LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 14 Ιανουαρίου 2020 22:31

Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο: τα μηνύματα από το επίσημο δείπνο προς τιμήν του Πρωθυπουργού

Πλήρως επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση, με επίκεντρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε στο πλαίσιο του 30ου “Greek Economic Summit”.

Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο - Μητσοτάκης - Μπακατσέλος - Πάιατ 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το επίσημο δείπνο που παρέθεσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο προς τιμήν του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο του 30ου συνεδρίου «Greek Economic Summit» στο ξενοδοχείο Αthenaeum InterContinental.  

Σε μία κατάμεστη αίθουσα με παρόντες μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές, Πρέσβεις και στελέχη ξένων αποστολών, εκπροσώπους περιφερειών, δήμων, φορέων και οργανισμών και φυσικά πολλούς και σημαντικούς εκπροσώπους της επιχειρηματικότητας και της ακαδημαϊκής κοινότητας, πραγματοποιήθηκε μία ζωντανή και ουσιαστική συζήτηση εφ’ όλης της ύλης μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Προέδρου του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Νικόλαου Μπακατσέλου.

Ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε αρχικά στην εξαιρετικά επιτυχημένη επίσκεψη του στις ΗΠΑ τονίζοντας πως η Ελλάδα αποτελεί για τις ΗΠΑ έναν σταθερό και αξιόπιστο σύμμαχο. Ο κύριος Μητσοτάκης ανέφερε ότι: «Ήμουν απόλυτα ξεκάθαρος με τον Πρόεδρο Τράμπ σχετικά με τις κόκκινες γραμμές της ελληνικής κυβέρνησης, η χώρα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με όποιο τρόπο κρίνει ότι είναι ο πιο πρόσφορος» και συνέχισε λέγοντας ότι: «Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι εγγυώνται την ασφάλεια, την ευημερία της χώρας και στηρίζουν όλες τις πρωτοβουλίες οι οποίες θα δρομολογήσουν την επίλυση των ζητημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο με έναν τρόπο ειρηνικό».

Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο - Μητσοτάκης - Μπακατσέλος - Πάιατ

Όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στις ΗΠΑ είχε εκτενέστατες συζητήσεις και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας καλώντας τους Αμερικανούς επενδυτές να δουν με άλλο μάτι τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην χώρα μας».

Επιπλέον, όσον αφορά τον τομέα την εκπαίδευσης ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα ανακοινωθεί σύντομα ένα διευρυμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης με τα αμερικανικά πανεπιστήμια.

Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο - Μητσοτάκης - Μπακατσέλος - Πάιατ

Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο - Μητσοτάκης - Μπακατσέλος - Πάιατ

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα ζητήματα ασφάλειας τονίζοντας ότι: «Έχουν γίνει σημαντικά βήματα και η ασφάλεια αφορά όλους τους Έλληνες. Κυρίως αυτούς που κατοικούν στις πιο υποβαθμισμένες συνοικίες των πόλεων. Που απαιτούν από το κράτος ως αντίτιμο για τους φόρους που πληρώνουν να αισθάνονται ασφαλείς οι ίδιοι, οι οικογένειές τους και οι περιουσίες τους. Ο νόμος θα εφαρμόζεται παντού και για όλους».
 
Τέλος, ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι  η μείωση της φορολόγησης στη μισθωτή εργασία μαζί με το νέο ασφαλιστικό εντός του 2020 αποτελεί πολιτική προτεραιότητα ενώ στην ερώτηση του προέδρου του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Νικόλαου Μπακατσέλου ποιο είναι το όραμα του για την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός απάντησε με το «σύνθημα» των Ολυμπιακών Αγώνων λέγοντας: «πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙστορική στιγμή στο Σαρμ ελ Σέιχ: Υπογράφηκε η συμφωνία για το τέλος του πολέμου στη ΓάζαΧθες 20:23 | Ειδήσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «υπέροχη για τη Μέση Ανατολή».

"Ειρήνη": Το βίντεο που ανήρτησε ο πρωθυπουργός από τη συμμετοχή του στην Σύνοδο Κορυφής για την ΓάζαΧθες 23:31 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός ήταν ανάμεσα στους 31 ηγέτες χωρών και διεθνών οργανισμών που βρέθηκαν στη Σύνοδο για την Ειρήνη.

Ερντογάν στο Σαρμ Ελ Σέιχ: “Υπογράψαμε για Ειρήνη στη Γάζα”Χθες 22:34 | Ειδήσεις

Ο Τούρκος πρόεδρος υπέγραψε μαζί με άλλους ηγέτες το κείμενο που, σύμφωνα με την Άγκυρα, ανοίγει τον δρόμο για μόνιμη ειρήνη και λύση δύο κρατών.

Έφοδος στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Στελέχη της OLAF ζήτησαν στοιχεία 10 ετώνΧθες 21:08 | Ειδήσεις

Έφοδο στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα έκαναν το πρωί στελέχη της OLAF, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρόδος: 69χρονος συνελήφθη για προσβολή γενετήσιας πράξης εις βάρος ανήλικων κοριτσιών23:59"Ειρήνη": Το βίντεο που ανήρτησε ο πρωθυπουργός από τη συμμετοχή του στην Σύνοδο Κορυφής για την Γάζα23:43Ερντογάν στο Σαρμ Ελ Σέιχ: “Υπογράψαμε για Ειρήνη στη Γάζα”23:23Έφοδος στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Στελέχη της OLAF ζήτησαν στοιχεία 10 ετών23:09Μεγάλη αναστάτωση στα Χανιά: Επιβάτης έπαθε ανακοπή μέσα σε αστικό λεωφορείο22:55Χαλκιδική: Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό 42χρονου σέρφερ22:41Στους Μπακς και ο Άλεξ Αντετοκούνμπο 22:27Μασαχουσέτη: Συνετρίβη αεροπλάνο σε αυτοκινητόδρομο – Δύο νεκροί (εικόνες)22:13Γκάνα: Πολλαπλοί νεκροί σε ναυάγιο σε λίμνη - Οι περισσότερες απώλειες είναι μικρά παιδιά21:59Φάρσαλα: "Θέρισε" το κοπάδι η ευλογιά21:45Βριλήσσια: Άνδρας με τσεκούρι έκανε "σμπαράλια" αυτοκίνητο (βίντεο)21:31Ο Νικολά Σαρκοζί θα φυλακιστεί στις 21 Οκτωβρίου21:17Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: "Δεν σκεφτήκαμε ποτέ να κλείσουμε το σχολείο του Αγ. Δημητρίου"21:03Τραμπ: Τώρα ξεκινά η ανοικοδόμηση της Γάζας20:49Γρηγόρης Αρναούτογλου στον ΑΝΤ1: Νόμιζα ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μου κάνει πλάκα ότι έχει τόσο ήθος20:35Ιστορική στιγμή στο Σαρμ ελ Σέιχ: Υπογράφηκε η συμφωνία για το τέλος του πολέμου στη Γάζα20:21Τραμπ: Ο τζιχαντισμός και ο αντισημιτισμός απέτυχαν20:07Τι καιρό θα κάνει τη Τρίτη 14 Οκτωβρίου19:53Μαραθώνας: Συνελήφθη 20χρονος για πυροβολισμούς με καλάσνικοφ έξω από σπίτι 30χρονου19:39Νέος Κ.Ο.Κ.: Πάνω από 1.700 παραβάσεις βεβαιώθηκαν τη 15η εβδομάδα των ελέγχων19:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο