LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 14 Ιανουαρίου 2020 23:05 | Ανανέωση: 15 Ιανουαρίου 2020 23:14

Επέτειος στο... εδώλιο για τον Ντόναλντ Τραμπ

Η δίκη του θα ξεκινήσει πιθανότατα στις 21 Ιανουαρίου, μία ημέρα μετά την επέτειο της ορκωμοσίας του Αμερικανού προέδρου.

AP - Ντ. Τραμπ - ορκωμοσία

Η δίκη του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα ξεκινήσει πιθανότατα την Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε τηνν Τετάρτη, την διαβίβαση στη Γερουσία των δύο άρθρων παραπομπής ενάντια στον Ντόναλντ Τραμπ, ανοίγοντας το δρόμο για την έναρξη της δίκης του Αμερικανού προέδρου.

Με ψήφους 228 υπέρ και 193 κατά, η Βουλή, ακολουθώντας κατά κύριο λόγο κομματικές γραμμές, επίσης ενέκρινε την ομάδα των επτά Δημοκρατικών βουλευτών - κατηγόρων στη δίκη για την καθαίρεση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου. Ο βουλευτής Άνταμ Σιφ ορίστηκε επικεφαλής της ομάδας αυτής.

"Βρισκόμαστε εδώ σήμερα να περάσουμε ένα πολύ σημαντικό κατώφλι στην αμερικανική Ιστορία", τόνισε πριν από τη ψηφοφορία, από το βήμα της Βουλής η Δημοκρατική πρόεδρος Νάνσι Πελόζι.

Τα «προκαταρκτικά στάδια», όπως η ορκωμοσία των γερουσιαστών ενώπιον του επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, μπορεί να ολοκληρωθούν από τα τέλη αυτής της εβδομάδας, σημείωσε ο ΜακΚόνελ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Οι επίσης Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές Λίντσεϊ Γκρέιαμ και Μάικ Ράουντς εξήγησαν ότι το σχέδιο του ΜακΚόνελ για την δίκη εγγυάται ότι θα γίνουν ψηφοφορίες για την κλήτευση μαρτύρων και για το αν θα παρουσιαστούν νέες αποδείξεις στη Γερουσία.

Σύμφωνα με τον ΜακΚόνελ, και οι 53 Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές στηρίζουν το σχέδιό του, με βάση το οποίο οι βουλευτές-κατήγοροι και η υπεράσπιση του Τραμπ θα παρουσιάσουν αρχικά τα επιχειρήματά τους. Θα ακολουθήσουν γραπτές ερωτήσεις από τους γερουσιαστές και κατόπιν οι δύο πλευρές θα μπορούν να προτείνουν τους μάρτυρες που επιθυμούν να καταθέσουν.

«Θα ψηφίσουμε (για το αν θα κληθούν μάρτυρες) την κατάλληλη στιγμή, αφού ακούσουμε τα επιχειρήματα. 51 γερουσιαστές θα αποφασίσουν ποιον να καλέσουμε», είπε. Πρόσθεσε ότι η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων δεν επιθυμεί να απορριφθεί η υπόθεση από την αρχή –όπως είχαν αφήσει να εννοηθεί ορισμένοι γερουσιαστές– και είπε ότι θα ακουστούν όλες οι φωνές και από τα δύο κόμματα πριν από τη λήξη της.

Με βάση το Σύνταγμα των ΗΠΑ, απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων (67 ψήφοι) στη Γερουσία προκειμένου να καθαιρεθεί από το αξίωμά του ο πρόεδρος.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης σε αγρότες: Τις εξελίξεις τις διαμορφώνουν οι παρόντες και όχι οι απόντεςΣήμερα 16:38 | Ειδήσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών.

Τραμπ σε Ιρανούς διαδηλωτές: Συνεχίστε, έρχεται βοήθειαΣήμερα 17:08 | Ειδήσεις

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, τους ενθάρρυνε να καταλάβουν τους ιρανικούς θεσμούς.

"Αποκαλύψεις": Ο οδηγός ταξί που μετέφερε την 16χρονη Λόρα από την Πάτρα στην Αθήνα - Δεν μου φάνηκε προβληματισμένηΣήμερα 14:46 | Ειδήσεις

«Δεν το περίμενα ότι θα ήταν 16 χρονών, εγώ νόμιζα ότι είναι φοιτήτρια και ότι έχει κάποια φίλη εκεί».

Λάρισα: Απέκλεισαν για τρεις ώρες την παλαιά εθνική οδό οι αγρότες του μπλόκου της ΝίκαιαςΣήμερα 16:25 | Ειδήσεις

Οι επόμενες κινήσεις των αγροτών αναμένεται να αποφασιστούν, στη νέα πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου στον Παλαμά Καρδίτσας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ΠΑΘΕ και Εγνατία Οδό λόγω των μπλόκων18:38Βόλος: Άγνωστος έπεισε ανήλικη ότι έπρεπε να του δώσει χρήματα και κοσμήματα για να σώσει τον πατέρα της18:24Τουρκία: Δικαστής πυροβολήθηκε από τον πρώην σύζυγό της μέσα σε δικαστική αίθουσα18:14Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί από ρωσικά πλήγματα, διακοπές στην ηλεκτροδότηση και τη θέρμανση18:04ΔΕΗ myEnergy HeatPump: Ολοκληρωμένες λύσεις για οικονομική και βιώσιμη θέρμανση από τη ΔΕΗ17:57Πύργος: Άνδρας τραυμάτισε την σύζυγο του στο λαιμό με μαχαίρι - Απειλούσε να βάλει τέλος στην ζωή του17:54Μεσολόγγι: Ανετράπη τρακτέρ σε ρέμα - Χωρίς τις ασθήσεις του ο οδηγός 17:44Τραμπ σε Ιρανούς διαδηλωτές: Συνεχίστε, έρχεται βοήθεια17:34Αθήνα: Συνελήφθη 49χρονος για παιδική πορνογραφία - Κατείχε και είχε πρόσφορα για διαμοιρασμό τουλάχιστον 176 αρχεία17:24Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:14Λάρισα: Απέκλεισαν για τρεις ώρες την παλαιά εθνική οδό οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας17:04ΝΑΤΟ στον ANT1: Η ασφάλειά μας βασίζεται στη συλλογική άμυνα16:54Μητσοτάκης σε αγρότες: Τις εξελίξεις τις διαμορφώνουν οι παρόντες και όχι οι απόντες16:44Χιονοδρομικά κέντρα: Επισκέπτες χωρίς…σκι την περίοδο των εορτών - Αναμονή για χιόνι και στροφή στη λειτουργία όλο τον χρόνο16:34Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το Επίδομα Παιδιού16:20Θεσσαλονίκη: Μηχανοκίνητη πορεία ταξί στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας – Ζητούν παράταση της ηλεκτροκίνησης μετά το 203016:06ΗΠΑ: Ρεπουμπλικανός βουλευτής προτείνει να γίνει η Γροιλανδία η 51η αμερικανική πολιτεία15:52Κοζάνη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό15:38Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών15:24Παναθηναϊκός: Καθοριστικό το επόμενο 48ωρο για την μεταγραφή του Αντίνο15:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο