LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 17 Ιανουαρίου 2020 09:11 | Ανανέωση: 17 Ιανουαρίου 2020 10:00

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ευρύτατη συναίνεση

Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ θα υπερψηφίσουν την υποψηφιότητά της. Η πρόταση Βαρουφάκη στη Μάγδα Φύσσα και το χρονικό της απόφασης Μητσοτάκη.

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου - Προεδρικό Μέγαρο

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου γράφεται στην ιστορία ως η πρώτη γυναίκα που θα καταλάβει το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα και αυτό το ορόσημο θα τύχει ευρύτατης συναίνεσης.

Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ θα υπερψηφίσουν την υποψηφιότητά της σπάζοντας το φράγμα των 200 ψήφων από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία, που έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Τετάρτη.

Από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, θα απουσιάζει ο Αντώνης Σαμαράς, λόγω προγραμματισμένου εδώ και μήνες οικογενειακού ταξιδιού του, εκτός Ευρώπης.

Συνεργάτες του απέρριπταν την εκδοχή ότι πρόκειται για ένδειξη δυσαρέσκειας.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέκρινε τον πρωθυπουργό για απαράδεκτη διαχείριση της διαδικασίας της προεδρικής εκλογής και χαρακτήρισε μέγα σφάλμα που δεν ανανεώνεται η θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου.

Για μία γυναίκα που υπηρετεί με συνέπεια προοδευτικές αντιλήψεις, όπως απέδειξε και στη δικαστική της διαδρομή, με το γνωστό ακέραιο δημοκρατικό της ήθος, έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά.

Ο πρωθυπουργός, λέγοντας σε συνεργάτες του ότι «αναζητώ Πρόεδρο και όχι υπερυπουργό», είχε περιγράψει το μετριοπαθές προφίλ μιας προσωπικότητας, που θα ενώνει, θα έχει προοδευτική ταυτότητα και θα προσθέτει την επιστημονική της επάρκεια στον προεδρικό θεσμό. Ήταν ζητούμενο σε αυτές τις προϋποθέσεις να «κουμπώσει» γυναίκα υποψήφια. Λίγο μετά τις γιορτές βολιδοσκόπησε την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και καταστάλαξε στην πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας για την οποία του είχε μιλήσει ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Την Τετάρτη αποφάσισε να δώσει τέλος στην ονοματολογία. Μετά το αμήχανο τετ-α-τετ στο Προεδρικό Μέγαρο κατά την ορκωμοσία Μηταράκη, ο Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε με υπουργό κοντά στον πρωθυπουργό. Εισέπραξε κατά πληροφορίες το κλίμα ότι ο κύβος ερρίφθη και στις 5.50 το απόγευμα ο πρωθυπουργός τηλεφωνικά ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την προσφορά του.

Σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός μίλησε με θερμά λόγια για την προσωπικότητα της κυρίας Σακελλαροπούλου, υπογράμμισε ότι «ένα πρόσωπο μη κομματικό, δεν σημαίνει ότι είναι πρόσωπο μη πολιτικό» και απάντησε με επιχειρήματα στην ερώτηση γιατί δεν επέλεξε τον Προκόπη Παυλόπουλο. «Η κυρία Σακελλαροπούλου συγκεντρώνει εξαιρετικά στοιχεία συμβολικά και είναι πολύ σημαντική προσωπικότητα. Έχει χειριστεί πολύ σημαντικές πολιτικές αποφάσεις που αφορούν τη ζωή εκατομμυρίων κατοίκων. Κατά συνέπεια έχει πολιτική άποψη πολύ σημαντική και μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα διεθνώς», τόνισε ο πρωθυπουργός: «Πιστεύω ότι η κυρία Σακελλαροπούλου θα ταυτίσει τη θητεία της με ένα μεγάλο άλμα της χώρας. Έχει μεγάλο κύρος και θεσμικές ικανότητες». Κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Δεν έδειξε γενναιότητα ο κ. Τσίπρας σχετικά με την επιλογή της κ. Σακελλαροπούλου».

Το ΚΚΕ παραδοσιακά δεν υπερψηφίζει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης ανακοίνωσε ότι προτείνει την Μάγδα Φύσσα για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

"Η πρότασή μας για τη Μάγδα Φύσσα είναι καθαρά συμβολική" τόνισε στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής του κόμματος, Κλέων Γρηγοριάδης. Μιλώντας στην εκπομπή «Καλήμερα Ελλάδα», εξήγησε ότι "δεν έχουμε κοινοβουλευτική δύναμη για να εκλέξουμε", αλλά πρόκειται για πρόταση καθαρά συμβολική, καθώς "στο πρόσωπό της συμβολίζεται η ενότητα". Σχετικά με τη στήριξη ή όχι του κόμματος στο πρόσωπο της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, απάντησε πως "η κα Σακελλαροπούλου, όπως και όλοι οι δικαστικοί και πολιτικοί είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης», ξεκαθαρίζοντας πως «αν εκλεγεί, θα σεβόμαστε το θεσμικό της ρόλο".

Το "όχι" στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας αποφάσισε να στηρίξει στην Βουλή η Ελληνική Λύση, δίχως ωστόσο να αντιπροτείνει κάποιο πρόσωπο για την διαδοχή του Προκόπη Παυλόπουλου.

Εν τω μεταξύ, λακωνική εμφανίστηκε και σήμερα η κα Σακελλαροπούλου, αποφεύγοντας να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους που περίμεναν έξω από το σπίτι της. Ωστόσο, ευχαρίστησε όλους όσοι βρέθηκαν εκεί.

«Δεν θα πω τίποτα άλλο, επιτρέψτε μου, θεσμικά αυτή τη στιγμή δεν θα κάνω καμία άλλη δήλωση. Επιμένω πολύ σε αυτό. Στενοχωριέμαι που είστε εδώ και περιμένετε στο κρύο», δήλωσε η κα Σακελλαροπούλου.

Σχετικά με την εκλογή ΠτΔ, ο Αλέξης Χαρίτσης επισήμανε πως «ο τρόπος που αντιμετώπισε ο κ. Μητσοτάκης το ζήτημα, με καλλιστεία προσώπων και ακατάσχετη ονοματολογία, δεν περιποιούν τιμή στο θεσμό και προσβάλλουν και τον νυν ΠτΔ».

Το δικό του σχόλιο για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας κατέθεσε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης. Όπως εξήγησε ο κ. Γιαννούλης «οφείλει ένα σοβαρό κόμμα να αιτιολογήσει και να απαντήσει στο ερώτημα αν ήταν ή δεν ήταν επιτυχημένος ο απερχόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είπε το εξής απλό, με βάση τη λογική και θεωρώντας ότι είναι επιτυχημένος ο κ. Παυλόπουλος, του αξίζει η ανανέωση μίας θητείας, είναι τόσο απλά τα πράγματα, εάν η ΝΔ που έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων . Ο Ιωάννης Μελισσανίδης θα το ζήλευε αυτό ως τεχνική αγωνίσματος στη ρυθμική γυμναστική για το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για λόγους εθνικής ευθύνης είπε το ναι στην υποψηφιότητα της κας Σακελλαροπούλου προσθέτοντας πως « εμείς δεν είμαστε Μητσοτάκης να κάνουμε παιχνίδια με τη χώρα, εμείς περιμέναμε να δούμε την πρόταση, έγινε η πρόταση, συγκεντρώνει απλά, δημοκρατικά, υπεύθυνα και με αξιοπρέπεια, εμείς δεν κάνουμε καλλιστεία, ούτε Βαρουφάκης είμαστε να δημιουργούμε επικοινωνιακές πομφόλυγες».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ας είμαστε ειλικρινείς, αποτύχαμε -Όποιος πήρε αποζημιώσεις που δεν δικαιούται θα τις επιστρέψειΣήμερα 10:32 | Ειδήσεις

Όλα όσα αναφέρει στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη ΔευτέραΣήμερα 16:16 | Ειδήσεις

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς κατά τόπους τη Δευτέρα (30/06), λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων. Αναλυτικά οι περιοχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:0248 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21Formula 1 - GP Αυστρίας: Νικητής ο Νόρι - "1-2" η McLaren19:07Κικίλιας για την ασφάλεια στην ακτοπλοΐα: Η νομοθεσία πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα18:51Τη Δευτέρα στις 10 η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης – Στις 12 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο18:37Μυτιλήνη: 35χρονος δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές σε πανηγύρι - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση18:22Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα18:08Παναθηναϊκός: Η 33μελής αποστολή για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία17:53Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσα17:39Κρήτη: Διανομέας τραυματίστηκε μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο (εικόνες)17:24Φωτιά στο Τατόι κοντά στο αεροδρόμιο17:10Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)16:54Καβάλα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι16:40Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη Δευτέρα16:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο