LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 21 Ιανουαρίου 2020 09:04

Βαρβιτσιώτης στον ΑΝΤ1: Η νευρικότητα Ερντογάν δεν ενδείκνυται για Αρχηγό κράτους (βίντεο)

Την «βόμβα» Ερντογάν ότι συζητάει με τους Ιταλούς για γεωτρήσεις στην Μεσόγειο σχολίασε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ. Θα συμμετάσχει ή όχι η Ελλάδα στην επιχείρηση  επιτήρησης της εκεχειρίας στην Λιβύη.

Βαρβιτσιώτης - Καλημέρα Ελλάδα

Την «βόμβα» που πέταξε ο Ερντογάν ότι συζητάει με τους Ιταλούς για γεωτρήσεις στην Μεσόγειο κλήθηκε να σχολιάσει ο  αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης,  στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα». 

Όπως είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης  «ο Ερντογάν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες δηλώσεις» και σημείωσε ότι «τον τελευταίο καιρό ο Τούρκος Πρόεδρος επιδεικνύει έντονη νευρικότητα με τις δηλώσεις, η οποία δεν ενδείκνυται για αρχηγό κράτους».  Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση, όπως είπε, «προσπαθεί να κρατήσει την ψυχραιμία της και να μην απαντά σε όλα αυτά».  

Την ίδια ώρα, τόνισε πως «η ΕΕ έχει καταδικάσει τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και ζητά να επιταχυνθούν οι κυρώσεις για τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας». Τόνισε, ωστόσο , ότι «οι κυρώσεις που έχουν αποφασιστεί δεν έχουν εφαρμοστεί.» 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι «δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για την στρατιωτική επιχείρηση  της επιτήρησης της εκεχειρίας στην Λιβύη». «Όταν αποφασιστεί θα δούμε πως θα συμμετέχουμε στην επιτήρηση της εκεχειρίας. Έχουμε δηλώσει ότι είμαστε ανοικτοί στο να το συζητήσουμε», ξεκαθάρισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τον αποκλεισμό της Ελλάδας από την Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι «η Ελλάδα έδειξε μια αποφασιστικότητα ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί από τις εξελίξεις με τις κινήσεις που έκανε η κυβέρνηση» οπότε στο μέλλον δεν επιφυλάσσεται αποκλεισμός της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: “Ξύπνησε” η χιονισμένη Αίτνα (εικόνες)23:59Globe Soccer Awards: Λάμψη Ντεμπελέ, Γιαμάλ και Παρί Σεν Ζερμέν23:45Σάμος: Σύλληψη 49χρονου κατηγορούμενου για 27 απάτες - Υποδυόταν μέχρι και στέλεχος της... Interpol23:34Ο Χάρι Στάιλς επιστρέφει μετά από δυόμιση χρόνια αποχής23:20Ολυμπιακός: Για συμφωνία με Τάιρικ Τζόουνς κάνουν λόγο οι Σέρβοι23:07Θάνος Μικρούτσικος: Σαν σήμερα “έφυγε” ο σπουδαίος συνθέτης με την παράλληλη πολιτική δράση22:53Φωτιά - Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένη μια γυναίκα με σοβαρά εγκαύματα22:39Μπριζίτ Μπαρντό: Ανήκει πλέον στη συλλογική μνήμη του Σεν Τροπέ, την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε, ανακοίνωσε ο δήμος της πόλης22:25Καραμπόλα έξι αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου 22:11Κάραλης στον ΑΝΤ1: Είναι πολύ σημαντικό το ελικόπτερο να μπορεί να φτάσει στο σημείο του συμβάντος το πολύ μέσα σε 20 λεπτά21:57Τραμπ: Βρισκόμαστε στα τελικά στάδια ενός ειρηνευτικού σχεδίου για την Ουκρανία21:43Τραμπ: "Πολύ παραγωγική" τηλεφωνική συνομιλία με τον Πούτιν πριν από τη συνάντηση με τον Ζελένσκι21:29Ant1 Sports: Συγκινητικές στιγμές στο Άνφιλντ, στη μνήμη του Ντιόγκο Ζότα21:15Διασώστης ΕΜΑΚ στον ΑΝΤ1: Εξαιρετικά δύσκολη η επιχείρηση στα Βαρδούσια Όρη21:01Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα – πληροφορίες για εγκλωβισμένους (εικόνες)20:47Κόπα Άφρικα: Σοκ από την κατάρρευση του τερματοφύλακα του Σουδάν την ώρα του αγώνα20:33Ταύρος: Ληστεία σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών20:18Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:03Κριστιάνο Ρονάλντο: Έγραψε το... 40ο του γκολ για το 202519:48Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης Μπαχράμ Μπεϊζαί19:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο