LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 19 Ιανουαρίου 2020 09:41

Αχτσιόγλου στον ΑΝΤ1: το νέο Ασφαλιστικό είναι “βήμα” προς τα πίσω (βίντεο)

Το νέο Ασφαλιστικό δημιουργεί αδικίες, υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Τι είπε για τα ποσοστά αναπλήρωσης και τα πρόστιμα στον χώρο της Εργασίας.

Εφη Αχτσιόγλου - Πρωινοί Τύποι

Η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Πρωινοί Τύποι», υποστήριξε ότι το νέο Ασφαλιστικό που αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή, είναι «ένα βήμα προς τα πίσω», με βάση τα όσα έχουν διαρρεύσει για αυτό.

Όπως είπε η κυρία Αχτσιόγλου, τώρα που η ελληνική οικονομία βγήκε από τα Μνημόνια, έχουμε την ευκαιρία να διορθώσουμε κάποιες από τις αδικίες του παρελθόντος, αλλά αντί αυτού το νέο Ασφαλιστικό δημιουργεί περισσότερες. Όπως ανέφερε ως παράδειγμα, «ένας δικηγόρος από την Ηγουμενίτσα που χειρίζεται ελάχιστες υποθέσεις θα κληθεί να καταβάλει τις ίδιες ασφαλιστικές εισφορές, με ένα μεγαλοδικηγόρο από το Κολωνάκι που έχει πολλαπλάσια έσοδα».

Συγκεκριμένα, η κυρία Αχτσιόγλου δήλωσε ότι με το νέο Ασφαλιστικό, το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, θα κληθεί να πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές υψηλότερες σε ποσοστό 20% κατά μέσο όρο.

Σε ότι αφορά τα όσα λέγονται για τα ποσοστά αναπλήρωσης, είπε ότι αν επαληθευτούν τα όσα ακούγονται πρόκειται για ένα θετικό μέτρο και ότι αποτελούσε πρόθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να το κάνει τώρα που το επιτρέπουν τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας.

Μιλώντας για τα πρόστιμα που προβλέπονται στο νέο Ασφαλιστικό, έκανε λόγο για «χειρουργικά χτυπήματα» στον χώρο της Εργασίας. Υποστήριξε ότι ο αρμόδιος Υπουργός κατέβασε το πρόστιμο για τις αδήλωτες υπερωρίες σε τέτοιο βαθμό που να συμφέρει τον εργοδότη να παρανομεί κι αν πιαστεί να πληρώσει το πρόστιμο.

Σε ότι αφορά τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, επεσήμανε ότι αυτές αφορούν αποφάσεις για την κυβέρνηση του 2012 και όχι την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που επιχείρησε με το Νόμο Κατρούγκαλου να αμβλύνει τις αδικίες, αλλού με επιτυχία κι αλλού όχι.

Τέλος η κυρία Αχτσιόγλου, αναφέρθηκε στην προκλητική – όπως την χαρακτήρισε – ρύθμιση, με την οποία οι συνταξιούχοι του Δημοσίου που προσλαμβάνονται ως μετακλητοί σε πολιτικά γραφεία, να λαμβάνουν και την αμοιβή τους και τη σύνταξη τους στο ακέραιο. Αυτό προσβάλει το περί δικαίου κοινό αίσθημα είπε η κυρία Αχτσιόγλου, υπενθυμίζοντας ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτές τις περιπτώσεις ο συνταξιούχος θα έπρεπε να επιλέξει να παίρνει ή την αμοιβή του ή τη σύνταξη του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:58Χριστοδουλίδης: Αναλαμβάνουμε την προεδρία της Ενωσης σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής15:44Συνελήφθησαν επ' αυτοφόρω ανήλικοι που λήστεψαν ομάδα παιδιών που έψαλλε τα κάλαντα15:30Ο χάρτης των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 9/115:16Κραν Μοντανά: Ο Ιταλός ΥΠΕΞ στο σημείο της τραγωδίας - Τι αναφέρει για την έρευνα γύρω από το φονικό συμβάν15:02Μαρινάκης: Το 2026 βρίσκει τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια χωρίς αιώνιους φοιτητές και χωρίς ενεργό κατάληψη14:48Πρωτιά για την εκπομπή "Αποκαλύψεις" με τον Πέτρο Κουσουλό το Α’ μισό της σεζόν 2025 -202614:34Αλκοτέστ και σε ηλεκτρικά πατίνια 14:20Ελβετία - Κραν Μοντανά: Οι αρχές αγωνίζονται για την ταυτοποίηση νεκρών και τραυματιών14:06Λύκος έκανε βόλτες σε χωριό στη Φθιώτιδα13:52Λαμία: Πέθανε το αφεντικό του και ο σκύλος δεν άφηνε κανέναν να μπει στο σπίτι13:38Τραγωδία στην Ελβετία: Η Ελλάδα έτοιμη να υποδεχτεί εγκαυματίες από τη φωτιά στο Κραν Μοντανά13:24Ιωάννινα: Πατέρας έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του και συνελήφθη13:10Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά και σήμερα τα μπλόκα σε Μάλγαρα, Ευζώνους, Προμαχώνα και Νίκη12:56Ουκρανία: Το στρατιωτικό επιτελείο αρνείται ότι η επίθεση στην Χερσώνα έγινε από τις ουκρανικές δυνάμεις12:42Υπουργείο Παιδείας: Διεγράφησαν 308.605 "αιώνιοι" φοιτητές12:28Νέα Υόρκη: Ο Μαμντάνι υπόσχεται να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του ως νέος δήμαρχος12:14Τραγωδία στην Ελβετία: Αγνοείται 15χρονη Ελληνίδα στο Κραν Μοντανά12:00Τραμπ σε Ιράν: Θα σπεύσουμε να σώσουμε τους διαδηλωτές αν χρησιμοποιήσετε βία11:52Πρέβεζα: Σε κρίσιμη κατάσταση 16χρονος που τραυματίστηκε από εκπυρσοκρότηση καραμπίνας11:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο