LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 20 Ιανουαρίου 2020 18:21

Ιράκ: αυξάνεται ο αριθμός νεκρών και τραυματιών (εικόνες)

Αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των νεκρών και τραυματιών από συγκρούσεις μεταξύ πολιτών και αστυνομίας σε διαδηλώσεις στο Ιράκ.

Ιράκ - διαδηλώσεις - νεκροί

Έξι Ιρακινοί, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικοί, σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα στη Βαγδάτη και σε άλλες πόλεις, σε συγκρούσεις διαδηλωτών με τις δυνάμεις ασφαλείας, καθώς οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ξανάρχισαν έπειτα από παύση μερικών εβδομάδων.

Τρεις διαδηλωτές υπέκυψαν τα τραύματά τους σε νοσοκομείο της Βαγδάτης αφού οι αστυνομικοί πυροβόλησαν με πραγματικά πυρά στην Πλατεία Ταγιαράν, ανέφεραν ιατρικές πηγές και πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας. Δύο από τους διαδηλωτές χτυπήθηκαν από σφαίρες ενώ ο τρίτος από ένα κάνιστρο δακρυγόνου.

Ιράκ - διαδηλώσεις - νεκροί

Ο τέταρτος διαδηλωτής σκοτώθηκε από αστυνομικούς στην ιερή για τους σιίτες πόλη Κερμπάλα.

Οι διαδηλωτές εκτόξευαν βόμβες μολότοφ και πέτρες στους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα και βομβίδες κρότου-λάμψης.

Οι δυνάμεις ασφαλείας «πρέπει να σταματήσουν να στοχεύουν και να πυροβολούν, ποίοι είναι αυτοί και ποιοι εμείς; Είμαστε όλοι Ιρακινοί. Γιατί σκοτώνουν τους αδελφούς τους;», είπε μια γυναίκα που διαδήλωνε στη Βαγδάτη.

Ιράκ - διαδηλώσεις - νεκροί

Στη Βασόρα, στο νότιο Ιράκ, δύο αστυνομικοί παρασύρθηκαν και σκοτώθηκαν από αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της αντικυβερνητικής διαδήλωσης. Ο οδηγός προσπαθούσε να αποφύγει το σημείο όπου ήταν σε εξέλιξη οι συγκρούσεις και τους παρέσυρε, είπαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σε άλλες πόλεις του νότιου Ιράκ, όπως στη Νασιρίγια, τη Κερμπάλα και την Αμάρα, οι διαδηλωτές έκαιγαν λάστιχα και απέκλεισαν κεντρικούς δρόμους. Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονταν γιατί, όπως λένε, ο πρωθυπουργός Άντελ Άμπντελ Μάχντι δεν έχει εκπληρώσει τις υποσχέσεις που τους έδωσε, όπως τον διορισμό μιας νέας κυβέρνησης, αποδεκτής από τον ιρακινό λαό.

Η αστυνομία της Βαγδάτης ανέφερε ότι έχουν ξανανοίξει όλοι οι δρόμοι της πόλης. Δεκατέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν κοντά στην πλατεία Ταχρίρ και κάποιοι φέρουν κατάγματα και τραύματα στο κεφάλι.

Ιράκ - διαδηλώσεις - νεκροί

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία, Πολωνία και Ισπανία καλούν τους πολίτες τους να φύγουν αμέσως από το Ιράν23:59Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οξειδωμένο πυρομαχικό υλικό23:47Επιβλητικός Ολυμπιακός στη Χάλα Πιονίρ, κυριάρχησε απέναντι στην Παρτιζάν23:36Χειρόφρενο και αύριο τα ταξί της Αττικής23:22Επιτεύχθηκε συμφωνία για την 15μελή επιτροπή τεχνοκρατών που θα διοικήσει τη Λωρίδα της Γάζας23:08Τραμπ: Με ενημέρωσαν ότι σταματούν οι δολοφονίες διαδηλωτών στο Ιράν22:54Στα ημιτελικά ο Παναθηναϊκός με εμφατική νίκη επί του Άρη και χατ-τρικ Μπακασέτα22:40Γκίλφοϊλ: Πρώτη φορά εν ενεργεία μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα22:26Ιωάννινα: Συνελήφθη άνδρας καταζητούμενος για βιασμό και πορνογραφία ανηλίκων22:12ΗΠΑ: Ξεκίνησε η "δεύτερη φάση" του σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα21:58Η Δανία ενισχύει "από σήμερα" τη στρατιωτική της παρουσία στη Γροιλανδία21:44Καλεντερίδης στον ΑΝΤ1 - Είναι εφικτό ένα "μοντέλο Μαδούρο" στο Ιράν;21:30Παναγιώτης Στάθης για Καρυστιανού και Σύλλογο Τεμπών: Μετά την ΑΑΔΕ ανοίγει ο δρόμος και για εισαγγελική έρευνα21:16Θρίαμβος ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη - Καταιγιστικός "Δικέφαλος" στους 4 του Κυπέλλου21:02Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας Δανίας-Γροιλανδίας με Βανς και Ρούμπιο20:48Καλεντερίδης για Γροιλανδία: Είτε με το καλό είτε με το κακό, η Γροιλανδία θα περάσει υπό αμερικανικό έλεγχο20:34Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:24Τέλλογλου - Παραίτηση Σαουνάτσου: Στις Βρυξέλλες παρουσίασαν ρόδινη την κατάσταση στην ΥΠΑ20:14Ant1 Sports: Σκληρή αναμέτρηση Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ στον προημιτελικό του Κυπέλλου 20:04Κύπελλο Ελλάδας: Τεράστια νίκη και πρόκριση του ΟΦΗ επί της ΑΕΚ στα ημιτελικά19:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο