LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 14 Ιανουαρίου 2020 09:15 | Ανανέωση: 14 Ιανουαρίου 2020 09:34

Μουτζούρης στον ΑΝΤ1 για Προσφυγικό/ Μεταναστευτικό: κάναμε αρκετή υπομονή ως τώρα (βίντεο)

Ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου, καταδίκασε τα επεισόδια σε βάρος του Μηταράκη, αλλά όπως είπε είναι ενδεικτικά ότι ο κόσμος ξεπέρασε τα όρια του.

Κ. Μουτζούρης - Καλημέρα Ελλάδα

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα» και αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί από τους κατοίκους των νησιών για το Προσφυγικό/ Μεταναστευτικό, υπογράμμισε ότι «κάναμε αρκετή υπομονή ως τώρα περιμένοντας από την κεντρική διοίκηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, αλλά δεν έχουμε δει αποτελέσματα».

Όπως επεσήμανε ο κ. Μουτζούρης, αυτή τη στιγμή στα νησιά του βόρειου Αιγαίου, βρίσκονται 50.000 περίπου παράτυποι οικονομικοί μετανάστες, με τους 27.000 να βρίσκονται στη Λέσβο όπου η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από ασφυκτική. «Αντιδρούμε για να βρούμε το δίκιο μας, μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Δευτέρας σε βάρος του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότη Μηταράκη, τόνισε κατηγορηματικά ότι «καταδικάζουμε τα επεισόδια και εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στον κ. Μηταράκη. Αλλά τα γεγονότα αυτά είναι ενδείξεις ότι ο κόσμος έχει ξεπεράσει τα όρια του και φοβάμαι ότι θα γίνουν και χειρότερα».

Λιντσάρισμα - Μηταράκης - Χίος

Μιχαηλίδης: απολύτως καταδικαστέα τα επεισόδια σε βάρος του Μηταράκη

Ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης σε γραπτή του δήλωση αναφέρει τα εξής: Τα χθεσινά λυπηρά επεισόδια στο Δημαρχείο της Χίου εναντίον του κ. Μηταράκη είναι απολύτως καταδικαστέα.

Δεν μπορεί να μην σημειωθεί, δυστυχώς, το απόλυτα προφανές: τέτοιες αντιδράσεις αποτελούν τα επίχειρα ανεύθυνων και μικροκομματικών επιλογών της ΝΔ, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, κατά τα τελευταία πέντε έτη.

Καλώ τον κ. Μηταράκη να εγκαταλείψει τους λεονταρισμούς απέναντι σε ένα σύνθετο και σοβαρό ζήτημα όπως είναι το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Τα λαϊκά αφηγήματά του καταρρέουν μπροστά στην αμείλικτη πραγματικότητα.

Εμείς στο ζήτημα αυτό δεν θα ακολουθήσουμε τη Ν.Δ.. Έχουμε απόλυτη συναίσθηση ότι η αντιμετώπισή του απαιτεί πρώτιστα τη συναίνεση της κοινωνίας, δίκαιη κατανομή των ευθυνών διαχείρισης του ζητήματος και επιστροφή στη λογική της ισορροπίας των δικαιωμάτων κατοίκων των νησιών και προσφύγων.

Ο μαζικός απεγκλωβισμός ανθρώπων από το νησί κα η άμεση αποζημίωση των κατοίκων του Χαλκειούς είναι απαραίτητα μέτρα που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση σε πρώτη φάση.

Παράλληλα, την καλώ να αναθεωρήσει τους σχεδιασμούς της που το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν εκρηκτικές καταστάσεις και να διχάζουν την κοινωνία.

Ελληνική Λύση: αποτυχημένη η διαχείριση του λαθρομεταναστευτικού

Σε ανακοίνωση της για τα επεισόδια σε βάρος του κ. Μηταράκη, η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωση της επισημαίνει τα εξής:

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τον προπηλακισμό κατά του Υφυπουργού Εργασίας Νότη Μηταράκη χθες το βράδυ στην πόλη της Χίου, αφού η άσκηση βίας μόνο καλά αποτελέσματα δεν παράγει. Σε κάθε περίπτωση αυτό που βλέπουμε είναι ότι η αποτυχημένη διαχείριση του λαθρομεταναστευτικού προβλήματος στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου το μόνο που γεννά είναι η αγανάκτηση για τη συστηματική αλλοίωση του πληθυσμού των Ελληνικών Νησιών του Αιγαίου.

Να υπενθυμίσουμε δε πως η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ήταν το μοναδικό κόμμα που είχε προειδοποιήσει για τέτοιου είδους αντιδράσεις και εντάσεις από τους Έλληνες πολίτες.

Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα προκειμένου να εμπεδωθεί στους πολίτες το αίσθημα ασφάλειας που χρειάζεται, αλλά συνιστούμε να μείνουμε μακριά από φαινόμενα βίας, όπως τα χθεσινά, σε βάρος Υφυπουργού της Κυβέρνησης τα οποία και καταδικάζουμε!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη: Ξεκινά στις 23 Μαρτίου η δίκηΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Συνολικά, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν 36 κατηγορούμενοι.

Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Συνελήφθη ως συνεργός ο άνδρας που είχε προσέλθει στη ΓΑΔΑΣήμερα 14:36 | Ειδήσεις

 Ο δράστης, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, είχε εισβάλει στη ρεσεψιόν, όπου βρισκόταν ο 68χρονος ιδιοκτήτης μαζί με τον 60χρονο επιστάτη και φίλο του.

Ρόδος: Τρίχρονο κοριτσάκι βρέθηκε στον πάτο πισίνας χωρίς τις αισθήσεις τουΣήμερα 15:57 | Ειδήσεις

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται διασωληνωμένο το κοριτσάκι που έκανε διακοπές με τους γονείς του. 

Πανελλαδική απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο: Συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας (εικόνες)Σήμερα 14:32 | Ειδήσεις

Το κέντρο της Αθήνας παρέμεινε για ώρες απροσπέλαστο λόγω των απεργιακών συγκεντρώσεων που πραγματοποίησαν τα συνδικάτα, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου με αιχμή ιδίως τη διάταξη για την 13ωρη εργασία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρόδος: Τρίχρονο κοριτσάκι βρέθηκε στον πάτο πισίνας χωρίς τις αισθήσεις του 16:16"Το Πρωινό": 43χρονη καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στη μέση του δρόμου από γνωστό πλαστικό χειρούργο (βίντεο)16:02Λαμίν Γιαμάλ: Επικοινωνία Αλ Χιλάλ - Μπαρτσελόνα με πρόταση 400 εκατομμυρίων ευρώ15:48Τέμπη: Ξεκινά στις 23 Μαρτίου η δίκη15:34Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Συνελήφθη ως συνεργός ο άνδρας που είχε προσέλθει στη ΓΑΔΑ15:19Πανελλαδική απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο: Συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας (εικόνες)15:05Το ant1news.gr συμμετέχει στη στάση εργασίας της ΠΟΕΣΥ10:57Τσιάρας στο "Καλημέρα Ελλάδα": Πότε θα γίνουν οι πληρωμές από ΟΠΕΚΕΠΕ και πότε θα δοθούν οι αποζημιώσεις για την ευλογιά των αιγοπροβάτων10:42Τραμπ: Η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη για συμφωνία με το Ιράν όταν είναι έτοιμη η Τεχεράνη10:28Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με όρους οι Αφγανοί που καταγγέλθηκαν για τον βιασμό 6χρονου10:14Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Άλκης Γιαννακάς10:00Πότε ξεκινά η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης - Τί πρέπει να γνωρίζετε09:46Τραμπ: Ο Ερντογάν μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο στον τερματισμό του πολέμου09:32Παναττική απεργία των ναυτεργατών - Αναμένονται ακυρώσεις δρομολογίων από Πειραιά, Ραφήνα, Λαυρίο09:18Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στον Κηφισό και στα δύο ρεύματα09:04Μοναστηράκι: Τεράστιος κορμός δέντρου έπεσε δίπλα σε τραπεζοκαθίσματα08:49Ο Νεϊμάρ θα σμίξει ξανά με Μέσι και Σουάρες στην Ιντερ Μαϊάμι08:35Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο οδηγός ταξί που είχε χτυπήσει και εγκαταλείψει αστυνομικούς08:21Απεργία 14 Οκτωβρίου: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ08:07Ισραήλ: Στα εργαστήρια της ιατροδικαστικής υπηρεσίας οι σοροί των τεσσάρων ομήρων που παρέδωσε η Χαμάς07:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο