LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 13 Ιανουαρίου 2020 09:55

Φονικός χιονιάς σε Αφγανιστάν και Πακιστάν (εικόνες)

Σφοδρό κύμα ψύχους, με έντονες χιονοπτώσεις και βροχές, πλήττει και τις δυο χώρες. Φόβοι ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων.

Αφγανιστάν - Χιόνια

Χιονοπτώσεις, βροχοπτώσεις και πλημμύρες που σημειώνονται τις δύο τελευταίες εβδομάδες στο Αφγανιστάν έχουν αφήσει πίσω τους 39 νεκρούς και περισσότερους από 60 τραυματίες, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες αντιμετώπισης καταστροφών.

"Οι περισσότεροι νεκροί και τραυματίες προκλήθηκαν από την κατάρρευση οροφών εξαιτίας του χιονιού και της βροχής" στα νότια και στα δυτικά της χώρας, δήλωσε στο AFP ο Άχμαντ Ταμίμ Αζίζι, ένας εκπρόσωπος της εθνικής αφγανικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.

Στην δυτική επαρχία Χεράτ επτά μέλη της ίδιας οικογένειας έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε η οροφή του σπιτιού τους, πρόσθεσε ο ίδιος.

Αφγανιστάν - Χιόνια

"Περισσότερα από 300 σπίτια καταστράφηκαν μερικώς ή ολοσχερώς σε επαρχίες του δυτικού και ανατολικού Αφγανιστάν", πρόσθεσε ο Αζίμι.

Στις κεντρικές και βόρειες επαρχίες έκλεισαν κομβικές οδικές αρτηρίες εξαιτίας του χιονιού.

Το Αφγανιστάν δεν είναι ασυνήθιστο στην κακοκαιρία — κατά τη διάρκεια του πάντοτε βαρύ χειμώνα στη χώρα, οι διάφορες αντιμαχόμενες ένοπλες οργανώσεις ιστορικά σταματούν τις εχθροπραξίες. Ωστόσο φέτος, τα καιρικά φαινόμενα χαρακτηρίζονται ακραία από την αφγανική μετεωρολογική υπηρεσία.

Αφγανιστάν - Χιόνια

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν υπολογίσει ότι τουλάχιστον εννέα εκατομμύρια Αφγανοί χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια, ανάμεσά τους τροφή και στέγη, καθώς η ένοπλη σύρραξη η οποία έχει εκτοπίσει εκατοντάδες χιλιάδες άμαχους διαιωνίζεται.

Δεκάδες νεκροί και στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι αγνοούνται εξαιτίας των χιονοστιβάδων που έχουν πλήξει την ελεγχόμενη από το Πακιστάν περιοχή του Κασμίρ τα τελευταία 24ωρα, ανακοίνωσαν σήμερα κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Στη γειτονική Ινδία, τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από πολλές χιονοστιβάδες στο βόρειο τμήμα του διοικούμενου από την Ινδία Κασμίρ.

Δύο πακιστανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πολλοί κάτοικοι χωριών παραμένουν εγκλωβισμένοι από χιονοστιβάδες στην περιοχή της κοιλάδας Νίλουμ έπειτα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν επίσης κατολισθήσεις. Πολλοί άνθρωποι θεωρούνται αγνοούμενοι και εκφράζονται φόβοι ότι είναι νεκροί καθώς οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη, είπε ένας από τους αξιωματούχους.

Αφγανιστάν - Χιόνια

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της ινδικής αστυνομίας είπε ότι πέντε στρατιώτες συγκαταλέγονται στους δέκα νεκρούς κοντά στα σύνορα Ινδίας-Πακιστάν.

Η περιοχή είναι μια από τις μεθορίους όπου παρατηρείται μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές εντάσεις και όπου οι γειτονικοί στρατοί βρίσκονται επί δεκαετίες σε αντιπαράθεση λόγω των διαφιλονικούμενων εδαφών.

Το Κασμίρ είναι διχοτομημένο μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν μετά την ανεξαρτητοποίησή τους το 1947 και επί δεκαετίες η ένταση στο σύνορό τους έχει αφήσει πίσω της δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.

Το 2012 μια χιονοστιβάδα έπληξε το αρχηγείο ενός τάγματος του πακιστανικού στρατού, κοντά στο ινδικό σύνορο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 124 στρατιώτες και 11 πολίτες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρούμπιο: Παραγωγικές οι συζητήσεις στη Φλόριντα - Μένει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει23:59Ρέθυμνο: Μεγάλη φωτιά σε κατάστημα στην Καλλιθέα (εικόνες)23:47Στις Βρυξέλλες αύριο ο Νίκος Δένδιας για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ23:34Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Θεαματικό ντέρμπι για... γερά νεύρα και επικράτηση της Ένωσης23:20Λακωνία: Εξερράγη φιάλη υγραερίου σε καφετέρια στη Νεάπολη (βίντεο)23:06Πάτρα: Άγριος ξυλοδαρμός μεταξύ δύο ανδρών και μιας γυναίκας (εικόνες)22:52Σκληρές διαπραγματεύσεις στη Φλόριντα για το Ουκρανικό - Συμφωνία στα τελικά σημεία του σχεδίου θέλουν οι ΗΠΑ22:38Ηλεία: Σοβαρό τροχαίο στη Γαστούνη - Στο Νοσοκομείο δύο γυναίκες (εικόνες)22:24Έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας οι αγρότες – Απαιτούν την απελευθέρωση των συναδέλφων τους 22:10ΠΑΟΚ: Τεράστιο "διπλό" με ανατροπή και 10 παίκτες21:56Κινητοποιήσεις αγροτών – Λάρισα: Στα δύο "κόπηκε" η Ελλάδα21:42"Δύο στα δύο" και κορυφή για την Εθνική21:28Έκρηξη χειροβομβίδας στη Ρόδο: Μήνυμα στήριξης από τον πατέρα του Ραφαήλ στον 39χρονο21:14F1: Παράταση στην αγωνία, μετά το θρίαμβο του Φερστάπεν στο Κατάρ21:10Ο αντιπρόεδρος Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτών Λάρισας στον ΑΝΤ1 - Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε21:00Επιστροφή Ενοικίου: Viral το βίντεο του Νίκου Ρογκάκου στο Tik Tok του ant1news20:46Τραγωδία στην Αρτέμιδα: Είχε προκαλέσει και άλλο τροχαίο ο 29χρονος20:32ANT1 Sports: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 20:18Λάρισα - Κινητοποιήσεις αγροτών: Στο νοσοκομείο δύο άτομα έπειτα από επεισόδια με την αστυνομία (βίντεο)20:04Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα19:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο