LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 19 Ιανουαρίου 2020 17:10

Με το “διπλό” έφυγε από την Ξάνθη ο Παναθηναϊκός

Νικηφόρα πέρασε από τα... Πηγάδια η ομάδα του Γιώργου Δώνη.

ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Ένα σπουδαίο και απόλυτα δίκαιο «διπλό» στην Ξάνθη (1-0) και δύο εφετινές «πρωτιές» του Παναθηναϊκού, έφεραν ξανά το «τριφύλλι» στη «ζώνη» των πλέι-οφς και με σαφές προβάδισμα έναντι τις ακριτικής ομάδας, για να παραμείνει μέχρι τέλους εντός της εξάδας. 

Οι «πράσινοι» σημείωσαν την πρώτη, φετινή εκτός έδρας νίκη τους στην περιφέρεια (ως τώρα είχαν μόνο ισοπαλίες σε Λαμία, Παναιτωλικό, ΟΦΗ, Βόλο), ενώ για πρώτη φορά στη χρονιά, πέτυχαν δεύτερη συνεχόμενη νίκη σε αγώνα πρωταθλήματος (τρίτη μαζί με αυτή της ρεβάνς Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΣ). Ανέβηκαν πλέον στην 4η θέση της βαθμολογίας με 28 βαθμούς (κι έναν αγώνα περισσότερο) κι αναμένουν τα αποτελέσματα του Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης» και του Ατρόμητου κόντρα στο Βόλο. 

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ πιο δυνατά στο ματς και με εξαίρεση μία στατική φάση των γηπεδούχων στο 4’ -όταν μετά την εκτέλεση φάουλ του Εντουάρντο, δεν πρόλαβε να πλασάρει από κοντά ο Κασάδο- επέβαλλε το δικό του τέμπο στο παιχνίδι, παίρνοντας σημαντική «ώθηση» στον άξονα κι από τον νεοαποκτηθέντα Ανουάρ Τουχαμί, που έπαιξε ως «6άρι» δίπλα στον Χρήστο Δώνη. Στο 13’ ο Μακέντα έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια και πλάσαρε με το αριστερό, όμως ο Αμπάντ κράτησε το «μηδέν» στην εστία του. Στην εξέλιξη της φάσης, από το κόρνερ του Ζαχίντ, η μπάλα κατέληξε στον Χατζηγιοβάνη που έκανε σέντρα-σουτ με το αριστερό κι ο Πούγγουρας από κοντά δεν μπόρεσε να βρει στόχο. 

Στο 33’ ο Φωτιάς, με υπόδειξη του α’ βοηθού Δημητριάδη ακύρωσε το γκολ του Σένκεφελντ, θεωρώντας πως στο ξεκίνημα της φάσης (στην εκτέλεση φάουλ του Ζαχίντ), ο Χρήστος Δώνης ήταν οφσάιντ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Κοβάσεβιτς πλάσαρε πολύ ψηλά από καλή θέση. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός εξαργύρωσε την πολύ ανώτερη εικόνα του, με γκολ στην πρώτη καλή στιγμή του. Στο 50’ ο Ζαχίντ έβγαλε υποδειγματική κάθετη πάσα προς τον Μακέντα κι ο Ιταλός επιθετικός με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση, έδωσε το προβάδισμα στους «πράσινους», που απείλησαν για το 0-2 τρία λεπτά αργότερα, όμως ο Αμπάντ νίκησε τον Μπεκ σε τετ-α-τετ. 

ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Στο 67’ ο γκολκίπερ της Ξάνθης έκανε νέα, καταπληκτική απόκρουση στο αριστερό «παράθυρό» του, μετά από εντυπωσιακό γυριστό σουτ στην κίνηση του Ανουάρ, που πήγε να πετύχει το γκολ της… χρονιάς στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. 

Στο τελευταίο 20λεπτο η Ξάνθη «φόρτωσε» την επίθεσή της, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο οι «πράσινοι» διαχειρίστηκαν με ηρεμία το προβάδισμά τους κι έφτασαν με ηρεμία στο δεύτερο συνεχόμενο «τρίποντό» τους στη Λίγκα. 

Ο διαιτητής Φωτιάς (Πέλλας) εκτός από την αποβολή (με δεύτερη κίτρινη) στον Μπαριέντος στο 88’ (η πρώτη στο 59’), κιτρίνισε τους Καμαρά (56’), Μπαξεβανίδη (87’) από πλευράς Ξάνθης και τους Σένκεφελντ (38’), Ινσούα (53’), Γιόχανσον (58’), Μπεκ (65’), Ζαχίντ (68’), Χρ. Δώνη (85’) από πλευράς Παναθηναϊκού. 

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη: Άμπαντ, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Μαλεζάς, Κασάδο, Καμαρά, Κοβάτσεβιτς, Στάρτζεον (58’ Τζουρίτσκοβιτς), Εντουάρντο (72’ Φοσέ), Σόσα (53’ Μπαριέντος), Κάστρο.

Παναθηναϊκός : Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Ανουάρ, Δώνης, Μπεκ (73’ Νάγκι), Ζαχίντ (84’ Αλεξανδρόπουλος), Χατζηγιοβάνης (67’ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία"Μαύρη" επέτειος στη Μάνδρα - Οι συγγενείς των θυμάτων, άφησαν 25 μαύρα μπαλόνια στον ουρανόΧθες 19:36 | Ειδήσεις

Συμπληρώνονται οχτώ χρόνια, από την φονική πλημμύρα.

Τέλλογλου για εκταφές: Δεν μπορούν να γίνουν τέτοιες εξετάσεις στην ΕλλάδαΧθες 17:41 | Ειδήσεις

Όλα όσα ανέφερε ο Τάσος Τελλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ως προς την αδυναμία εκταφής των θυμάτων των Τεμπών και τη διενέργεια εξετάσεων. 

Τα ατίθασα νιάτα της εθνικής έριξαν στο...καναβάτσο τη ΣκωτίαΧθες 23:49 | Ειδήσεις

Η Εθνική ομάδα επιβλήθηκε 3-2 απέναντι στην Σκωτία με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να πραγματοποιεί μεγάλες αποκρούσεις.

Πώς η Τουρκία καλύπτει το 20% των πολεμικών δαπανών της Ρωσίας με εισαγωγές ορυκτών καυσίμωνΧθες 10:59 | Ειδήσεις

Από την αρχή του πολέμου έως τις αρχές Νοεμβρίου 2025 η Τουρκία έχει αγοράσει ρωσικά ορυκτά καύσιμα αξίας 118 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τα ατίθασα νιάτα της εθνικής έριξαν στο...καναβάτσο τη Σκωτία23:59Το Βατικανό επιστρέφει 62 τεχνουργήματα των αυτοχθόνων του Καναδά23:45Εθνική Ελλάδος: Το περήφανο μήνυμα της Κηφισιάς για το "γαλανόλευκο" ντεμπούτο του Ανδρέα Τεττέη23:31Euroleague: Χωρίς τον Λάρκιν η Αναντολού Εφές για 8 εβδομάδες23:17Εντοπίστηκε βλήμα πλησίον του αρχαιολογικού χώρου των Θερμοπυλών23:03Επίσκεψη Ζελένσκι στην Αθήνα: Κλειστός και ο Εθνικός Κήπος Κυριακή και Δευτέρα22:49Φόροι και Ακριβεία: Οι Έλληνες δυσκολεύονται να "βγάλουν" το μήνα22:36Η Ρωσία παραμένει ανοιχτή στην ιδέα της συνάντησης Τραμπ - Πούτιν22:22"Μαύρη" επέτειος στη Μάνδρα - Οι συγγενείς των θυμάτων, άφησαν 25 μαύρα μπαλόνια στον ουρανό22:08Ιταλία: Κακοκαιρία σάρωσε τη Γένοβα – Κατέρρευσε τείχος, ξεριζώθηκαν δέντρα και πλημμύρισαν σπίτια (βίντεο)21:54Ποινή φυλάκισης 9 μηνών με αναστολή στα 23 μέλη του Ρουβίκωνα για την παραβίαση του νέου νόμου για τον Άγνωστο Στρατιώτη21:40Μαγνησία: Θρίλερ με εξαφάνιση τουρίστα που αγνοείται 40 μέρες - Εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του21:26Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Απαλάσσεται η Ευρώπη από την ενεργειακή εξάρτηση Ρωσίας - Τουρκίας21:12Τέλλογλου για εκταφές: Δεν μπορούν να γίνουν τέτοιες εξετάσεις στην Ελλάδα20:58Διακοπή δρομολογίων προαστιακού λόγω πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο20:44Καταιγίδα Κλαούντια: Τρεις νεκροί στην Πορτογαλία – Εκκενώσεις σε Ουαλία και Αγγλία εξαιτίας πλημμυρών (βίντεο)20:30Φυλάκιση 13 μηνών σε 49χρονο που έκλεψε ένα έργο του Banksy από γκαλερί του Λονδίνου20:16Ο πρόεδρος Τραμπ προσφεύγει στα δικαστήρια κατά του BBC 20:02Θεσσαλονίκη: Νέα εκδήλωση για την ενδοοικογενειακή βία από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη19:48Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο