LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 13 Ιανουαρίου 2020 16:38

Μητσοτάκης: η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα την επιχειρηματικότητα

Με μέλη του CEO Clubs Greece (κορυφαία στελέχη ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων) συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - CEO CLUBS GREECE

Με μέλη του CEO Clubs Greece συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τους διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα την επιχειρηματικότητα με στόχο τη δημιουργία πολλών, νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Πρόκειται για κορυφαία στελέχη ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων και ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να τους αναπτύξει την οριζόντια πολιτική μείωσης της φορολογίας της εργασίας (εισφορά αλληλεγγύης) και των ασφαλιστικών εισφορών, που βρίσκεται στον πυρήνα του κυβερνητικού προγράμματος.

Από την πλευρά τους, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων σημείωσαν ότι συμφωνούν με τις πρώτες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι λόγω των φόρων και των εισφορών αντιμετωπίζουν ακόμη δυσκολίες στην προσέλκυση στελεχών από το εξωτερικό αλλά και για την παραμονή τους στη χώρα μας.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - CEO CLUBS GREECE

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο πλευρές συζήτησαν για την προτεραιότητα της δημιουργίας περιφερειακών κέντρων (regional hubs) στην Ελλάδα στον κλάδο της πληροφορικής, την αναβάθμιση των υποδομών (δίκτυα-μεταφορές) και την ανάγκη κινήτρων, ώστε περισσότεροι εργαζόμενοι υψηλής εξειδίκευσης να επιστρέψουν και να εργαστούν στην Ελλάδα.

Εκ μέρους της κυβέρνησης, στη συνάντηση συμμετείχαν υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης 'Αδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, 'Ακης Σκέρτσος, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης και ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας, Βασίλης Ανδρικόπουλος.

Εκ μέρους του CEO Clubs Greece, στο οποίο είναι μέλη 150 επιχειρήσεις με τζίρο 6,7 δισ. ευρώ (3,5% ΑΕΠ) από 10 κλάδους της οικονομίας, συμμετείχαν τα παρακάτω ανώτατα στελέχη: Δημήτρης Αναγνωστάκης (Boehringer - Ingelheim), Χρήστος Μπαλάσκας (Hellas Gold), Δημήτρης Δοντάς (Knauf), Κώστας Γεράρδος (Plaisio), Σταύρος Κατσικάδης (Flisvos Marina), Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Coffee Island), Πολυδεύκης Λουκόπουλος (Signify), Γιάννης Παπαχρήστου (Coca-Cola 3E), Δημήτρης Παπαμιχαήλ (Goldair Handling), Κώστας Πετρούτσος (LeasePlan), Σπύρος Πουλίδας (IBM), Κυριάκος Σαμπατακάκης (Accenture), Αντώνης Τσιμπούκης (Cisco), Κώστας Τσοβίλης (Goldair Tourism), Guiseppe Zorgno (AIG), Γεωργία Καρτσάνη (πρόεδρος, CEO Clubs Greece) και Γιώργος Σαγώνας (γενικός διευθυντής, CEO Clubs Greece).

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - CEO CLUBS GREECE

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1: 3.330.000 είναι συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε για τα παιδιά02:14Ηλεκτρονικές πληρωμές: Διαρθρωτική αλλαγή στην ελληνική οικονομία την τελευταία δεκαετία01:53Νετανιάχου προς Ιράν: Οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον του Ισραήλ θα αντιμετωπιστεί με πολύ αυστηρή απάντηση01:33To Παιδικό χωριό SOS Αλεξανδρούπολης στον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1 (βίντεο)01:12Η Κεφαλονιά στηρίζει τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1 (βίντεο)00:52Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1 για τα παιδιά: Παραπάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ έχουν συγκεντρωθεί00:32Η μικρή Ανδριανή μιλά για την ευχή που της πραγματοποίησε το "Make- A- Wish" (βίντεο)00:17Σέρρες: Νεκρός 50χρονος που οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι00:00Συνάντηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ με τον υπουργό Ενέργειας, Σταύρο Παπασταύρου23:46Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1 για τα παιδιά: Οι προσφορές ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια ευρώ23:32Αστυνομικές Πηγές: Επιβεβλημένη η ρύθμιση και η εκτροπή κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια των αγροτικών κινητοποιήσεων23:18"Υπόθεση Πελικό" στη Βρετανία: Άνδρας νάρκωνε και βίαζε τη σύζυγο του επί χρόνια μαζί με άλλου πέντε23:04Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1 - Make A Wish: Η ιστορία του 17χρονου Δημήτρη που πάλεψε με τη λευχαιμία 22:49Τι αλλάζει στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ με το νέο έτος – Όλες οι απαντήσεις σε 17 ερωτήσεις22:35Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1 για τα παιδιά: Ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ οι προσφορές22:20Κυριάκος Μητσοτάκης στην τριμερή Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε σημαντικό παίκτη στα ενεργειακά στην ανατολική Μεσόγειο22:06Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο "ΕΛΙΖΑ"21:52Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος στηρίζει το σύνδεσμο Φλόγας που σκοπό έχει τη συντήρηση τεσσάρων σπιτιών φιλοξενίας21:38Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει τα  Παιδικά Χωριά SOS21:24Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1 - "Δεσμός": Σκοπός η αγορά κλινών για το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς21:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο