LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 08 Ιανουαρίου 2020 18:44

Παπαντωνίου: Παραπομπή σε δίκη ζητά ο εισαγγελέας

Περίπου 1.300 σελίδες αριθμεί η πρόταση του εισαγγελικού λειτουργού. Για ποιά υπόθεση ζητά να καθίσουν στο εδώλιο ο πρώην Υπουργός και η σύζυγος του.

Παπαντωνίου - Ανακριτής

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου, για την υπόθεση των χρημάτων που φέρονται να έλαβαν ως δώρο από την εταιρία που ανέλαβε το έργο της αναβάθμισης έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού το 2003, ζητά με πρόταση του ο εισαγγελέας εφετών, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, με την 1.300 σελίδων πρότασή του, ζητά από το Συμβούλιο Εφετών να παραπέμψει τον πρώην υπουργό Άμυνας και την σύζυγό του για την κατηγορία της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων, κατηγορία για την οποία ο κ. Παπαντωνίου παραμένει προσωρινά κρατούμενος επί σχεδόν 15 μήνες μετά την προφυλάκιση του τον Οκτώβριο του 2018.

Προφυλακιστέα για την υπόθεση είχε κριθεί και η σύζυγός του, η οποία βγήκε από την φυλακή με περιοριστικούς όρους τον Μάρτιο του 2019.

Η κατηγορία αφορά ποσό 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων, που σύμφωνα με την δικογραφία δόθηκαν στον κ. Παπαντωνίου για την επιλογή του αναδόχου και του υποκατασκευαστή του έργου της αναβάθμισης των έξι φρεγατών.

Η επίμαχη σύμβαση είναι η 010Β/03 που υπογράφηκε στις 6.2.2003 για τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού, με αντισυμβαλλόμενα μέρη την εταιρεία Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ, ως κύριο ανάδοχο, με υποκατασκευαστή την εταιρεία THALES NEDER LAND BV και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Κατά το κατηγορητήριο, ο κ. Παπαντωνίου έλαβε τα επίμαχα χρηματικά ποσά ως δώρο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του υποκατασκευαστή του έργου.

Ο κ. Σπυρόπουλος φαίνεται να αποδέχεται πλήρως τα στοιχεία της υπόθεσης που εμφανίζουν τον κ. Παπαντωνίου μέσω συγκεκριμένων κινήσεων, με τραπεζικούς λογαριασμούς και αλλεπάλληλες μεταφορές ποσών εντός του χρηματοπιστωτικού τομέα να καθιστά «αδύνατο τον εντοπισμό των χρημάτων που αποκόμισε» .

Με βάση όσα καταλογίζονται στους δύο συζύγους, ο πρώην υπουργός ενήργησε από κοινού με την κ. Σταυρούλα Κουράκου, ενώ οι εκτιμήσεις των δικαστικών αρχών είναι πως το επίμαχο ποσό αποτελεί μέρος ενός συνολικού ποσού 4,5 εκατ. φράγκων που φέρεται να ήταν η συνολική «αμοιβή» του κ. Παπαπντωνίου.

Στην υπόθεση είναι κατηγορούμενος και επιχειρηματίας, φίλος του ζεύγους Παπαντωνίου, ο οποίος έχει παραδεχθεί πως εξυπηρέτησε τον πρώην υπουργό διακινώντας, το 2002-2003, συνολικά 2,5 εκατ. ευρώ εκτός Ελλάδας, πιστεύοντας, όπως έχει πει, πως επρόκειτο για νόμιμα έσοδα του τότε υπουργού.

Την τελική απόφαση για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων θα λάβει το αμέσως προσεχές διάστημα το Συμβούλιο Εφετών.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣυνελήφθησαν γνωστός τράπερ και ο μάνατζέρ του, για κατοχή ναρκωτικώνΣήμερα 16:28 | Ειδήσεις

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν ύποπτο όχημα και προχώρησαν στη σύλληψη δύο ανδρών.

Θεσσαλονίκη: 22χρονος στο νοσοκομείο, μετά από κατανάλωση σούσι - Πρώτο κρούσμα "Anisakis" στην ΕλλάδαΣήμερα 18:01 | Ειδήσεις

Είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο παράσιτο εντοπίζεται στην Ελλάδα.

Φιλιππιάδα: Απεγκλωβίστηκε άλογο που είχε παγιδευτεί από την κακοκαιρία (Βίντεο)Σήμερα 17:07 | Ειδήσεις

Η λέσχη Ελλήνων καταδρομέων Πρέβεζας δημοσίευσε βίντεο με την διάσωση ενός αλόγου, που είχε παγιδευτεί.

Φάκελος Interpol: Η τουρκική υποψηφιότητα για την προεδρία και ο κίνδυνος “Άλωσης” του Διεθνούς ΟργανισμούΣήμερα 16:52 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου, η Τουρκία θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους καταχραστές των μηχανισμών της Interpol, αφού το καθεστώς Ερντογάν έχει επανειλημμένα προσπαθήσει να τους εργαλειοποιήσει για εξοντώσει πολιτικούς αντιπάλους του. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μεθυσμένος οδηγός έτρεχε με 230 χλμ/ώρα στην Αθηνών - Λαμίας20:14Πάνω από 400 χιλιοστά βροχής καταγράφηκαν στα ορεινά της Ηπείρου20:00Τραγωδία στην Άρτα: 44χρονος έπεσε από μπαλκόνι - Στο νοσοκομείο η αδελφή του μετά από φωτιά στο διαμέρισμα19:46Νικ Φαν Ντάικ: Ποιος είναι ο «γιατρός των πρωταθλητών» που θα αναλάβει τον Ματίας Λεσόρ19:32Το Δεκέμβριο κυκλοφορεί το βιβλίο του Νικολά Σαρκοζί για την εμπειρία του στη φυλακή19:18Ολλανδία: Drone πετούσαν πάνω από στρατιωτική βάση - Χρήση όπλων έκανε ο στρατός για να τα καταρρίψει 19:04Ηγουμενίτσα: Κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Φ.Κ. έφτασε για να αξιολογήσει τις ζημιές της κακοκαιρίας18:50Παναθηναϊκός: Η Μύκονος δυσκόλεψε τους Πράσινους αλλά δεν απέφυγε το αναμενόμενο18:36Θεσσαλονίκη: 22χρονος στο νοσοκομείο, μετά από κατανάλωση σούσι - Πρώτο κρούσμα "Anisakis" στην Ελλάδα18:22Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας και το Αιγάλεω αύριο 23 Νοεμβρίου18:08Ιωάννινα: Ζημιές σε καλλιέργειες, δρόμους και γέφυρες προξένησε η κακοκαιρία17:54Λωρίδα της Γάζας: 7 Νεκροί από Ισραηλινούς βομβαρδισμούς17:40Φιλιππιάδα: Απεγκλωβίστηκε άλογο που είχε παγιδευτεί από την κακοκαιρία (Βίντεο)17:26Αυτοψία του Κώστα Κατσαφάδου στην Κέρκυρα17:12Φάκελος Interpol: Η τουρκική υποψηφιότητα για την προεδρία και ο κίνδυνος “Άλωσης” του Διεθνούς Οργανισμού16:58Συνελήφθησαν γνωστός τράπερ και ο μάνατζέρ του, για κατοχή ναρκωτικών16:44Γερμανία: Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους ξοδεύουν ο καγκελάριος και οι υπουργοί16:30Μιλγουόκι Μπακς - Μπόμπι Πόρτις: Οι διαιτητές αντιμετωπίζουν τον Αντετοκούνμπο σαν τον Σακίλ Ο'Νιλ 16:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:59Γαλλία: Η Κάτω Βουλή απέρριψε σχεδόν ομόφωνα το σχέδιο προϋπολογισμού15:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο