LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 13 Ιανουαρίου 2020 16:38

Μητσοτάκης: η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα την επιχειρηματικότητα

Με μέλη του CEO Clubs Greece (κορυφαία στελέχη ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων) συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - CEO CLUBS GREECE

Με μέλη του CEO Clubs Greece συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τους διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα την επιχειρηματικότητα με στόχο τη δημιουργία πολλών, νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Πρόκειται για κορυφαία στελέχη ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων και ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να τους αναπτύξει την οριζόντια πολιτική μείωσης της φορολογίας της εργασίας (εισφορά αλληλεγγύης) και των ασφαλιστικών εισφορών, που βρίσκεται στον πυρήνα του κυβερνητικού προγράμματος.

Από την πλευρά τους, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων σημείωσαν ότι συμφωνούν με τις πρώτες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι λόγω των φόρων και των εισφορών αντιμετωπίζουν ακόμη δυσκολίες στην προσέλκυση στελεχών από το εξωτερικό αλλά και για την παραμονή τους στη χώρα μας.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - CEO CLUBS GREECE

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο πλευρές συζήτησαν για την προτεραιότητα της δημιουργίας περιφερειακών κέντρων (regional hubs) στην Ελλάδα στον κλάδο της πληροφορικής, την αναβάθμιση των υποδομών (δίκτυα-μεταφορές) και την ανάγκη κινήτρων, ώστε περισσότεροι εργαζόμενοι υψηλής εξειδίκευσης να επιστρέψουν και να εργαστούν στην Ελλάδα.

Εκ μέρους της κυβέρνησης, στη συνάντηση συμμετείχαν υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης 'Αδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, 'Ακης Σκέρτσος, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης και ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας, Βασίλης Ανδρικόπουλος.

Εκ μέρους του CEO Clubs Greece, στο οποίο είναι μέλη 150 επιχειρήσεις με τζίρο 6,7 δισ. ευρώ (3,5% ΑΕΠ) από 10 κλάδους της οικονομίας, συμμετείχαν τα παρακάτω ανώτατα στελέχη: Δημήτρης Αναγνωστάκης (Boehringer - Ingelheim), Χρήστος Μπαλάσκας (Hellas Gold), Δημήτρης Δοντάς (Knauf), Κώστας Γεράρδος (Plaisio), Σταύρος Κατσικάδης (Flisvos Marina), Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Coffee Island), Πολυδεύκης Λουκόπουλος (Signify), Γιάννης Παπαχρήστου (Coca-Cola 3E), Δημήτρης Παπαμιχαήλ (Goldair Handling), Κώστας Πετρούτσος (LeasePlan), Σπύρος Πουλίδας (IBM), Κυριάκος Σαμπατακάκης (Accenture), Αντώνης Τσιμπούκης (Cisco), Κώστας Τσοβίλης (Goldair Tourism), Guiseppe Zorgno (AIG), Γεωργία Καρτσάνη (πρόεδρος, CEO Clubs Greece) και Γιώργος Σαγώνας (γενικός διευθυντής, CEO Clubs Greece).

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - CEO CLUBS GREECE

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠροϋπολογισμός 2026: Ισχυρή ανάπτυξη, "εκτίναξη" των επενδύσεων, πληθωρισμός στο 2,2% και μείωση ανεργίαςΣήμερα 14:30 | Ειδήσεις

Οι επενδύσεις προβλέπεται να αποτελέσουν τον κύριο μοχλό ανάπτυξης για το 2026.

Ελεύθερη αφέθηκε η Δήμητρα ΜατσούκαΣήμερα 15:30 | Ειδήσεις

Αναβλήθηκε για τις 2 Δεκεμβρίου η δίκη της ηθοποιού στο Αυτόφωρο. 

ΟΠΕΚΕΠΕ: Με υπόμνημα η κατάθεση Ξυλούρη – Κανονικά στην Εξεταστική ο ΣτρατάκηςΣήμερα 13:59 | Ειδήσεις

Η πολιτική αντιπαράθεση είναι στα ύψη μετά την άρνηση του Γιώργου Ξυλούρη (γνωστού και ως «Φραπέ») να προσέλθει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, επικαλούμενος, μέσω υπομνήματος που κατέθεσε, το δικαίωμα της σιωπής

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος σύμμαχος και ζωτικός εταίροςΣήμερα 13:28 | Ειδήσεις

Το πρώτο μήνυμα της Αμερικανίδας πρέσβειρας προς τον ελληνικό λαό – «Θέλω να βοηθήσω στη συγγραφή του επόμενου μεγάλου κεφαλαίου της συνεργασίας ΗΠΑ–Ελλάδας»

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2025 powered by ΔΕΗ16:10Ζημιές και προβλήματα από την κακοκαιρία σε Κέρκυρα και Ήπειρο - Ποτάμια έχουν φουσκώσει16:00Ελεύθερη αφέθηκε η Δήμητρα Ματσούκα15:50Θεσσαλονίκη: Αθώος ο 27χρονος που έπεσε θύμα ληστείας και κατηγορήθηκε για προσέλκυση ανήλικης15:36Πιερρακάκης: Τιμητικές αλλά πρόωρες οι συζητήσεις για διαδοχή της προεδρίας του Eurogroup15:22Ο Sir Rod Stewart κατακτά την Αθήνα το Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2025, με μια μοναδική συναυλία στo Telekom Center Athens15:08Προϋπολογισμός 2026: Ισχυρή ανάπτυξη, "εκτίναξη" των επενδύσεων, πληθωρισμός στο 2,2% και μείωση ανεργίας14:54ΟΠΕΚΕΠΕ: Με υπόμνημα η κατάθεση Ξυλούρη – Κανονικά στην Εξεταστική ο Στρατάκης14:40Δίκη δολοφονίας τοπογράφου: "Είχε πάντα μια συνοδεία μαζί του για να νιώθει ασφαλής" λέει η σύζυγος14:26 "Το Πρωϊνό" - Πατέρας Κυριακής Γρίβα: Αυτά που ακούω από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο αστυνομικό τμήμα...μου φέρνουν σιχαμάρα (βίντεο)14:12Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος σύμμαχος και ζωτικός εταίρος13:58Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για επικίνδυνη οδήγηση στη Δήμητρα Ματσούκα13:44Ήπειρος - κακοκαιρία: 35 επεμβάσεις της πυροσβεστικής μέσα στις δύο τελευταίες ημέρες13:30Ο Αντώνης Ρέμος... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου13:16Τραγωδία στην Εύβοια: Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς13:02Χρυσοχοΐδης στο Ρέθυμνο: Δύο χρόνια φυλάκιση και πρόστιμα έως 30.000 ευρώ για τις μπαλωθιές12:48Άρης: Αποδυναμωμένος στην Νέα Φιλαδέλφεια - Χωρίς έξι παίκτες θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ12:34Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιμένουν οι καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα πλήξουν12:20Κορωπί: Πέθανε ο 22χρονος που κατάπιε αμάσητο μπέργκερ12:06Τροχαίο στην Εύβοια: Αγροτικό έπεσε σε γκρεμό11:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο