LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 11 Ιανουαρίου 2020 11:09 | Ανανέωση: 11 Ιανουαρίου 2020 11:22

Παξοί: πολύνεκρη ναυτική τραγωδία

Νεκρούς ανέσυραν σκάφη του Λιμενικού και παραπλέοντα πλοία. Μεγάλη επιχείρηση απο αέρος και θαλάσσης. Βυθίστηκε το σκάφος που τους μετέφερε.

Ναυάγιο - Παξοί

Δώδεκα άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί μετά τη βύθιση σκάφους με πρόσφυγες και μετανάστες 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών, το πρωί του Σαββάτου. Το σκάφος, που μετέφερε τουλάχιστον 53 άτομα, βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων, με αποτέλεσμα να βρεθούν όλοι στη θάλασσα. Στη διάρκεια της πολύωρης επιχείρησης διάσωσης, ανασύρθηκαν ζωντανοί 21 πρόσφυγες και μετανάστες, ωστόσο οι υπόλοιποι επιβαίνοντες στο μοιραίο σκάφος χάθηκαν στα παγωμένα νερά του Ιονίου.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο Δήμαρχος Παξών, Σπύρος Βλαχόπουλος, οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή σταμάτησαν όταν έπεσε το σκοτάδι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προς εντοπισμό των αγνοουμένων έσπευσαν έξι περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ενώ απογειώθηκαν δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου, ο αρμόδιος Υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Ναυάγιο - Παξοί

Η τελική ενημέρωση του ΕΚΑΒ για τον αριθμό των διασωθέντων

Οι δυνάμεις του EKAB διακόμισαν συνολικά 20 άντρες, ηλικίας περίπου από 20 έως 50 ετών, και μία γυναίκα, ηλικίας περίπου από 20 έως 25 ετών, στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας για περαιτέρω έλεγχο της κατάστασης της υγείας τους. Από τον προαναφερόμενο αριθμό των διακομισθέντων, έξι άνδρες και η μία γυναίκα παραμένουν για περαιτέρω κλινικό έλεγχο και νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ (ΕΣΚΕ) έχει σημάνει τη λήξη της επιχειρησιακής ετοιμότητας για το Παράρτημα του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων, τους Τομείς του ΕΚΑΒ Πρέβεζας, Άρτας και Ηγουμενίτσας, την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, τα Νοσοκομεία Πρέβεζας και Ιωαννίνων αλλά τη βάση Αεροδιακομιδών στο Άκτιο.

Ναυάγιο - Παξοί

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησίΧθες 22:32 | Ειδήσεις

Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν στις Κυκλάδες λόγω της κακοκαιρίας, με τις μεγαλύτερες ζημιές να έχουν καταγραφεί στην Πάρο.

Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)Χθες 19:58 | Ειδήσεις

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν έξω από το Αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου γίνονται τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, πριν από ένα χρόνο.

Τροχαίο στον Λαγκαδά: Η προφυλάκιση, η συγνώμη και η χρήση μεθαδόνηςΧθες 19:13 | Ειδήσεις

Η υπόθεση της άτυχης Χαράς, που σκοτώθηκε από τον μεθυσμένο οδηγό, που ήταν στο τιμόνι, παρ' ότι του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα, έχει μια ακόμη συγκλονιστική εξέλιξη.

Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες)Χθες 22:06 | Ειδήσεις

Στο δυστύχημα ενεπλάκη ένα κίτρινο φορτηγό, το οποίο έπεσε πάνω σε πεζούς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
FedHATTA: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Πάσχα σε Ελλάδα και εξωτερικό23:59Ινδία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων23:45Τουρκία - Ιμάμογλου: Μποϊκοτάζ στην αγορά ως διαμαρτυρία για τη φυλάκισή του 23:30Άρης – Περιστέρι: Πήραν το “θρίλερ” οι φιλοξενούμενοι23:16Ένταση σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 23:03Πατήσια: Φωτιά σε εργοστάσιο (εικόνες)22:49Κακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησί 22:36Θεσσαλονίκη: Νύφη συνελήφθη λίγο πριν πάει στην εκκλησία22:22Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες) 22:09Charleston Open: Η Σάκκαρη προκρίθηκε στον 2ο γύρο21:55Η μεγάλη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 21:42Επιβατικό αεροπλάνο από Ισραήλ έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Τουρκία21:28Πάπας Φραγκίσκος: Πως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του21:15Ωνάσεια Δημόσια Σχολεία: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις21:01Youth League – Ολυμπιακός: Είπε αντίο… με ψηλά το κεφάλι20:48Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε σπίτια με “χρυσή” λεία20:34Μητσοτάκης στο ΤikTok για κατώτατο μισθό: Θα πετύχουμε τον στόχο μας για 950 ευρώ το 2027 20:21Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)20:07ΠΝΟ – Απεργία: Πότε δένουν κάβους τα πλοία19:52Κρήτη: Προσωρινά κρατούμενος ο δεύτερος υγειονομικός - Κατηγορείται για χρηματισμό και εκβιασμό19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο