικό κοινωνικό έργο για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συνανθρώπους τους.

Αυτούς τους καθημερινούς πρωταγωνιστές τιμά η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», καθώς η ζωή τους αποτελεί μήνυμα ελπίδας για εμάς τους υπόλοιπους.

Φέτος η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» θα απονείμει το Βραβείο «Έργο Ζωής» στην κ. Αλίκη Τσιαμούρα,  πρόεδρο της «Ένωσης Κυριών Δράμας», ενώ με το Βραβείο «Μάθημα Ζωής» θα τιμηθεί ο κ. Λεωνίδας Κουρσούμης, δημιουργός του «Παλαιοπωλείου των Αστέγων».

Η δράση των βραβευμένων

Με γνώμονα την προσφορά στους συνανθρώπους τους η κ. Αλίκη Τσιαμούρα και ο κ. Λεωνίδας Κουρσούμης χρειάστηκαν πολλές φορές να ξεπεράσουν τους ίδιους τους τους εαυτούς για να προσφέρουν.

Η κ. Αλίκη Τσιαμούρα από τότε που ανέλαβε την Προεδρία της «Ένωσης Κυριών Δράμας», ο φορέας αναπτύχθηκε και σήμερα εξυπηρετεί σε μηνιαία βάση 1.750 μέλη οικογενειών, με τα οποία η ίδια  έχει προσωπική επαφή. Σταθμός ζωής  ήταν το 1995 όταν η κυρία Αλίκη Τσιαμούρα έκανε το όραμα της πραγματικότητα ιδρύοντας το «Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας», έναν ξενώνα για κακοποιημένα παιδιά και γυναίκες, χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση και δίνοντας του έναν πολυμορφικό χαρακτήρα. Με συνεχή προγράμματα στηρίζει τον πληθυσμό που βρίσκεται σε ανάγκη και ταυτόχρονα κινητοποιεί  ανθρώπους να ενταχθούν σε έναν εθελοντικό τρόπο ζωής ο οποίος έχει συντεταγμένες την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση.

Ο κ. Λεωνίδας Κουρσούμης είναι ένας άνθρωπος που σήκωσε το ανάστημα του κόντρα σε όλες τις συνθήκες. Κάποια στιγμή βρέθηκε στο «βυθό» κατάφερε όμως και αναδύθηκε στην επιφάνεια. Μια ιστορία ζωής που μοιάζει πολύ με τους χάρτινους ήρωες που πουλά για να ζήσει τόσο αυτός όσο και άλλοι άστεγοι.  Ο ίδιος υπήρξε εργαζόμενος σε εκδοτικούς οίκους και για μεγάλο διάστημα άστεγος. Αφού έχασε τη δουλειά του, είχε την ιδέα να φτιάξει ένα παλαιοβιβλιοπωλείο με τα βιβλία που μάζευε από τα σκουπίδια. Την ιδέα του στήριξαν άλλοι δύο άστεγοι και μετά από μια μικρή εκστρατεία στο Facebook άρχισαν να έρχονται βιβλία από παντού. Σύντομα τα βιβλία που δώριζε ο κόσμος στους τρεις  φίλους έφτασαν να είναι τόσα πολλά που πλέον χρειαζόταν ένας χώρος για να στεγαστούν. Ο χώρος παραχωρήθηκε στον κύριο Κουρσούμη από ιδιοκτήτη της οδού Πειραιώς 132. Σήμερα το παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων έχει χιλιάδες βιβλία, πολλούς αγοραστές,  και οι δύο  φίλοι του κύριου Κουρσούμη έχουν πάψει να είναι άστεγοι καθώς τα χρήματα που συγκέντρωσαν από δυο μπαζάρ που έκαναν κάλυψαν τα προς το ζην και με τον τρόπο αυτόν εξασφάλισαν μια αξιοπρεπή διαβίωση. O κ. Κουρσούμης αναφέρει πως στόχος του είναι το παλαιοβιβλιοπωλείο να βοηθήσει και άλλους άστεγους να κάνουν μια επανεκκίνηση στην ζωή τους.

Μαζί για το Παιδί - Βραβεία 

Το προφίλ των Βραβείων του "Μαζί για το Παιδί"

Τα Βραβεία «Μαζί για το Παιδί», «Έργο Ζωής» και «Μάθημα Ζωής», στρέφουν τους προβολείς σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει σημαντικό εθελοντικό κοινωνικό έργο και σε εθελοντές που ανήκουν στην οικογένεια των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, επιβραβεύοντας το ψυχικό τους σθένος και τη θετική τους στάση απέναντι στη ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, το βραβείο «Έργο Ζωής», απονέμεται σε προσωπικότητες οι οποίες έχουν επιδείξει πολυετή και πολυσχιδή εθελοντική δράση και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια προσφέροντας υλική, πνευματική, ιατρική ή ηθική υποστήριξη στο συνάνθρωπο σε ανάγκη.

Ενώ το βραβείο «Μάθημα Ζωής», απονέμεται σε προσωπικότητες από  ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που υπερβαίνουν το «εγώ» και προσφέρουν εθελοντικά στο «εμείς», αξιόλογο και διαχρονικό έργο,  συμβάλλοντας στην κοινωνική αναγέννηση του τόπου, ενώ αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Τα «Βραβεία Μαζί για το Παιδί» διοργανώνονται απονέμονται από εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών.

Εφέτος βραβεία θα απονείμει η πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και πρώην πρόεδρος της Βουλής Άννα Ψαρούδα Μπενάκη.

Η Τελετή της Απονομής Βραβείων του «Μαζί για το Παιδί» θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020  στις 13:00, στο Μουσείο Μπενάκη, στην οδό Πειραιώς 138.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εθνική Ελλάδος: Ο Ανδρέα Τεττέη στις κλήσεις του Γιοβάνοβιτς17:02Ηράκλειο: Σε κρίσιμη κατάσταση η γυναίκα που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο κοντά στο ΠΑΓΝΗ (βίντεο)16:48Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός καταδικάστηκε σε κάθειρξη για διακίνηση ναρκωτικών16:34Γαλλία: Ο Εμανουέλ Μακρόν θα υποδεχτεί τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς16:21Ιαπωνία: Κινέζος διπλωμάτης απείλησε με αποκεφαλισμό την Πρωθυπουργό της χώρας 16:07Χαλκίδα: Ανετράπη ημιφορτηγό - Πολύ ολισθηρό το οδόστρωμα λόγω βροχόπτωσης15:53Λιονέλ Μέσι: Ο θρύλος της Μπαρτσελόνα επέστρεψε στο Καμπ Νου (Εικόνες)15:39e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Δεκεμβρίου 15:25"Γιατί με χτύπησες; Πονάω" – Καταγγελία 19χρονης για ξυλοδαρμό από πρώην σύντροφό της15:11Γαλλία: Αποφυλακίζεται ο Νικολά Σαρκοζί14:57Λάρισα: Τηλεφώνημα για βόμβα στον ΟΑΕΔ - Εκκενώθηκε προληπτικά γειτονικό νηπιαγωγείο14:46Στην Κύπρο ο Νίκος Δένδιας - Θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας14:35Γαύδος: Εντοπισμός και διάσωση 28 μεταναστών14:24Τροχαίο δυστύχημα στη Κορινθία με ένα νεκρό και δύο σοβαρά τραυματίες (εικόνες)14:13Μαρινάκης: Κανένα σχόλιο για τη συνέντευξη Σαμαρά14:02Σήμερα η επίσκεψη Φιντάν στις ΗΠΑ13:51Γαλλία: Η εισαγγελία ζήτησε σήμερα την αποφυλάκιση του Σαρκοζί13:37Βορίζια: Προφυλακίστηκαν οι κατηγορούμενοι της οικογένειας Καργάκη13:23Βορίζια: Νέο επεισόδιο μεταξύ των δύο οικογενειών13:09Σοκ στον Βόλο: Μαθητής βρέθηκε χτυπημένος στο κεφάλι μέσα σε προαύλιο Λυκείου12:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο