LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 09 Ιανουαρίου 2020 23:11 | Ανανέωση: 10 Ιανουαρίου 2020 06:44

Ο Πρωθυπουργός ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς

Πέρασαν την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου Τσίπρας και Γεννηματά. Οι μεταξύ τους διάλογοι και το... τζετ λαγκ!

Μητσοτάκης - Τσίπρας - Μαξίμου

Ξεκίνησε μεσημέρι της Παρασκευής ο κύκλος των κατ’ ιδίαν συναντήσεων του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για τις επαφές και τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, σε μια συγκυρία που χαρακτηρίζεται από πολυεπίπεδες εξελίξεις οι οποίες ενισχύουν το ενδεχόμενο διεύρυνσης της ατζέντας.

Στις 12:00, ο Πρωθυπουργός υποδέχθηκε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στον μεταξύ τους διάλογο, οι δύο άνδρες είπαν:

-Πότε επέστρεψες;

-Χθες το βράδυ.

-Πρόλαβες να ξεκουραστείς από το jet lag;

-Συνηθισμένο το βουνό.

Μητσοτάκης - Τσίπρας - Μαξίμου

-Πόσο μείνατε; -Δυο μέρες τα απολύτως απαραίτητα.

-Πρέπει να πίνεις πολύ νερό και να κάνεις γυμναστική.

-Νερό πολύ πίνω

Μετά τη συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς για το εάν είναι προβληματισμένος απάντησε: «Προβληματισμένος από τις εξελίξεις και όχι από το κλίμα στην συνάντηση».

Σε άλλη ερώτηση, σχετικά με το εάν «κλειδώσει» ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι ο πρωθυπουργός ζυγίζει τις καταστάσεις, ενώ για το εάν έχει πολλές πιθανότητες ο Προκόπης Παυλόπουλος απάντησε ότι θα εξαρτηθεί από τις εσωκομματικές αντιδράσεις.

Μητσοτάκης - Τσίπρας - Μαξίμου

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Η ίδια επέμεινε στην ανάγκη για σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

«Εσύ κατευθείαν από τα βουνά στα βαθιά. Είχα προτείνει πριν φύγεις εθνική γραμμή, δεν το ήθελες, καλή η ενημέρωση αλλά επιμένω σε συμβούλιο αρχηγών» τόνισε χαρακτηριστικά η κα Γεννηματά.

«Νομίζω ότι μετά την συνάντηση μας θα διαπιστώσεις ότι η εθνική γραμμή είναι δεδομένη» της απάντησε ο πρωθυπουργός.

Κυρ. Μητσοτάκης - Φώφη Γεννηματά

Το απόγευμα, στις 17.00 και στις 18.00 αντίστοιχα θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο και τον γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη. Ο κύκλος θα μείνει ανοιχτός μέχρι το πρωί της Δευτέρας οπότε και έχει στις 11.00 προγραμματιστεί η συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις αναμένεται να συζητηθεί όλο το φάσμα των επαφών του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ σε πολιτικό, οικονομικό και ομογενειακό επίπεδο.

Στο πρώτο, ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την παρουσίαση των ελληνικών θέσεων στην αμερικανική ηγεσία, με έμφαση στην πιστή εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου εκ μέρους της χώρας μας και στη διπλωματική απομόνωση της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή μας.

Στο οικονομικό, θα παρουσιάσει τις βασικές συζητήσεις για επενδυτικές πρωτοβουλίες αμερικανικών κεφαλαίων στην Ελλάδα, τα οφέλη που θα έχουν εταιρείες αμερικανικών συμφερόντων από την υλοποίηση του αγωγού EastMed, αλλά και τις συζητήσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα που ενδιαφέρουν τις δυο χώρες.

Μητσοτάκης - Πομπέο - Πενς

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να αναδείξει τους παράγοντες της αμερικανικής ηγεσίας που στηρίζουν τις ελληνικές θέσεις, με έμφαση στον Αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς και τον Υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, αλλά και στην παραγωγική συνάντησή του με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι. Επίσης ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις επαφές του με την ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ. Τέλος ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει την ανάγκη εθνικής ενότητας υπό το πρίσμα των εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά και τις ευρύτερες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, «ο Πρωθυπουργός είναι πολύ ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των συζητήσεων που έγιναν και στην κλειστή και στη διευρυμένη συνάντηση» με τον Αμερικανό Πρόεδρο και κατά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών θα αναδείξει τα όσα επετεύχθησαν στους διάφορους τομείς συνεργασίας. Στις προθέσεις του είναι επίσης να υπάρξει ενημέρωση και για τις ενέργειες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στα εθνικά μας θέματα.

Πληροφορίες βάζουν πιθανότατα στην ατζέντα και ζητήματα ευρύτερου προβληματισμού, αναφορικά με τον εκλογικό νόμο και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο