LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 19 Ιανουαρίου 2020 21:41

“Καθάρισε” τον Άρη ο Ολυμπιακός

Γκολ και θέαμα στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”!  

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ

Σε ένα πολύ ανοιχτό ματς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-2 του Άρη στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League. Τέσσερις διαφορετικοί παίκτες βρήκαν δίχτυα για τους γηπεδούχους που παρέμειναν αήττητοι στη φετινή σεζόν και επέστρεψαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, υποχρεώνοντας τον Άρη στη δεύτερη ήττα του σε 12 παιχνίδια με τον Μίχαελ Ένινγκ στον πάγκο του. 

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να βάλει στο πλάι της επίθεσης τον Ματιέ Βαλμπουενά και τους Γκιγιέρμε, Μαντί Καμαρά και Ανδρέα Μπουχαλάκη στα χαφ. Από την άλλη, δεδομένων και των απουσιών, ο Ένινγκ χρησιμοποίησε τον Φαμπιάν Έμαν κάτω από τα δοκάρια, τον Αμπού Μπα στη μεσαία γραμμή και τον Ντάνιελ Μαντσίνι σε ρόλο εξτρέμ αντί του τραυματία Χουλιάν Κουέστα και των τιμωρημένων Λούκας Σάσα και Μπρούνο Γκάμα, αντίστοιχα. 

Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν πιεστικοί από το ξεκίνημα, με τον Έμαν να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή σε δύο περιπτώσεις τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο πρώτο πεντάλεπτο. Ωστόσο, ο Άρης έχασε τις δύο πρώτες πολύ καλές ευκαιρίες. Στο 13', σε φάουλ του Χαβιέ Ματίγια, ο Ντάνιελ Λάρσον πήρε την κεφαλιά πάνω από τα δοκάρια του Ζοσέ Σα ενώ στην αμέσως επόμενη φάση, ο Λάρσον βγήκε απέναντι από τον Πορτογάλο τερματοφύλακα, η μπάλα κόντραρε στον Σουηδό, βρήκε στο αριστερό δοκάρι κι έφυγε έξω! Άμεση απάντηση για τους γηπεδούχους, με την κεφαλιά του αφύλαχτου Βαλμπουενά να... γλείφει το αριστερό δοκάρι του Έμαν στο 15'. Το σουτ του Μαντσίνι στο 19' βρήκε σε ετοιμότητα τον Σα αλλά τρία λεπτά μετά, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Από κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Ρούμπεν Σεμέδο πήρε την κεφαλιά, ο Έμαν απέκρουσε και στην επαναφορά ο Γκιγιέρμε έκανε το 1-0! 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ

Δύο λεπτά αργότερα, ο Γιώργος Μασούρας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ελ Αραμπί, με διπλή προσπάθεια, έκανε το 2-0 με το 14ο τέρμα του στο πρωτάθλημα και 19ο σε όλες τις διοργανώσεις! Στο 37' ο Άρης μπήκε πάλι στο ματς: από φάουλ του Ματίγια, στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά ο αμαρκάριστος Λίντσεϊ Ρόουζ μείωσε σε 2-1! Ο Ολυμπιακός, όμως, πήγε με προβάδισμα δύο τερμάτων στο ημίχρονο, αφού ο Ομάρ Ελαμπντελαουί υποδέχθηκε την πάσα του Βαλμπουενά και με δυνατό αριστερό σουτ νίκησε τον Έμαν - με την μπάλα να βρίσκει λίγο και στον Γιώργο Δεληζήση - για το 3-1 στο 44'! Το γκολ ήρθε σε μια στιγμή που οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, λόγω τραυματισμού του Μπράουν Ιντέγε, που στη συνέχεια άφησε τη θέση του στο Νικολά Ντιγκινί. 

Στο 54', έπειτα από εξαιρετική αντεπίθεση, ο Μασούρας νικήθηκε από τον Έμαν, στην πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν πολλάκις ανοιχτή την άμυνα του Άρη. Στο 61' ο Βέλεθ ανέτρεψε τον Βαλμπουενά, με τον Γάλλο μεσοεπιθετικό να ευστοχεί για το 4-1! Έκτο εύστοχο πέναλτι για τον Βαλμπουενά σε ισάριθμες εκτελέσεις! Από κόρνερ, στο 72', ο Άρης βρήκε και πάλι δίχτυα με τον Ρόουζ, έπειτα από φάση διαρκείας, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Λάρσον, με τη χρήση του VAR. 

Ο Γάλλος αμυντικός απείλησε με δυνατό σουτ και στο 79', με τον Σα να διώχνει σε κόρνερ, αλλά τρία λεπτά μετά, από λάθος του Καμαρά και κάθετη πάσα του Λάρσον στον Ντιγκινί, ο φορ του Άρη μείωσε σε 4-2! Σκορ που έμεινε ως το τέλος του αγώνα, μιας και ο Έμαν μπλόκαρε την προσπάθεια του Χιλάλ Σουντανί στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. 

Οι συνθέσεις: 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε (84' Χριστοδουλόπουλος), Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας, Βαλμπουενά (70' Λοβέρα), Ελ Αραμπί (80' Σουντανί). 

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Έμαν, Ρόουζ, Βέλεθ (65' Σόουζα), Δεληζήσης, Κόρχουτ, Μπα, Ματίγια, Μαντσίνι, Φετφατζίδης (65' Μαρτίνες), Λάρσον, Ιντέγε (44' Ντιγκινί).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Νεαροί πήραν παραμάζωμα αυτοκίνητο και τον ιδιοκτήτη του για να αποφύγουν τη σύλληψη11:50Αγροτικά μπλόκα: Αναλυτικά η κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα11:36"Το Πρωινό" - Πατέρας 17χρονου: Απέβαλαν το μαθητή που κόντεψε να χάσει το δάχτυλό του από τον κόφτη του καθηγητή του11:22Ζωγράφου: Συνελήφθη 47χρονος που αφαίρεσε πλήθος ηλεκτρονικού εξοπλισμού από κτίριο του Ε.Κ.Π.Α. (εικόνες)11:08Σάλος μετά το Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός: Η σκληρή επίθεση Αταμάν για "10 χιλιάδες αμόρφωτους"10:54ΥΠΑΑΤ: Μέχρι το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η πίστωση της Βασικής Ενίσχυσης 10:40Οι Νικς κέρδισαν το NBA Cup - Έσπασε το αρνητικό σερί 52 ετών χωρίς τρόπαιο10:26Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:12Μπλόκα αγροτών: Πολύωροι αποκλεισμοί σε Προμαχώνα, Ευζώνους, Νίκη και Εξοχή09:58Η Παρί πρέπει να καταβάλει 61 εκατ. ευρώ στον Κιλιάν Μπαπέ, σύμφωνα με απόφαση του εργατικού δικαστηρίου09:44Θεσσαλονίκη: Επαίτης επιχείρησε να φιλήσει σερβιτόρα - Ξυλοκόπησε γυναίκα που προσπάθησε να τον σταματήσει09:30Η Ελλάδα ξεχωρίζει στις ασφαλείς συναλλαγές - πληρωμές στην ΕΕ 09:16Επίθεση στο Σίδνεϊ: Κατηγορίες για 59 αδικήματα σε βάρος του δράστη09:02Τεχνητή Μήτρα και Βιο-Σάκοι: Πού βρίσκεται σήμερα η έρευνα για τα εξωμήτρια πρόωρα νεογνά08:48Επίθεση στο Σίδνεϊ: Ο Τραμπ ζήτησε από τον κόσμο να "πάρει τα όπλα" ενάντια στην ισλαμιστική τρομοκρατία 08:34Κυψέλη: Μαθητές κλείδωσαν τους διευθυντές του σχολείου που έγινε το περιστατικό με την 16χρονη08:20Δυο τραυματίες σε επιδρομές drones της Ουκρανίας, σε περιφέρεια της Ρωσίας08:06Λευκάδα: Άνδρας κατάπιε ναρκωτικά, για να αποφύγει αστυνομικό έλεγχο και πνίγηκε07:52Αυστραλία: 22 τραυματίες ακόμη σε νοσοκομεία, μετά την επίθεση στο Σίδνεϊ07:38Ο Τραμπ ανακηρύσσει την κυβέρνηση της Βενεζουέλας "ξένη τρομοκρατική οργάνωση"07:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο