LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 11 Ιανουαρίου 2020 14:38

Παυλόπουλος: η Ελλάδα έτοιμη να στηρίξει τον ελληνισμό της Αλβανίας

Την στήριξη της Ελληνικής πολιτείας στον Ελληνισμό της Αλβανίας υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον χαιρετισμό του για την επέτειο της ίδρυσης της «ΔΕΕΕΜ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ».

ΑΓΙ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

«Η Ελληνική Πολιτεία είναι έτοιμη να στηρίξει κάθε δράση προς την κατεύθυνση της ευημερίας και προκοπής και της εν γένει υποστήριξης του Ελληνισμού της Αλβανίας, στο πλευρό του οποίου θα συνεχίσει να στέκεται, αταλάντευτη, και στο μέλλον» τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στον χαιρετισμό του, που εστάλη στην Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, για την Επέτειο 29 ετών από την Ίδρυση της «ΔΕΕΕΜ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ» και θα αναγνωσθεί στη σχετική εκδήλωση από την Πρέσβη κα Σοφία Φιλιππίδου.

Όπως σημειώνει ο κ. Παυλόπουλος «Όλα αυτά τα χρόνια, η «ΟΜΟΝΟΙΑ», συχνά υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, κατόρθωσε να εκπροσωπεί επάξια τον Ελληνισμό της Αλβανίας, δίνοντας αγώνες για την υπεράσπιση των απαράγραπτων Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του».

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι σήμερα, η προστασία των μειονοτικών και περιουσιακών δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των προϋποθέσεων, που η ίδια η ΕΕ έχει θέσει στην Αλβανία σε σχέση με την Ευρωπαϊκή της πορεία και ταυτόχρονα τονίζει ότι «Η Ελλάδα παρακολουθεί στενά το ζήτημα και προβαίνει στις κατάλληλες ενέργειες για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των μελών της ΕΕΜ».

Ακολούθως, αναφέρει, ότι «Αποφασιστικής σημασίας, όμως, για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζετε, είναι και η δική σας δραστηριοποίηση, οι δικές σας ενέργειες. Για την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών σας, βεβαίως, απαιτείται δημιουργία συναινέσεων, συνεννόηση καθώς επίσης συντονισμός κινήσεων και δράσεων, στοιχεία που, σε ορισμένες τουλάχιστον περιπτώσεις, έλειψαν τα προηγούμενα χρόνια».

Καταλήγοντας, εκφράζει την βεβαιότητά του, ότι άπαντες συνειδητοποιούν την σημασία και τον επείγοντα χαρακτήρα της αποκατάστασης συνθηκών ενότητας και ομοψυχίας στους κόλπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία και ότι θα πράξουν τα δέοντα, πολύ δε περισσότερο υπό τις σημερινές συνθήκες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13Έκθεση Oxfam: Αυξάνονται οι εισοδηματικές ανισότητες στις χώρες που δανείζει το ΔΝΤ19:59Ολυμπιακός – Προμηθέας: Έβγαλε την υποχρέωση… και τώρα Μπαρτσελόνα19:46Δίκη Τραμπ: Ένορκος απαλλάχθηκε γιατί διέρρευσαν στοιχεία της ταυτότητας της19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο