LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 06 Ιανουαρίου 2020 11:07 | Ανανέωση: 06 Ιανουαρίου 2020 11:27

Συγκλονιστικές εικόνες: Δορυφόρος “βλέπει” την Αυστραλία να καίγεται

Η Αυστραλία στις φλόγες. Νεκροί, αγνοούμενοι, εκτοπισμένοι και εκατομμύρια στρέμματα καμένα. Συγκλονίζουν οι δορυφορικές εικόνες.

AP - Αυστραλία - πυρκαγιά

Οι αξιωματούχοι στην Αυστραλία εκμεταλλεύθηκαν σήμερα μια ανάπαυλα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα για να προσπαθήσουν να περιορίσουν τις μεγάλες πυρκαγιές που έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 25 ανθρώπους στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, να ανοίξουν μπλοκαρισμένους δρόμους και να απομακρύνουν πολίτες που παρέμεναν εγκλωβισμένοι επί ημέρες.

Σήμερα, δεύτερη ημέρα που σημειώνεται ελαφρά βροχή και δροσεροί άνεμοι, υπήρξε μια σχετική ανακούφιση από τις φλόγες που έχουν κατακάψει δύο πολιτείες της Αυστραλίας, όμως οι αρχές προειδοποίησαν ότι αργότερα αυτή την εβδομάδα οι μετεωρολογικές συνθήκες θα αλλάξουν και πάλι ευνοώντας τις πυρκαγιές.

Έφεδροι του στρατού έχουν αναπτυχθεί σήμερα στις περιοχές που έχουν καταστραφεί από τις πυρκαγιές σε τρεις πολιτείες της Αυστραλίας. Η κυβέρνηση αποφάσισε τη μεγαλύτερη κινητοποίηση των εφέδρων του στρατού, με 3.000 να καλούνται να συνδράμουν στις προσπάθειες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, διανομής τροφίμων και καυσίμων στις πληγείσες περιοχές.

Εξάλλου σήμερα οι Αυστραλοί πυροσβέστες, με την υποστήριξη συναδέλφων τους από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, ελπίζουν να καταφέρουν να εκμεταλλευθούν τις περιορισμένες βροχοπτώσεις και τη σχετική πτώση της θερμοκρασίας προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε σήμερα τον θάνατο ενός 71χρονου άνδρα στη νότια ακτή της Νέας Νότιας Ουαλίας, ο οποίος αγνοείτο από τις 31 Δεκεμβρίου, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των νεκρών σε 25.

Περισσότερα από 80 εκατομμύρια στρέμματα έχουν καεί μέχρι στιγμής, μια περιοχή σχεδόν ίση με την έκταση της Αυστρίας.

Αυστραλία - φωτιές - πυρκαγιές

«Κανείς δεν μπορεί να επαναπαυθεί. Μεγαλύτερος κίνδυνος πυρκαγιάς αναμένεται προς το τέλος της εβδομάδας αυτής, με θερμό καιρό», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της πολιτείας Βικτόρια Ντάνιελ Άντριους.

Οι αρχές έχουν αυξήσει τις προσπάθειές τους να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης και να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που παρέμεναν επί ημέρες παγιδευμένοι από τις πυρκαγιές σε παράκτιες πόλεις.

«Επικεντρωνόμαστε στο ανθρώπινο κόστος και το κόστος ανοικοδόμησης των ζωών των ανθρώπων», σχολίασε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον από την Καμπέρα, αφού ανακοίνωσε την παροχή 2 δισεκ. δολαρίων Αυστραλίας σε διάστημα δύο ετών στη νεοσυσταθείσα Εθνική Υπηρεσία Ανασυγκρότησης από τις Πυρκαγιές.

Η εποχή των πυρκαγιών στην Αυστραλία ξεκίνησε νωρίτερα φέτος, από τον Σεπτέμβριο, και είναι πολύ πιο έντονη έπειτα από τρία χρόνια ξηρασίας.

AP - Φωτιά - Αυστραλία

 Εθελοντές πλέκουν γάντια για κοάλα και μάρσιποι για καγκουρό

Οι βελόνες του πλεξίματος χτυπούν με μανία σε όλο τον κόσμο προκειμένου να δημιουργηθούν εκατοντάδες προστατευτικοί σάκοι και κουβέρτες για τα άγρια ζώα της Αυστραλίας το φυσικό περιβάλλον των οποίων έχει καταστραφεί από τις μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Η οργάνωση Animal Rescue Craft Guild ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει κατακλυστεί από προσφορές για βοήθεια αφού ζήτησε από εθελοντές να πλέξουν σκεπάσματα για νυχτερίδες, μάρσιπους, φωλιές πουλιών, γάντια για κοάλα και άλλα γούνινα σπίτια για τα μαρσιποφόρα της Αυστραλίας.

Οι δωρεές στην εθελοντική οργάνωση έρχονται από όλο τον κόσμο: τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, το Χονγκ Κονγκ, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Οι πυρκαγιές που μαίνονται στην Αυστραλία εδώ και πάρα πολλές εβδομάδες έχουν καταστρέψει 80 εκατομμύρια στρέμματα γης. Ειδικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός των ζώων, περιλαμβανομένων των κατοικίδιων και των ζώων εκτροφής, που έχουν σκοτωθεί φτάνει το μισό δισεκατομμύριο, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άλλα έχουν τραυματιστεί ή είδαν το φυσικό τους περιβάλλον να καταστρέφεται.

«Η οργάνωσή μας δημιουργεί και προσφέρει αντικείμενα σε φιλοζωικές οργανώσεις (…) σε όλη τη χώρα οι οποίες φροντίζουν τα άγρια ζώα», εξήγησε η Μπελίντα Ορελάνα, ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης.

Το Animal Rescue Craft Guild δημιουργήθηκε πριν μερικούς μήνες για προσφέρει κρεβάτια και πουλόβερ για σκύλους και γάτες που βρίσκονται στα φιλοζωικά κέντρα. Τώρα η σελίδα του στο Facebook μετρά 75.000 μέλη και πολλοί εθελοντές έχουν πλέξει ή ράψει μια σειρά αντικειμένων, όπως γάντια για κοάλα που έχουν κάψει τις πατούσες τους, αλλά και μάρσιπους για μωρά καγκουρό που έχουν χάσει τις μητέρες τους.

Αυστραλία - εθελοντές - ζώα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαρινάκης σε αγρότες: Όταν προβάλεις τα αιτήματα σου χωρίς να θες να τα συζητήσεις, τότε ο διάλογος είναι προσχηματικόςΧθες 17:52 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η θέση της Κυβέρνησης, είναι «Ναι στο διάλογο, όχι στους κλειστούς δρόμους, όχι σε ταλαιπωρία ανθρώπων».

ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"Χθες 18:55 | Ειδήσεις

Οι άνθρωποι των ΚΥΔ, όπως φαίνεται απο τα ποσά που βρέθηκαν σε μετρητά που παίρναν μέρος, εισέπρατταν μέρος της επιδοτήσης.

Αγρότες: “Όχι” στην πρόσκληση Μητσοτάκη για ραντεβού στο Μαξίμου – κλιμακώνουν τις κινητοποιήσειςΧθες 16:22 | Ειδήσεις

Θα στείλουν γραπτώς τα αιτήματα τους στον Πρωθυπουργό. Τι διεκδικούν και τι αποφασίστηκε στη σημερινή Πανελλαδική Σύσκεψη στην Νίκαια της Λάρισας.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι διεθνείς προτεραιότητες του Τραμπ την νέα χρονιάΧθες 20:01 | Ειδήσεις

Η επαναδιαπραγμάτευση των εμπορικών συμφωνιών, προς όφελος των ΗΠΑ, είναι μια από τις προτεραιότητες του Ντόναλντ Τραμπ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Θα ανταποδώσουμε το χτύπημα στο Ισλαμικό Κράτος23:59Παναθηναϊκός: Εκτός αποστολής για τον αγώνα με τον Βόλο ο Τσέριν 23:45Η αντιπολίτευση κατηγορεί την Κυβέρνηση για την πρόσκληση σε αγρότες για διάλογο λέγοντας ότι είναι προσχηματικός23:31Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού- Εντοπίστηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα23:17ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οδοστρωτήρας… οι “πράσινοι”23:03Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά στην Ιόνια Οδό στο ύψος της Αμφιλοχίας22:49Κηφισιά – Αστέρας Τρίπολης: Τα δοκάρια σταμάτησαν τους γηπεδούχους22:35Τροχαίο δυστύχημα στη Χίο: Νεκρός οδηγός μηχανής που παρέσυρε πεζό22:21Πανιώνιος – Προμηθέας: Οι Αχαιοί “βύθισαν” κι άλλο τους γηπεδούχους22:07Ηράκλειο: Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών με έναν τραυματία21:53Μύκονος – Καρδίτσα: Σπουδαία νίκη για τους γηπεδούχους21:39Τράκαρε με τον Ελ Κααμπί και έβγαλε σέλφι μαζί του21:26Ηρακλής – Άρης: Θρίλερ… στο Ιβανώφειο21:12Ο ΑΝΤ1 στα Παιδικά Χωριά SOS για τον μεγάλο Τηλεμαραθώνιο του 202520:59ΟΦΗ – Πανσερραϊκός: Καθάρισαν… από το ημίχρονο οι νησιώτες20:45Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι διεθνείς προτεραιότητες του Τραμπ την νέα χρονιά20:32ANT1 Sports: Προελαύνει ο Λεβαδειακός στο πρωτάθλημα της Super League20:18Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:05Δώρο Χριστουγέννων: Νωρίτερα φέτος η καταβολή του19:51ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο