LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 16 Ιανουαρίου 2020 22:04

Παναγιωτόπουλος από Ισραήλ: ανάπτυξη της συνεργασίας μας στον αμυντικό τομέα

Κατά τη συνάντηση του Έλληνα Υπουργού Άμυνας με τον Ισραηλινό ομόλογό του, επιβεβαιώθηκαν οι ισχυροί δεσμοί των δύο χωρών στον τομέα της Άμυνας και συμφωνήθηκε η ανάπτυξη της συνεργασίας τους.

Παναγιωτόπουλος - Ισραήλ - Αμυντική συνεργασία

O υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, με τις σημερινές συνομιλίες του με τον Ισραηλινό ομόλογο του, Ναφτάλι Μπένετ ολοκλήρωσε την διήμερη επίσκεψή του στο Ισραήλ.

Κατά την συνάντηση, επιβεβαιώθηκαν οι ισχυροί δεσμοί των δύο χωρών στον τομέα της Άμυνας, ενώ συμφωνήθηκε η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας τους στον αμυντικό τομέα. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου συζητήθηκαν επίσης θέματα εξοπλισμών και επίκαιρα ζητήματα συνεργασίας στον αμυντικό - τεχνικό τομέα.

Παναγιωτόπουλος - Ισραήλ - Αμυντική συνεργασία

Επιπρόσθετα οι δύο υπουργοί μίλησαν για τις προκλήσεις ασφαλείας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, καθώς και τρόπων αποτελεσματικής αντιμετώπισής τους. Παράλληλα τονίστηκε η σημασία της της πολυεπίπεδης τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.

Στην συνέχεια, ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της ισραηλινής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών (SIBAT) και της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Οπλικών Συστημάτων (MAFAT).

Παναγιωτόπουλος - Ισραήλ - Αμυντική συνεργασία

Μετά το τέλος της συνάντησης με τον κ. Μπένετ, ο Έλληνας υπουργός δήλωσε:

«Μόλις ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσημη επίσκεψή μου στο Ισραήλ, όπου σήμερα το μεσημέρι είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον ομόλογό μου υπουργό Άμυνας του Ισραήλ κ. Ναφτάλι Μπένετ, με τον οποίο συζητήσαμε τη στενή στρατηγική σχέση μεταξύ των δύο χωρών και τους τρόπους να προχωρήσουμε στην ενίσχυση και εμβάθυνσή της.

Επίσης, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με στελέχη της πολύ ισχυρής αμυντικής βιομηχανίας αυτής της χώρας και να συζητήσουμε τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ της ισραηλινής και της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας σε αυτή την ενδιαφέρουσα ασφαλώς γεωπολιτική συγκυρία. Είναι πραγματικά τεράστια τα περιθώρια ανάπτυξης συνεργασιών, συνεργειών, ακόμα και σχημάτων συμπαραγωγής, ανάμεσα σε ελληνικά και ισραηλινά στοιχεία της αμυντικής βιομηχανίας.

Τέλος, είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τις εγκαταστάσεις της ισραηλινής αεροπορικής βιομηχανίας, όπου μου έγινε μία ενημέρωση σχετικά με το Μη Επανδρωμένο Όχημα τύπου «Heron», το οποίο προμηθεύονται οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις προκειμένου να ενταχθεί πλέον ενεργά στις υπηρεσιακές τους δομές και είχα την ευκαιρία να δω από κοντά την εξαιρετικά προηγμένη και αναπτυγμένη Ισραηλινή Βιομηχανία σε επίπεδο ανάπτυξης Μη Επανδρωμένων Οχημάτων, κάτι που όπως καταλαβαίνετε ενδιαφέρει και εμάς και θέτουμε και ως δικό μας στρατηγικό στόχο στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο τουΣήμερα 13:34 | Ειδήσεις

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση για σωματικές βλάβες κατά του συντρόφου της. 

“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρεςΣήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Δυναμικά και με ισχυρό ενδιαφέρον ξεκίνησε το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” του Yπ. Κοινωνικής Συνοχής. Οδηγός για τους δικαιούχους και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία - Πήλιο: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας από την Πυροσβεστική15:30Σαραντάπορο - Βασιλική Πλεξίδα: Φόρος τιμής για τα 7 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου (εικόνες)15:16Φιντάν: Εάν δεν ιδρυθεί Παλαιστινιακό κράτος η κρίση θα συνεχιστεί15:02“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες14:49Απάτη - Σέρρες: παρίσταναν τους λογιστές και απέσπασαν λεία “μαμούθ”14:36Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο του14:22Θεσσαλονίκη: παιδί παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι14:09Πογέτ: Τελείωσα το συμβόλαιό μου και είμαι ελεύθερος13:55Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)13:41Αγρίνιο: 15χρονη χτυπούσε την αδερφή της μέχρι να λιποθυμήσει13:28“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)13:15Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ: Χώρισαν μετά απο 14 χρόνια γάμου13:01Κακοκαιρία - Σκόπελος: Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα (εικόνες)12:48Θείος δικάζεται για βιασμό της 10χρονης ανιψιάς του12:34Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας 12:20Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!12:07Κρήτη: Επιτέθηκε στους γονείς του και τους ανάγκασε να κοιμηθούν σε εκκλησία11:54Δίκη Τραμπ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)11:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο