LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 21 Ιανουαρίου 2020 09:04

Βαρβιτσιώτης στον ΑΝΤ1: Η νευρικότητα Ερντογάν δεν ενδείκνυται για Αρχηγό κράτους (βίντεο)

Την «βόμβα» Ερντογάν ότι συζητάει με τους Ιταλούς για γεωτρήσεις στην Μεσόγειο σχολίασε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ. Θα συμμετάσχει ή όχι η Ελλάδα στην επιχείρηση  επιτήρησης της εκεχειρίας στην Λιβύη.

Βαρβιτσιώτης - Καλημέρα Ελλάδα

Την «βόμβα» που πέταξε ο Ερντογάν ότι συζητάει με τους Ιταλούς για γεωτρήσεις στην Μεσόγειο κλήθηκε να σχολιάσει ο  αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης,  στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα». 

Όπως είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης  «ο Ερντογάν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες δηλώσεις» και σημείωσε ότι «τον τελευταίο καιρό ο Τούρκος Πρόεδρος επιδεικνύει έντονη νευρικότητα με τις δηλώσεις, η οποία δεν ενδείκνυται για αρχηγό κράτους».  Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση, όπως είπε, «προσπαθεί να κρατήσει την ψυχραιμία της και να μην απαντά σε όλα αυτά».  

Την ίδια ώρα, τόνισε πως «η ΕΕ έχει καταδικάσει τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και ζητά να επιταχυνθούν οι κυρώσεις για τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας». Τόνισε, ωστόσο , ότι «οι κυρώσεις που έχουν αποφασιστεί δεν έχουν εφαρμοστεί.» 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι «δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για την στρατιωτική επιχείρηση  της επιτήρησης της εκεχειρίας στην Λιβύη». «Όταν αποφασιστεί θα δούμε πως θα συμμετέχουμε στην επιτήρηση της εκεχειρίας. Έχουμε δηλώσει ότι είμαστε ανοικτοί στο να το συζητήσουμε», ξεκαθάρισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τον αποκλεισμό της Ελλάδας από την Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι «η Ελλάδα έδειξε μια αποφασιστικότητα ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί από τις εξελίξεις με τις κινήσεις που έκανε η κυβέρνηση» οπότε στο μέλλον δεν επιφυλάσσεται αποκλεισμός της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καισαριανή: Καφετέρια τυλίχτηκε στις φλόγες06:55ΗΠΑ – Σαουδική Αραβία: Συμφωνία για την πυρηνική ενέργεια και την αγορά F-3506:41Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 19 Νοεμβρίου06:27Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Χριστίνα Ωνάση: Η τεράστια περιουσία, οι 4 γάμοι και το τραγικό τέλος05:40Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την Κάρτα Αναπηρίας - Δωρεάν οι μετακινήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς23:59Μουντιάλ 2026: «Κρύο» φινάλε με «λευκή» ισοπαλία κόντρα στη Λευκορωσία για την Εθνική Ομάδα23:45Φάρσαλα: Ετοιμάζονται για μπλόκα οι αγρότες – Την Κυριακή η πανελλαδική σύσκεψη23:33Λίβανος: Τουλάχιστον 13 νεκροί εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος23:20Αγρίνιο: Σφοδρή πλαγιομετωπική σύγκρουση ΙΧ – Τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους ένα παιδί (βίντεο)23:06Ιωάννινα: Κεραυνός τρύπησε σκεπή τριώροφης πολυκατοικίας22:52Λευκός Οίκος: Επενδύσεις 1 τρισ. δολαρίων στις ΗΠΑ υποσχέθηκε ο Μπιν Σαλμάν – Πρόθυμος να αναγνωρίσει το Ισραήλ22:38Ηγουμενίτσα: Πλάτανος έπεσε σε επιχείρηση εξαιτίας των σφοδρών ανέμων (βίντεο)22:24Τουρκία: Η προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία δεν σταμάτησε λόγω αμερικανικού LNG22:10Τροχαία Αττικής: Περισσότερες από 1.200 παραβάσεις μέσα σε έξι ημέρες21:56Βρετανία: Η MI5 ειδοποιεί Βρετανούς βουλευτές για κινεζικές απόπειρες κατασκοπείας21:42Η Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος τιμά τα 80 χρόνια του Τ-6 Harvard21:28Μητσοτάκης: Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν21:14Ο Ανδρέας Τεττέη τιμήθηκε από την FIFPro με το βραβείο Ακτιβισμού21:00Κύκλωμα με τηλεφωνικές απάτες: Στη φυλακή οδηγούνται 5 κατηγορούμενοι – Ανάμεσά τους και ο "αρχηγός"20:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο