LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 12 Ιανουαρίου 2020 07:54 | Ανανέωση: 12 Ιανουαρίου 2020 07:56

Λιβύη: oι δυνάμεις του Χάφταρ ανακοίνωσαν κατάπαυση του πυρός

Προειδοποίησαν ότι η ανταπάντηση θα είναι σφοδρή σε περίπτωση παραβίασης της εκεχειρίας από το αντίπαλο στρατόπεδο...

Τρίπολη - Λιβύη

Οι δυνάμεις του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, στρατάρχη Χάφταρ, ανακοίνωσαν το Σάββατο κατάπαυση του πυρός η οποία θα ισχύσει από τις 00:00 της Κυριακής, όπως είχαν ζητήσει την Τετάρτη η Μόσχα και η Άγκυρα.

Προειδοποίησαν ωστόσο σε ένα σύντομο ανακοινωθέν ότι «η ανταπάντηση θα είναι σφοδρή σε περίπτωση παραβίασης της εκεχειρίας από το αντίπαλο στρατόπεδο», τις δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ και έχει την έδρα της στην Τρίπολη.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο σήμερα τα ξημερώματα η ΚΕΕ, που έχει την έδρα της στην Τρίπολη, ανέφερε: «Σε απάντηση στην έκκληση του Τούρκου και του Ρώσου προέδρου για κατάπαυση του πυρός ο επικεφαλής του προεδρικού συμβουλίου της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας ανακοίνωσε εκεχειρία ξεκινώντας από τις 00:00 της 12ης Ιανουαρίου».

Ο εκπρόσωπος των δυνάμεων του Χάφταρ, ο Άχμεντ Μισμάρι, δήλωσε σε βίντεο που ανήρτησε στο Διαδίκτυο αργά χθες Σάββατο ότι ο ΛΕΣ αποδέχεται την εκεχειρία στα δυτικά «με την προϋπόθεση ότι και η άλλη πλευρά θα την τηρήσει». Προειδοποίησε μάλιστα ότι «οποιαδήποτε παραβίαση θα αντιμετωπιστεί με σκληρή απάντηση».

Η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη (UNSMIL) χαιρέτισε την εκεχειρία και κάλεσε τις αντιμαχόμενες πλευρές να «τηρήσουν αυστηρά την κατάπαυση του πυρός και να κάνουν χώρο για ειρηνικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση όλων των διαφωνιών μέσω ενός διαλιβυκού διαλόγου».

«Η αποστολή (του ΟΗΕ) ανακοινώνει ότι είναι έτοιμη να στηρίξει τους Λίβυους και να χρησιμοποιήσει όλους τους πόρους της για να τους βοηθήσει να βρουν μία οριστική, ειρηνική λύση στην κρίση», τόνισε στην ανακοίνωσή της η UNSMIL.

Η Τουρκία στηρίζει την ΚΕΕ υπό τον πρωθυπουργό Φαγιέζ αλ Σάρατζ, ενώ η Ρωσία στηρίζει τον στρατάρχη Χάφταρ.


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Τρομοκρατική οργάνωση το κίνημα “Antifa”09:24Γάζα: Πίεση στις ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ09:11Report.oasa.gr – Κυρανάκης: Πρεμιέρα για την εφαρμογή υποβολής καταγγελιών στα ΜΜΜ08:57Αίγιο: Συνελήφθη πατέρας που οδηγούσε με το 5χρονο παιδί του αγκαλιά08:43ΚΤΕΟ: 700.000 οχήματα χωρίς έλεγχο - Σοβαρός κίνδυνος στους ελληνικούς δρόμους08:28Πενσιλβάνια: 3 νεκροί αστυνομικοί και 2 βαριά τραυματισμένοι από πυρά – Νεκρός και ο δράστης08:14Θεσσαλονίκη: Έκοβαν παράνομα ξύλα στο δάσος της Αρέθουσας και τα πουλούσαν07:59Γλυφάδα: Άνδρας εγκλωβίστηκε σε κάδο ανακύκλωσης κι έχασε τη ζωή του (εικόνες)07:46Φονική καραμπόλα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης (βίντεο)07:32Τεντόγλου: Ήταν ο χειρότερος αγώνας μου07:17ΗΠΑ: Ένοπλος σκότωσε 3 αστυνομικούς σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας07:04Παύλος Φύσσας: Η δολοφονία, η δίκη της Χρυσής Αυγής και η ιστορική απόφαση06:50Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Σεπτεμβρίου06:37Μητσοτάκης – ANT1: Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στη συνέντευξη του πρωθυπουργού06:23Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:09Πάτρα: Νεκρός εντοπίστηκε 68χρονος έξω από το σπίτι του23:59Τραγωδία στην Ισπανία: Νεκρή 4χρονη που έπεσε από μπαλκόνι23:43Παναθηναϊκός: Οριστική συμφωνία με Κόντη - Αναλαμβάνει υπηρεσιακός 23:23Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Πρωθυπουργό εκλέγει ο λαός και όχι οι παράγοντες23:09Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Ξοδεύαμε σαν να μην υπάρχει αύριο22:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο