LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 07 Ιανουαρίου 2020 19:35 | Ανανέωση: 07 Ιανουαρίου 2020 19:40

Κλείνει το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα

Την ανακοίνωση έκανε ο Πρωθυπουργός μετά την συνάντησή του με την Γενική Διευθύντρια του Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεργκίεβα.

ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - IMF

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το κλείσιμο του γραφείου του ΔΝΤ στην Αθήνα.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αυτή την τοποθέτηση μετά την κατ' ιδίαν συζήτησή του με τη Γενική Διευθύντρια του Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα και κατά την έναρξη της διευρυμένης συνάντησης στην οποία τον συνόδευαν ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Άλεξ Πατέλης και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ, Μιχάλης Ψαλιδόπουλος.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα

Κυριάκος Μητσοτάκης - Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα

Στο τέλος της συνάντησης με την Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και εύχομαι κάθε καλή τύχη στις προσπάθειές σας.Τους τελευταίους έξι μήνες -μάλιστα σήμερα συμπληρώνονται έξι μήνες από την εκλογή μας στις 7 Ιουλίου 2019- έχουμε μπει σε μια εποχή ανάπτυξης και αποτελεσματικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Δεν ήταν πάντοτε εύκολη η σχέση με το Ταμείο αλλά νομίζω συμφωνούμε σε ορισμένα σημαντικά θέματα, όπως η ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων το 2021, και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και πάλι για τις δημόσιες τοποθετήσεις και την υποστήριξή σας σε αυτή τη διαδικασία.

Πιστεύω έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου να γίνει αυτή η συζήτηση με τους εταίρους μας στην Ευρωζώνη. Είμαστε μία αξιόπιστη κυβέρνηση, υλοποιούμε μεταρρυθμίσεις, βρισκόμαστε σ’ ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, το κόστος δανεισμού μας είναι χαμηλότερο από της Ιταλίας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιοριζόμαστε από αυτά τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

Προσβλέπουμε, λοιπόν, σε ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στη σχέση μας, μία σχέση θετικής συνεργασίας. Επίσης χαιρετίζω την κοινή απόφασή μας να κλείσουμε το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα τους επόμενους μήνες και να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε, αλλά ως χώρα που έχει εξέλθει από αυτό το αυστηρό πλαίσιο επιτήρησης από το ΔΝΤ".

Κυριάκος Μητσοτάκης - Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα

Κυριάκος Μητσοτάκης - Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)Σήμερα 09:47 | Τοπικά Νέα

Ασυνήθιστες εικόνες για τέτοια εποχή, με την περιοχή "ντυμένη στα λευκά", είδαν το πρωί του Σαββάτου, κάτοικοι και επισκέπτες στο Πετρούλι. Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπ. Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1 για την ακρίβεια, τους ελέγχους και τα πρόστιμα στην αγορά. Πότε ενεργοποιούνται το “Καλάθι των νονών” και το “Καλάθι του Πάσχα”.

“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρεςΣήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Δυναμικά και με ισχυρό ενδιαφέρον ξεκίνησε το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” του Yπ. Κοινωνικής Συνοχής. Οδηγός για τους δικαιούχους και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ: Χώρισαν μετά απο 14 χρόνια γάμου13:02Κακοκαιρία - Σκόπελος: Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα (εικόνες)12:48Θείος δικάζεται για βιασμό της 10χρονης ανιψιάς του12:34Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας 12:20Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!12:07Κρήτη: Επιτέθηκε στους γονείς του και τους ανάγκασε να κοιμηθούν σε εκκλησία11:54Δίκη Τραμπ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες11:16Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρες11:02Βόρεια Κορέα: Δοκιμή σε τεράστια πυραυλική κεφαλή10:49Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός10:22Κουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)10:10Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)09:57“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία09:4421η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”09:30Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός σε τροχαίο09:17Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ09:04Ιράκ: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση (βίντεο)08:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο