LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 20 Ιανουαρίου 2020 14:08

Ο καιρός για τους αγρότες

Συνεχίζονται οι βροχές, το χιονόνερο και οι χαμηλές θερομοκρασίες. Πότε αναμένεται βελτίωση του καιρού. Οδηγίες για τους αγρότες.

Ο καιρός για τους αγρότες

Ο χειμωνιάτικος καιρός των ημερών, με τα λίγα και ήπια όμως ψιλόβροχα, χιονόνερα, χιόνια στα βουνά και τις χαμηλές θερμοκρασίες, δεν θα κρατήσει και πολύ, αφού από αύριο και κυρίως από την Τετάρτη, ο καιρός θα βελτιωθεί, ο ήλιος θα κυριαρχήσει και ο υδράργυρος θα πάρει την ανιούσα...

Πιο αναλυτικά για αύριο Τρίτη, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, περιμένουμε ασθενείς τοπικές βροχές και χιονόνερο και λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία με παγετό στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί στα βόρεια από -5 έως 9 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από -3 έως 11, 14 στα δυτικά και νοτιότερα από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί στα Δυτικά 3 με 5 μποφόρ και βόρειοι στα ανατολικά που θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 6 με 7, τοπικά τα 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Ο καιρός την Τρίτη σε 20 αγροτικές περιοχές

Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 21/1/2020

Οδηγίες για αγρότες:

«Σύμφωνα με οδηγίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο μαύρος αλευρώδης των εσπεριδοειδών κατάγεται από τη Νοτιοανατολική Ασία. Στην Ευρώπη εντοπίστηκε πρώτη φορά το 2008 στην Ιταλία και στην Ελλάδα το 2016 στο νησί της Κέρκυρας, όπου παρατηρήθηκε εκτεταμένη προσβολή σε eσπεριδοειδή, τριανταφυλλιές και αμπέλια. 

Το έντομο αποτελεί σημαντικό εχθρό των εσπεριδοειδών αλλά μπορεί να βρεθεί σε πάνω από 95 είδη φυτών. Μεταξύ των ειδών που προσβάλει, πέρα από τα εσπεριδοειδή, συγκαταλέγονται το αμπέλι, οι τριανταφυλλιές, η συκιά, η ροδιά, η μηλιά και η αχλαδιά.

Τα συμπτώματά του είναι η ανάπτυξη πυκνών αποικιών προνυμφών του εντόμου στο κάτω μέρος του φυλλώματος. Τα ενήλικα παραμένουν στις ίδιες θέσεις και πετούν μόνο σε περίπτωση που ενοχληθούν. Τα φύλλα και τα φρούτα έχουν κηλίδες μελιτωμάτων, στα οποία στην συνέχεια αναπτύσσεται ο μύκητας της καπνιάς. Οι εκτεταμένες προσβολές προσδίδουν στα φυτά σχεδόν πλήρης μαύρη εικόνα.

Ως μέτρα αντιμετώπισης συνιστώνται:

1. Χρήση υγιούς πιστοποιημένου πολλαπλασιαστικού υλικού.
2. Αποφυγή μετακίνησης μολυσμένου φυτικού υλικού (φυτωριακό υλικό, καρπούς από μολυσμένα δένδρα, άνθη).
3. Κλάδεμα και καύση προσβεβλημένων κλαδιών.
4. Συστηματικός έλεγχος των καλλιεργειών για τη διαπίστωση τυχόν συμπτωμάτων και άμεση ενημέρωση των αρμόδιων φυτοϋγειονομικών υπηρεσιών σε περίπτωση εντοπισμού τους.
5. Επεμβάσεις με ήπια προς τα ωφέλιμα έντομα φυτοπροστατευτικά προϊόντα στα αρχικά στάδια της προβολής καθώς και κατά τη χειμερινή περίοδο έως την άνοιξη πριν την εμφάνιση των ενηλίκων.

Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να ακολουθούνται οι συμβουλές των τοπικών Γεωπόνων».

Αναλυτικό δελτίο καιρού για αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό: 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:16Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο