LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 20 Ιανουαρίου 2020 08:48

“Έσπασε τη σιωπή” του ο Χάρι για το Megxit: αλήθεια, δεν υπήρχε άλλη επιλογή

Τι είπε για την απόφαση, τη μητέρα του, την γιαγιά και την οικογένειά του σε έναν άκρως φορτισμένο συναισθηματικά λόγου.

AP - Πρίγκιπας Χάρρυ

Σε οργάνωση που είχε ιδρύσει το 2006 για θύματα του HIV και του AIDS, στη μνήμη της μητέρας του, μίλησε για πρώτη φορά μετά την ανακοίνωση του “Megxit” o πρίγκιπας Χάρι, ξεκαθαρίζοντας ότι ήθελε ο ίδιος να πει την αλήθεια, μετά από όλα αυτά που έχουν ακουστεί τις τελευταίες μέρες.

«Θέλω να ακούσετε από μένα, όσα μπορώ να μοιραστώ, όχι ως πρίγκιπας, ούτε ως Δούκας, αλλά ως Χάρι, το ίδιο άτομο που βλέπετε να μεγαλώνει τα τελευταία 35 χρόνια, αλλά από μια πιο ‘καθαρή’ οπτική.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το σπίτι του και μέρος που αγαπώ. Αυτό δε θα αλλάξει ποτέ.

Μεγάλωσα νιώθοντας τη στήριξη πολλών από εσάς, ενώ είδα πώς καλωσορίσατε την Μέγκαν με ανοιχτή αγκαλιά, βλέποντάς με να βρίσκω την αγάπη και την ευτυχία που πάντα ήλπιζα ότι θα έχω στη ζωή μου.  Επιτέλους ο δεύτερος γιος της Νταϊάνα δεσμεύτηκε!

Ξέρω επίσης ότι με ξέρετε καλά όλα αυτά τα χρόνια για να εμπιστευτείτε ότι η γυναίκα που διάλεξα έχει τις ίδιες αξίες με εμένα. Και τις έχει και εννιά η ίδια γυναίκα που ερωτεύτηκα.

Κάνουμε και οι δύο ό,τι μπορούμε για να κυματίζει η σημαία και να ανταποκρινόμαστε στους ρόλους μας απέναντι στη χώρα με περηφάνεια.

Όταν παντρευτήκαμε ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι, με ελπίδα και ήμασταν εδώ για να υπηρετήσουμε.

Για όλους αυτούς τους λόγους, με στεναχωρεί πολύ που ήρθαν έτσι τα πράγματα.

Η απόφαση που πήραμε με τη γυναίκα μου για να κάνουμε πίσω δεν ελήφθη «ελαφρά». Ήρθε μετά από μήνες συζητήσεων και χρόνια προκλήσεων. Και ξέρω ότι δεν έπραττα πάντα σωστά, όμως όσο αφορά σε αυτό, αλήθεια δεν υπήρχε άλλη επιλογή.

Και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι, δεν παραιτούμαστε και σίγουρα δε σας εγκαταλείπουμε. Η ελπίδα μας ήταν να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τη Βασίλισσα και το κοινό καλό, καθώς και τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις, αλλά χωρίς δημόσιους πόρους. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο.

Το δέχθηκα, γνωρίζοντας ότι αυτό δε θα αλλάξει το ποιος είμαι ή πόσο συνεπής είμαι, αλλά ελπίζω να σας βοηθήσει να καταλάβετε το τι έπρεπε να γίνει, το ότι θα απομακρυνόμουν από την οικογένειά μου και όλους όσους ήξερα, για να κάνω ένα βήμα μπροστά, ελπίζοντας σε μία πιο ειρηνική ζωή.

Γεννήθηκα σε αυτήν τη ζωή και είναι μεγάλη μου τιμή να τιμώ τη χώρα και τη Βασίλισσα.

Όταν έχασα τη μητέρα μου, πριν από 23 χρόνια, εσείς με πήρατε κάτω από τα «φτερά» σας.

Με προσέξατε για τόσο καιρό, όμως τα Μέσα έχουν ισχύ και η ελπίδα μου είναι ότι μια μέρα η αλληλεγγύη μας θα είναι πιο δυνατή, γιατί είναι πολύ μεγαλύτερη από εμάς.

Ήταν προνόμιο να σας υπηρετώ και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στη ζωή μας.

Ήταν προνόμιο να γνωρίσω τόσους πολλούς από εσάς και νιώθω τον ενθουσιασμό σας για τον γιο μας, Άρτσι, που για πρώτη φορά είδε χιόνι πριν από λίγες μέρες, θεωρώντας το ‘τέλειο’.

Θα έχω για πάντα την πιο αξιοσέβαστη γιαγιά, την αρχηγό μου και είμαι απεριόριστα ευγνώμων σε εκείνη και όλη μου την οικογένεια που υποστήριξαν την Μέγκαν και εμένα τους τελευταίους μήνες.

Θα συνεχίσω να είμαι ο ίδιος που αγαπά την πατρίδα του και αφιερώνει τη ζωή του σε σκοπούς, φιλανθρωπίες και στρατιωτικές κοινότητες, που είναι επίσης πολύ σημαντικές για μένα.

Μαζί εκπαιδευτήκαμε να ζούμε. Και αυτός ο ρόλος μου έμαθε πολλά για το τι είναι σωστό, περισσότερα από όσα ποτέ θα μπορούσα να φανταστώ.

Ευχαριστούμε που μας δίνεται το κουράγιο να κάνουμε το επόμενο βήμα».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο