LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 21 Ιανουαρίου 2020 14:30

Τσίπρας: Δεν υποτάσσουμε τη Δημοκρατία σε μικροκομματικά παιχνίδια

Η ψηφοφορία για τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η κατάργηση της απλής αναλογικής στο επίκεντρο της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλέξης Τσίπρας - ΚΟ Σύριζα

Το θέμα της ψηφοφορίας αύριο για τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, αλλά και η μεθαυριανή ψηφοφορία της νομοθεσίας για την κατάργηση της απλής αναλογικής, βρίσκεται στο επίκεντρο της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. 

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο κ. Τσίρπας έκανε λόγο για «καθαρή θέση χωρίς ναι μεν αλλά» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ομόφωνα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει υπέρ της κ. Σακελλαροπούλου και θα στηρίξει την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να «πετύχει στα καθήκοντά της». «Γιατί εμείς δεν υποτάσσουμε τη δημοκρατία και το αύριο της χώρας σε μικροκομματικά παιγνίδια και επικοινωνιακές φούσκες», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ωστόσο, επισήμανε ότι «έχουμε πλήρη επίγνωση» ότι η επιλογή της κυβέρνησης για ένα πρόσωπο με «προοδευτικό στίγμα» δεν υποκρύπτει «διάθεση φυγής προς τα εμπρός αλλά διάθεση επικοινωνιακής διαφυγής από τα πολλαπλά αδιέξοδα». 

Αλέξης Τσίπρας - ΚΟ Σύριζα

«Άλλωστε, όποιος θέλει να χτίσει γέφυρες συνεννόησης δεν επιλέγει την επόμενη κιόλας μέρα να φέρει στη Βουλή την κατάργηση της απλής αναλογικής», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Να επαναφέρει έναν εκλογικό νόμο, που κλέβοντας έδρες από όλα τα κόμματα και πριμοδοτώντας μ' αυτές το πρώτο κόμμα, αποβλέπει σε μονοκομματικές κυβερνήσεις, δηλαδή στην παντοδυναμία του ενός». 

Επίσης, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «ολέθρια» αποτελέσματα «τόσο για την κοινωνική πλειοψηφία όσο και για τη χώρα», υπογραμμίζοντας ότι «μονοκομματικές και παντοδύναμες ήταν οι κυβερνήσεις που δημιούργησαν τις αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση».

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΟΦΗ – Παναιτωλικός: Απόδραση από το Γεντί Κουλέ για τους Αγρινιώτες22:17Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιθεώρησε συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων22:02Εύβοια: Λεωφορείo χτύπησε 10χρονη21:48Φαρμακεία – Αττική: Εφαρμογή στο κινητό για τις εφημερίες21:33Eurovision 2024: Ο ολλανδικός αποκλεισμός, τα πολιτικά μηνύματα και οι καταγγελίες για τραμπουκισμούς21:19Ολυμπιακός: Ο Γουόκαπ καλύτερος αμυντικός της Euroleague21:05Πώς μπορούν οι εκπαιδευτικοί να βοηθήσουν εφήβους που πενθούν20:50Παναθηναϊκός - Βοτανικός: Νέα συζήτηση από την ΠΑΕ παρουσία του Χάρη Δούκα20:37Πολιτική προστασία - Καθαρισμός οικοπέδων: Αυτές είναι οι νέες ρυθμίσεις20:23Μητσοτάκης στη Χαλκίδα: Η δημόσια υγεία ήταν και είναι προτεραιότητά μας (live)20:08Αίγυπτος: Μετά την επιχείρηση Ισραήλ στη Ράφα, καμία επαφή μαζί του19:54Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Μουσείο Οικίας Καβάφη στην Αλεξάνδρεια (εικόνες)19:40Ο πρωθυπουργός στην Τουρκία: Το πρόγραμμα της επίσκεψης19:26Τραμπ: Διαψεύδω την υποψηφιότητα Χέιλι19:12Νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα – Πατέρας: Δεν ήξερα τι είχε μέσα η σακούλα18:58Αχαΐα: Φωτιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή (εικόνες)18:44Βόλος: Θρίλερ με νεκρό που έφερε τραύμα από καραμπίνα18:30Eurovision: Ο Γάλλος υποψήφιος διέκοψε πρόβα για διακήρυξη υπέρ της ειρήνης18:17Ταϊλάνδη: Δεκάδες νεκροί εξαιτίας της ακραίας ζέστης18:03Πόλο γυναικών – Κύπελλο: Ιστορική κατάκτηση από τον Εθνικό κόντρα στον Ολυμπιακό17:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο