LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 12 Ιανουαρίου 2020 11:20

Κίμια Αλιζαντέχ: η Ολυμπιονίκης του Ιράν φεύγει από την χώρα

Με ένα αιχμηρό κατηγορώ κατά των ιρανικών αρχών, η μόνη γυναίκα Ολυμπιονίκης της χώρας Κίμια Αλιζαντέχ ανακοίνωσε ότι φεύγει για πάντα από το Ιράν...

Kimia Alizadeh - Κίμια Αλιζαντέχ

Η Κίμια Αλιζαντέχ, η μοναδική αθλήτρια του Ιράν που έχει κατακτήσει μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ανακοίνωσε χθες ότι έφυγε μόνιμα από την χώρα της, μη μπορώντας να αντέξει την «υποκρισία» ενός συστήματος, το οποίο σύμφωνα με την ίδια, «εξευτελίζει» τους αθλητές και τους εκμεταλλεύεται για πολιτικές σκοπιμότητες.

«Να ξεκινήσω με καλησπέρα, αντίο ή συλλυπητήρια;» έγραψε η Ολυμπιονίκης στο λογαριασμό της στο Instagram, καθώς η χώρα της βρίσκεται σε κατάσταση σοκ από την συντριβή του αεροσκάφους Boeing 737 της Ukraine International Airlines που καταρρίφθηκε την Τετάρτη κοντά στην Τεχεράνη κατά λάθος από έναν ιρανικό πύραυλο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 176 επιβαίνοντες, κυρίως Ιρανοί και Καναδοί.

Η Αλιζαντέχ, που κέρδισε το χάλκινο μετάλιο στο ταεκβοντό το 2016 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, εξαπέλυσε αιχμηρές κατηγορίες ενάντια στις αρχές της Ισλαμικής Δημοκρατίας. «Είμαι μία από τα εκατομμύρια των καταπιεσμένων γυναικών στο Ιράν τις οποίες εμπαίζουν εδώ και χρόνια», είπε η 21χρονη.

«Φορούσα ό,τι μου έλεγαν να φορέσω», τόνισε, αναφερόμενη στην ισλαμική μαντίλα, που φορούν υποχρεωτικά όλες οι γυναίκες σε δημόσιους χώρους στο Ιράν, ειδικά σε αθλητικές εκδηλώσεις. «Επαναλάμβανα όλα όσα με διέταζαν να λέω» και «πιστώθηκαν τα μετάλλιά μου για το σεβασμό της υποχρεωτικής μαντίλας», συνέχισε, λέγοντας: «κανείς από εμάς δεν έχει σημασία για αυτούς».

Επικρίνοντας την «υποκρισία», το «ψέμα», την «αδικία» και την «κολακεία» που βασιλεύουν στην καρδιά του ιρανικού πολιτικού συστήματος, διαβεβαίωσε ότι δεν θέλει «τίποτα άλλο στον κόσμο εκτός από το τάε κβον ντο, ασφάλεια και μια ευτυχισμένη και υγιή ζωή». «Κανείς δεν με προσκάλεσε στην Ευρώπη» έγραψε, χωρίς να αναφέρει που βρίσκεται.

Την Πέμπτη, η είδηση της εξαφάνισης της 21χρονης Αλιζαντέχ προκάλεσε αναταραχή στη χώρα. Ο βουλευτής Αμπντολκαρίμ Χοσεϊκνζαντέχ απαιτούσε απαντήσεις και κατηγόρησε τους «ανίκανους αξιωματούχους που επιτρέπουν το ανθρώπινο κεφάλαιο να φεύγει από τη χώρα». Το ημι-κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA δημοσίευσε ένα τηλεγράφημα με τίτλο: «Κίνδυνος για το τάε κβον ντο του Ιράν. Η Κίμια Αλιζαντέχ μετανάστευσε στην Ολλανδία».

Στο τηλεγράφημα του ιρανικού πρακτορείου διατυπώνονταν υποψίες ότι η αθλήτρια ήθελε να αγωνιστεί με τα χρώματα μιας άλλης χώρας από την Ισλαμική Δημοκρατία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο. Χωρίς να αναφέρει τίποτα για τα σχέδιά της, η Ολυμπιονίκης διαβεβαίωσε τον «αγαπητό ιρανό λαό» ότι θα παραμένει «ένα παιδί του Ιράν όπου και αν βρίσκεται».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαLIVE Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 για τα παιδιάΣήμερα 09:24 | Ειδήσεις

Ο ΑΝΤ1 προσφέρει σε παιδιά που μεγαλώνουν σε ιδρύματα, αγάπη και ελπίδα και σας καλεί να γίνετε μέρος αυτής προσπάθειας.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOSΣήμερα 08:34 | Ειδήσεις

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος υποστηρίζουν παιδιά, νέους και οικογένειες που βρίσκονται σε ευάλωτες συνθήκες.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το “Μake a wish Ελλάδος”Σήμερα 06:39 | Ειδήσεις

Η πραγματοποίηση της ευχής ενός παιδιού που πάσχει από σοβαρή ασθένεια μπορεί να του δώσει δύναμη ώστε να μην καταθέσει τα όπλα και να συνεχίσει να μάχεται με θάρρος.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 για τα παιδιάΣήμερα 08:11 | Ειδήσεις

Πως μπορείτε να γίνετε μέλος αυτής της προσπάθειας, ενισχύοντας το έργο πέντε σημαντικών μη κερδοσκοπικών οργανισμών: Δεσμός, ΕΛΙΖΑ, Παιδικά Χωριά SOS, Φλόγα και Make-A-Wish Ελλάδος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
"Είμαστε ένα": Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 για τα παιδιά ξεκίνησε - Το πρόγραμμα της ημερας09:58LIVE Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 για τα παιδιά09:44Η Δόμνα Μιχαηλίδου στο "Καλημέρα Ελλάδα" για τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 09:30Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS09:17Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “Η Φλόγα”09:03Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “ΕΛΙΖΑ”08:49Επίθεση στο Σίδνεϊ: Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας ζητεί συγγνώμη από την εβραϊκή κοινότητα08:35Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 για τα παιδιά08:21Λαμία: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες08:07Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το “Μake a wish Ελλάδος”07:53Ξεκίνησε η επιστροφή πινακίδων από τη Δημοτική Αστυνομία Αθήνας07:39Χρυσός: “Καλπάζει” η τιμή του – νέο ιστορικό υψηλό07:25Νέα γυναικοκτονία στην Ιταλία: 40χρονος δολοφόνησε τη συνομήλικη σύντροφό του07:11Αγία Αναστασία η Φαρμακολύτρια: Ο θαυμαστός βίος και το μαρτύριο της06:57Ο Μητσοτάκης επισκέπτεται το Ισραήλ06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:14Νιγηρία: Αφέθηκαν ελεύθεροι 130 από τους μαθητές καθολικού σχολείου που απήχθησαν τον Νοέμβριο23:43Τηλεφωνική επικοινωνία Στάρμερ – Τραμπ για τον πόλεμο στην Ουκρανία23:29Super League: Ξανά με ανατροπή στην κορυφή η ΑΕΚ 23:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο