LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 21 Ιανουαρίου 2020 14:30

Τσίπρας: Δεν υποτάσσουμε τη Δημοκρατία σε μικροκομματικά παιχνίδια

Η ψηφοφορία για τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η κατάργηση της απλής αναλογικής στο επίκεντρο της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλέξης Τσίπρας - ΚΟ Σύριζα

Το θέμα της ψηφοφορίας αύριο για τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, αλλά και η μεθαυριανή ψηφοφορία της νομοθεσίας για την κατάργηση της απλής αναλογικής, βρίσκεται στο επίκεντρο της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. 

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο κ. Τσίρπας έκανε λόγο για «καθαρή θέση χωρίς ναι μεν αλλά» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ομόφωνα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει υπέρ της κ. Σακελλαροπούλου και θα στηρίξει την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να «πετύχει στα καθήκοντά της». «Γιατί εμείς δεν υποτάσσουμε τη δημοκρατία και το αύριο της χώρας σε μικροκομματικά παιγνίδια και επικοινωνιακές φούσκες», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ωστόσο, επισήμανε ότι «έχουμε πλήρη επίγνωση» ότι η επιλογή της κυβέρνησης για ένα πρόσωπο με «προοδευτικό στίγμα» δεν υποκρύπτει «διάθεση φυγής προς τα εμπρός αλλά διάθεση επικοινωνιακής διαφυγής από τα πολλαπλά αδιέξοδα». 

Αλέξης Τσίπρας - ΚΟ Σύριζα

«Άλλωστε, όποιος θέλει να χτίσει γέφυρες συνεννόησης δεν επιλέγει την επόμενη κιόλας μέρα να φέρει στη Βουλή την κατάργηση της απλής αναλογικής», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Να επαναφέρει έναν εκλογικό νόμο, που κλέβοντας έδρες από όλα τα κόμματα και πριμοδοτώντας μ' αυτές το πρώτο κόμμα, αποβλέπει σε μονοκομματικές κυβερνήσεις, δηλαδή στην παντοδυναμία του ενός». 

Επίσης, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «ολέθρια» αποτελέσματα «τόσο για την κοινωνική πλειοψηφία όσο και για τη χώρα», υπογραμμίζοντας ότι «μονοκομματικές και παντοδύναμες ήταν οι κυβερνήσεις που δημιούργησαν τις αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση».

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αγία Παρασκευή: 13χρονες επιτέθηκαν σε 12χρονη μέσα στο σχολείο - Μία σύλληψη09:26Μητσοτάκης για αγροτικές κινητοποιήσεις: Ναι στον διάλογο, όχι στην αχρείαστη ταλαιπωρία της κοινωνίας09:12Υπό την επήρεια αλκοόλ οδηγούσε ο Διαμαντής Καραναστάσης - Του αφαιρέθηκε το δίπλωμα08:58Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 19χρονος μετά από πτώση από μπαλκόνι08:44Μητσοτάκης για Ουκρανικό: Ενδεδειγμένη λύση το δάνειο από το περιθώριο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού08:30Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθη 48χρονος που έκλεβε... ελαιόλαδο και μέλι από πολυκατοικίες08:16Επιχείρηση διάσωσης νότια της Γαύδου: Διασώθηκαν 545 αλλοδαποί08:02Τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Νεκρός 27χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο δυστύχημα07:48Σύνοδος Κορυφής: Στήριξη 90 δισ. ευρώ στην Ουκρανία αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες07:34Ιδέες δώρων για car lovers που ζουν για το αυτοκίνητό τους07:20Βόλος: Του έκαναν έξωση γιατί δεν πλήρωνε και έβαλε φωτιά στο σπίτι07:06Conference League: Οι ομάδες που προκρίθηκαν στους "16" και τα "ζευγαρώματα" στα νοκ άουτ06:52Formula 1: Ο Φερστάπεν αλλάζει νούμερο στο μονοθέσιο - Θα αγωνίζεται με το αγαπημένο του νούμερο "3"06:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 19 Δεκεμβρίου06:24Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:10Μυθική ανατροπή για την ΑΕΚ και πρόκριση στους 16 του Conference League00:06Τζέιμι Λι Κέρτις: Η καριέρα μου πλησιάζει στο τέλος της…23:53ΑΕΚ - Κραϊόβα: Μείωσε το σκορ για την Ένωση ο Βίντα 1-223:40Παναθηναϊκούς – Χάποελ Τελ Αβίβ: Νίκη κόντρα στην πρωτοπόρο για τους “πράσινους”23:34Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Άντονι Πράις23:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο