LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 09 Ιανουαρίου 2020 11:30

Φρουροί της Επανάστασης: Το Ιράν θα πάρει σύντομα σκληρότερη εκδίκηση

Νέες απειλές από το Ιράν προς τις ΗΠΑ, για το θάνατο του Σουλεϊμανί.

Κασέμ Σουλεϊμανί - διαδηλώσεις

Αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης προειδοποίησε ότι το Ιράν "θα πάρει σύντομα σκληρότερη εκδίκηση" μετά την επίθεση της Τεχεράνης με πυραύλους εναντίον αμερικανικών θέσεων στο Ιράκ σε αντίποινα για τον φόνο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, μετέδωσε το πρακτορείο Tasnim.

Το ιρανικό πρακτορείο επικαλέστηκε τον ανώτερο αξιωματικό Αμπντολάχ Αραγκί, ο οποίος έκανε τις δηλώσεις αυτές αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το Ιράν φαίνεται "να υπαναχωρεί" μετά τις πυραυλικές επιθέσεις που δεν προκάλεσαν θύματα μεταξύ των Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ.

Εξάλλου το Tasnim επικαλέστηκε και τον αναπληρωτή διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης Αλί Φανταβί ο οποίος δήλωσε ότι οι ιρανικές επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στόχων αποτελούν επίδειξη της ιρανικής, στρατιωτικής ισχύος και πρόσθεσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις "δεν μπορούν να κάνουν τίποτα".

Στο μεταξύ ο πρεσβευτής του Ιράν στον ΟΗΕ απέρριψε ως "απίστευτη" την πρόταση των ΗΠΑ για συνεργασία, με δεδομένο ότι ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε χθες την επιβολή νέων κυρώσεων εις βάρος της Τεχεράνης, μετέδωσε το πρακτορείο IRNA.

Ο Ματζίντ Ταχτ Ραβανσί, στην πρώτη επίσημη αντίδραση του Ιράν στη χθεσινή επιστολή της Αμερικανίδας πρεσβευτή στον ΟΗΕ Κέλι Κραφτ, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον "εισήγαγε μια νέα φάση κλιμάκωσης και εχθρότητας προς το Ιράν" με τον φόνο του Σουλεϊμανί στις 3 Ιανουαρίου.

Η Κραφτ στην επιστολή της με την οποία ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση Τραμπ είναι "έτοιμη να αρχίσει χωρίς προϋποθέσεις σοβαρές διαπραγματεύσεις με το Ιράν" με στόχο "να αποτραπεί το ενδεχόμενο να κινδυνεύσει περαιτέρω η διεθνής ειρήνη και ασφάλεια" και "η κλιμάκωση από πλευράς του ιρανικού καθεστώτος".

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕλληνοτουρκικά: Εισβολή οπλισμένων τουρκικών F-16 στο Αιγαίο και σκληρές αερομαχίες με ελληνικά αεροσκάφηΣήμερα 21:25 | Ειδήσεις

Μια εκ των αερομαχιών, οδήγησε σε εμπλοκή τουρκικού μαχητικού, που υποχρεώθηκε σε άτακτη φυγή προς τα τουρκικά παράλια.

Πλατύκαμπος Λάρισας: Ασθενοφόρο συγκρούστηκε με όχημα της αστυνομίας (εικόνες)Σήμερα 19:56 | Ειδήσεις

Η κλούβα της αστυνομίας βρισκόταν στο σημείο για τα μπλόκα των αγροτών. Το ασθενοφόρο μετέφερε δύο ασθενείς.

Τάσος Τέλλογλου στον ΑΝΤ1: Γιατί δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του Α. Λυκουρέντζου από την ΚυβέρνησηΣήμερα 20:26 | Ειδήσεις

Κυβερνητικές πηγές βεβαιώνουν στον ΑΝΤ1 οτι η ευθύνη βρίσκεται στον τεχνικό σύμβουλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, που αργησε με την επεξεργασία του αρχείου.

Πλεύρης στον ΑΝΤ1: Να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης μεταναστών σε αφρικανικό έδαφοςΣήμερα 19:39 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπουργός για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, αφού προηγουμένως παραδέχθηκε ότι «έχουνε πολιτική ευθύνη για τα όσα έγιναν στον ΟΠΕΚΕΠΕ».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρώμη - Φοντάνα ντι Τρέβι: Με εισιτήριο η επίσκεψη από τον Φεβρουάριο23:59Σέρρες: Σύλληψη 62χρονου καθηγητή για σεξουαλική επίθεση σε μαθήτρια23:44Απάντηση με... προπόνηση για τον Ολυμπιακό 23:30Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονου23:16Πτολεμαϊδα: Πώς ο σκύλος “Bongo”… “ξετρύπωσε” σημαντική ποσότητα ναρκωτικών σε κτήμα 60χρονου23:02Νέα πρόκληση Μιτσκόσκι: Για μένα το όνομα “Μακεδονία” είναι ιερό22:48Σοβαρό τροχαίο στην Εύβοια: ΙΧ βγήκε εκτός δρόμου και κατέληξε σε χωράφι (εικόνες)22:47Ελλάδα – Αρμενία: Υπεγράφη σύμφωνο στρατιωτικής συνεργασίας22:33Παρέμβαση ΥΠΑΑΤ για γεωργούς που δεν έλαβαν τη βασική ενίσχυση λόγω εκκρεμοτήτων στο Κτηματολόγιο22:19Ελληνοτουρκικά: Εισβολή οπλισμένων τουρκικών F-16 στο Αιγαίο και σκληρές αερομαχίες με ελληνικά αεροσκάφη22:05Παναθηναϊκός: "Μέσα" για το ματς με τον ΠΑΟΚ, Σφιντέρσκι, Τουμπά – Πρόλαβε τη θλάση ο Πάντοβιτς21:51Υπόθεση "Πελικό" στη Γερμανία: Ένοχος άνδρας που νάρκωνε και κατέγραφε τον βιασμό της συζύγου του21:37Πούτιν: Δεν ξεκινήσαμε εμείς τον πόλεμο στην Ουκρανία21:23Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS21:09Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:55Τάσος Τέλλογλου στον ΑΝΤ1: Γιατί δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του Α. Λυκουρέντζου από την Κυβέρνηση20:41Ant1 Sports: Μεθυσμένη… πολιτεία η Νέα Φιλαδέλφεια20:27Πλατύκαμπος Λάρισας: Ασθενοφόρο συγκρούστηκε με όχημα της αστυνομίας (εικόνες)20:13Πλεύρης στον ΑΝΤ1: Να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης μεταναστών σε αφρικανικό έδαφος20:03Χριστουγεννιάτικο Δέντρο: η ιστορία του και τα έθιμα στην Ελλάδα19:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο