LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 13 Ιανουαρίου 2020 17:54 | Ανανέωση: 13 Ιανουαρίου 2020 18:17

Δολοφονία Τοπαλούδη: με εντάσεις, απρόοπτα και προκλήσεις η έναρξη της δίκης

Ράγισαν καρδιές οι καταθέσεις των γονιών της. Στο νοσοκομείο η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας. Η χειρονομία του Έλληνα κατηγορούμενου και η κατάθεση του λιμενικού.

Ελένη Τοπαλούδη - δολοφονία - δράστες

Μέσα σε κλίμα έντασης και κάτω από μεγάλη συναισθηματική φόρτιση ξεκίνησε σήμερα η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Ο άνθρωπος που οι ενέργειες του αποκάλυψαν ταχύτατα τους δράστες αλλά και κρίσιμα στοιχεία του εγκλήματος σε βάρος της Ελένης Τοπαλούδη κατέθεσε στην δίκη, για όσα συνέβησαν από τη στιγμή που εντοπίστηκε η σορός της φοιτήτριας σε παραλία της Ρόδου. Ο Θωμάς Ζόβας, λιμενικός, μέλος του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Σώματος, ο οποίος μάλιστα έχει βραβευθεί για την αυτοθυσία του στη διάσωση μεταναστών από τις τοπικές αρχές της Ρόδου, αναφέρθηκε σε όσα έκανε για να εξιχνιαστεί γρήγορα η υπόθεση η οποία ξεκίνησε με την σορό "άγνωστης γυναίκας" να επιπλέει στην παραλία Φώκια της Λίνδου.

Ο κ. Ζόβας ταυτοποίησε την σορό από το τατουάζ που είχε η αδικοχαμένη φοιτήτρια στο πόδι της, απευθυνόμενος σε ιδιοκτήτες μαγαζιών για τατουάζ και αμέσως άρχισε να συλλέγει υλικό καμερών καθώς τα χτυπήματα που έφερε η 21χρονη δεν άφηναν καμία αμφιβολία ότι είχε ενώπιον του ένα έγκλημα. Από τους δρόμους έξω και γύρω από το σπίτι που έμενε η Ελένη Τοπαλούδη ο μάρτυρας συνέλλεξε υλικό που τον οδήγησε στον νεαρό, αλβανικής καταγωγής, κατηγορούμενο. Από την μαρτυρία του νεαρού οδηγήθηκε στον δεύτερο κατηγορούμενο αλλά και στον τόπο του βασανισμού και βιασμού της Ελένης και ακολούθως στο σημείο που μετά την κατακρήμνιση της εξαντλημένης και βαριά χτυπημένης φοιτήτριας, πέταξαν όλα τα στοιχεία του εγκλήματος.

Ελένη Τοπαλούδη - δολοφονία - δράστες

Αναφερόμενος στο διαμέρισμα που η φοιτήτρια βασανίστηκε και βιάστηκε ο λιμενικός είπε αρχικά πως «αν είναι η μητέρα μέσα στην αίθουσα δεν θα ήθελα να πω τι έγινε μέσα σε εκείνο το σπίτι». Στην συνέχεια και καθώς η μητέρα της φοιτήτριας δεν βρισκόταν στην αίθουσα, ο μάρτυρας είπε πως η κοπέλα πάλεψε σκληρά για την ζωή της. «Την χτυπούσαν και οι δύο πιστεύω .. Είχε παντού αίματα ... Είχαν καθαρίσει το χώρο αλλά μετά τον έλεγχο με το ειδικό φως προέκυψε πως ήταν γεμάτο αίματα». Είπε επίσης πως θεωρεί ότι αν η γιαγιά του Έλληνα κατηγορούμενου είχε φυσιολογική ακοή θα πρέπει να άκουγε στον κάτω όροφο τις φωνές της φοιτήτριας.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως οι κατηγορούμενοι πέταξαν στη θάλασσα την Ελένη «με πρόθεση να την εξαφανίσουν... είχαν αποφασίσει από κοινού να την ρίξουν στο γκρεμό, γιατί τους είχε πει ότι θα τους καταγγείλει... Την χτύπησαν πολύ άσχημα και δεν κατάφεραν να την σκοτώσουν. Έτσι την πήγαν στον γκρεμό. Της είπαν πως θα την πάνε στο νοσοκομείο. Είχαν αποφασίσει ότι θα την τελειώσουν. Το να πετάξεις στη θάλασσα κάποιον θέλει δυο». Η αποστροφή του λιμενικού προκάλεσε την αντίδραση του αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενου ο οποίος είπε «Το αρνούμαι κατηγορηματικά». Λίγο νωρίτερα ο Ροδίτης συγκατηγορούμενος του είχε πει «Λυπάμαι για την Ελένη... Δεν έγινε τίποτα με την Ελένη...»

Ο μάρτυρας που δέχθηκε τα συγχαρητήρια της εισαγγελέως Έδρας, της προέδρου και της Πολιτικής Αγωγής για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση θα συνεχίσει την κατάθεση του στις 28 Ιανουαρίου. Με την λήξη της σημερινής διαδικασίας ομάδα γυναικών που είχε αναρτήσει πανό έξω από το δικαστήριο φώναξε το σύνθημα «Ποτέ μη ξεχαστεί, τι κάναν στην Ελένη, καμία άλλη δολοφονημένη».

Δίκη Τοπαλούδη - μητέρα - Μάγδα Φύσσα

Ράγισαν καρδιές οι καταθέσεις των γονιών της

Ευθύνες στο συγγενικό περιβάλλον των κατηγορουμένων, ειδικά στους γονείς και τους παππούδες του μεγαλύτερου σε ηλικία, Έλληνα, επέρριψε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη στην κατάθεσή της στο δικαστήριο, ενώ νωρίτερα δεν άντεξε στην θέα των δύο κατηγορουμένων να μπαίνουν στην αίθουσα και ξέσπασε εναντίον τους.

Η κ. Κυριακή Αρμουτίδου κατέθεσε ότι είναι πεπεισμένη όχι μόνο πως η γιαγιά του κατηγορούμενου που μένει κάτω από το «σπίτι κολαστήριο» άκουγε τις κραυγές της κόρης της και αδιαφόρησε αλλά και πως μετά «μπορεί η κυρία γιαγιά να ειδοποίησε τον γιο της και να έστειλαν στο σπίτι τις υπηρετριές τους να καθαρίσουν τα αίματα του παιδιού μου. Γιατί αυτό έκαναν πάντα. Με τον παρά τους κάλυπταν την παραβατική συμπεριφορά αυτού του τέρατος...». Επίσης, είπε πως δεν αποκλείει μέλη της οικογένειας του κατηγορούμενου να βοήθησαν ακόμη και στην μεταφορά του πτώματος. Ηθικοί αυτουργοίτου πόνου μου είναι αυτοί», σημείωσε.

Η μητέρα της νεαρής φοιτήτριας καταφέρθηκε σε βάρος και δύο κοριτσιών, που ήταν φίλες της κόρης της, γιατί δεν της είχαν πει πως έναν χρόνο πριν το τραγικό συμβάν η Ελένη είχε καταγγείλει στο αστυνομικό τμήμα βιασμό από τρία άτομα και ότι φοβόταν πολύ γιατί ανγοήθηκε από τους αστυνομικούς και φαίνεται να την εκβίαζαν με βίντεο οι δράστες. Η μάρτυρας, έκδηλα οργισμένη, χαρακτήρισε τέρατα τούς δύο κατηγορούμενους, λέγοντας μάλιστα πως «αν ήμουν στην θέση τους, να στάζουν αίματα τα ταβάνια και τα πατώματα, θα ντρεπόμουν. Θα είχα αυτοκτονήσει».

Κατά την κ. Αρμουτίδου, ο νεαρότερος κατηγορούμενος, αλβανικής καταγωγής, στοχοποίησε την Ελένη και αποφάσισαν με τον συγκατηγορούμενό του να «την ξεγελάσουν, να την πάρουν με την αγριότητα, με βία». Με την ολοκλήρωση της κατάθεσής της, η μητέρα κινήθηκε προς το εδώλιο φωνάζοντας πως θέλει να δει τα πρόσωπα των δύο κατηγορουμένων. Με τους αστυνομικούς να σχηματίζουν κλοιό γύρω από τους δύο νεαρούς, η μάρτυρας άρχισε να φωνάζει εναντίον των κατηγορουμένων. Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη αμέσως μετά την κατάθεση της αισθάνθηκε έντονη δυσφορία με αποτέλεσμα συγγενικά της πρόσωπα να καλέσουν ασθενοφόρο, το οποίο την μετέφερε στο νοσκομείο "Σωτηρία".


Δίκη Τοπαλούδη - μητέρα - Μάγδα Φύσσα

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη 

Συγκινημένος και ξεσπώντας ανά διαστήματα σε λυγμούς και ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη κατέθεσε για τον άδικο χαμό της κόρης του.

«Άδικα έχασε τη ζωή του ένα παιδί, με όνειρα για το μέλλον του, να έκανε ένα μεταπτυχιακό ίσως. Προσπαθήσαμε να την μεγαλώσουμε με νύχια και δόντια. Της μάθαμε να αγαπάει τον συνάνθρωπο, να σέβεται το διαφορετικό. Σήμερα η Ελένη Τοπαλούδη είναι εδώ παρούσα και θα είναι πάντα στην καρδιά μας!» κατέθεσε ο πατέρας της στη δίκη.

«Η κόρη μας ήταν παιδί μεγαλωμένο με αξίες. Φοιτούσε, δεν αδιαφορούσε. Είχε περάσει 36 μαθήματα. Στις 26/11/2018, Δευτέρα, μίλησα τελευταία φορά εγώ μαζί της και την Τρίτη 27/11/2018 η μητέρα της(...). Από την Πέμπτη, το βράδυ μας είχαν ζώσει φίδια. Μετά από λίγη ώρα μας πήραν τηλέφωνο από το Α.Τ στο Διδυμότειχο. Μου έδειξαν τη φωτογραφία με τατουάζ στο πόδι της. Πήγαμε στη Ρόδο. Στις 30 Νοεμβρίου επιβεβαιώθηκε πως ήταν η Ελένη. Εύχομαι κανένας γονιός να μην περάσει αυτό που πέρασα εγώ. Εγώ δεν μπόρεσα να πάω στο νεκροτομείο. Πήγε ο αδελφός μου. Έφυγε ο κόσμος κάτω από πόδια μας» είπε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

Δίκη - Ελένη Τοπαλούδη - Πρωτοδικείο Αθηνών

«Το πιο συγκλονιστικό ήταν όταν πήγαμε στο σπίτι του παιδιού μας. Το πλυντήριο ήταν αναμμένο. Είχε αφήσει ένα μισοφαγωμένο μήλο στο ψυγείο και μισή τσίχλα. Θα γύριζε το παιδί μας δεν είχε κανονίσει κάτι! Με ποτάμια στα μάτια προσπαθούσαμε να μαζέψουμε τα πράγματα της» ανέφερε επίσης ο πατέρας της Ελ. Τοπαλούδη.

Μία ακόμα συγκλονιστική στιγμή ήταν όταν μεταφέραμε το φέρετρο της με το αεροπλάνο περιέγραψε ο Γ. Τοπαλούδης, προσθέτοντας πως σκεφτόταν να «ανέβει ο κυβερνήτης πιο ψηλά μήπως και το σώμα της συναντήσει τη ψυχή της και ξαναζωντανέψει». Ο πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη ζήτησε «ευλάβεια» από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων στη μνήμη της και επισήμανε πως θα έπρεπε και οι γονείς των κατηγορουμένων να κάθονται στο εδώλιο καθώς παρά το γεγονός ότι είχαν παραβατική συμπεριφορά δεν έκαναν τίποτα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας συγκλόνισε με τα όσα είπε αναφερόμενος στους δύο άνδρες που κάθονται στο εδώλιο, αλλά και τις οικογένειες τους. "Οι κατηγορούμενοι ούτε καν αισθάνονται ότι πρέπει να μας ζητήσουν συγγνώμη" τόνισε.

Πρόκληση με άσεμνη χειρονομία από τον κατηγορούμενο

Ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας ο ένας από τους δυο κατηγορούμενους για την δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Κατά την μεταγωγή τους στο δικαστήριο ο Έλληνας κατηγορούμενος ύψωσε το μεσαίο του δάχτυλο και κοίταξε με προκλητικό τρόπο τους δημοσιογράφους αλλά και όσους είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο για την έναρξη της πολύκροτης δίκης για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Ελένη Τοπαλούδη - δολοφονία - δράστες

Εξάλλου ο συνήγορος της οικογένειας της φοιτήτριας, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, έκανε λόγο για προκλητική στάση από πλευράς των κατηγορουμένων:


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΣήμερα 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΣήμερα 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)Σήμερα 18:31 | Ειδήσεις

Ο ΑΝΤ1, φέρνει στο “φως” της δημοσιότητας, νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη μοιραία νύχτα που ο 39χρονος δολοφονησε άγρια την Κυριακή, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:06Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58Γενοκτονία των Αρμενίων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων19:45Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)19:31Λαμία - ΠΑΟΚ: “φιλί ζωής” στις καθυστερήσεις για τον “δικέφαλο το Βορρά” 19:17Γονίδια και αυτοανοσία19:08Δολοφονία Λυγγερίδη - Θύρα 7: “Φιάσκο” η δικογραφία, αδέρφια είμαστε μαζί σας18:55Ερντογάν - Στάινμαγερ: Η Τουρκία ζήτησε τερματισμό των αμυντικών περιορισμών18:42ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ολοκλήρωση αιολικών πάρκων 40 MW στη Δυτική Μακεδονία18:28“Αττικόν” για καταγγελία Καλλιάνου: ο πατέρας του δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής σε ΜΕΘ18:15Θεσσαλονίκη: εμβόλισε περιπολικό στη διάρκεια καταδίωξης18:01Ενδοοικογενειακή βία: Απέσυρε την καταγγελία η σύντροφος του μπασκετμπολίστα του Περιστερίου17:48Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πλήγματα σε 40 στόχους της Χεζμπολάχ 17:35Καλλιάνος: Η καταγγελία για την περιπέτεια υγείας του πατέρα του και η απάντηση Γεωργιάδη (βίντεο)17:21Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου17:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο