LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 04 Ιανουαρίου 2020 14:43 | Ανανέωση: 04 Ιανουαρίου 2020 14:53

Πέτσας: μετά τον εκλογικό νόμο οι ανακοινώσεις για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Μετά την ψήφιση του εκλογικού νόμου θα ανακοινωθεί η πρόταση του πρωθυπουργού για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δήλωσε σε συνέντευξή του.

Στέλιος Πέτσας

Η πρόταση του πρωθυπουργού για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα ανακοινωθεί αφού κατατεθεί και ψηφιστεί από τη Βουλή ο νέος εκλογικός νόμος περί τα τέλη Ιανουαρίου, «αρχές Φλεβάρη το αργότερο». Αυτό τόνισε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Για την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση προσβάλλει με τη στάση της τον νυν Πρόεδρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. «Η ονοματολογία θα πρόσβαλε τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν η θητεία του όλοι ξέρουμε πότε λήγει. Επομένως ένας ΠτΔ, που θα έβλεπε συνέχεια να “φιγουράρουν” ονόματα γύρω–γύρω, θα ήταν βαθύτατα προσβεβλημένος, πιστεύω, και αποδυναμωμένος», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αναφέρθηκε στους βασικούς στόχους της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, τόνισε ότι βασικός στόχος είναι να αναδειχθεί ότι η Ελλάδα «είναι ο πιο σταθερός και ο πιο αξιόπιστος σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή μας». Επίσης, να αναδειχθεί ότι η Ελλάδα βγαίνει πιο ισχυρή από μια 10ετή κρίση, έχοντας κάνει σοβαρές μεταρρυθμίσεις και «προσδοκά να προσελκύσει επενδύσεις».

Σε ερώτηση για τα οφέλη της Ελλάδας από την στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι είναι ίσως η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που οι ΗΠΑ έχουν γύρει προς τις ελληνικές θέσεις. «Αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα, είναι ίσως η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που η αμερικανική στάση έχει “φύγει” λίγο από το επίπεδο ισορροπίας που προσπαθούσε να διατηρήσει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και έχει γύρει σαφέστατα προς τις ελληνικές θέσεις, χαρακτηρίζοντας το τελευταίο μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης ως μια προκλητική ενέργεια», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Για την υπογραφή της συμφωνίας για τον EastMed μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι είναι αποτέλεσμα «προσπαθειών ελληνικών κυβερνήσεων διαδοχικών και αυτό είναι σημαντικό». Εξήγησε ότι η κατασκευή του αγωγού θα οδηγήσει σε αναβάθμιση της ενεργειακής ασφάλειας, θα φέρει οικονομικά οφέλη στην Ελλάδα αλλά και γεωστρατηγικά οφέλη, καθώς οι συνεργαζόμενες χώρες «έδειξαν τα αντανακλαστικά τους, απέναντι στην προκλητικότητα μιας άλλης χώρας, φροντίζοντας να επιταχύνουν τη διαδικασία που είχε καλλιεργηθεί εδώ και χρόνια».


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝομοθετική ρύθμιση λύνει το πρόβλημα δόμησης για οικισμούς με λιγότερους από 2.000 κατοίκουςΣήμερα 13:18 | Ειδήσεις

"Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια στους οικισμούς αυτούς όπως χαράχτηκαν", αναφέρει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Τραμπ δεν αποκλείει την απέλαση του Ίλον Μασκ - "Έχει να φοβάται πολλά"Σήμερα 17:39 | Ειδήσεις

 Αντιδρώντας στις εξελίξεις της Τρίτης, οι μετοχές της Tesla υποχωρούσαν 6% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ρόδος: Σύλληψη υπερήλικα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκουΣήμερα 15:34 | Ειδήσεις

Τι κατήγγειλε στις αρχές ο ανήλικος για την σεξουαλική παρενόχληση από τον 94χρονο.

Χανιά: Έχασε τη μάχη με τη ζωή η 34χρονη που διασκέδαζε σε νυχτερινό μαγαζίΣήμερα 16:17 | Ειδήσεις

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, η νεαρή γυναίκα δεν τα κατάφερε

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραγωδία στην Κατερίνη: Κατέληξε η 14χρονη που έπεσε από γέφυρα19:50Γερμανία: Διένυσε τη πιο ζεστή μέρα του χρόνου19:32Δήμος Μαρκοπούλου: Πυρκαγιά σε χώρο εναπόθεσης απορριμάτων19:14Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσαν 453 δενδρύλλια κάνναβης στον Λαγκαδά19:00Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)18:481η Οικουμενική Συνδιάσκεψη Ελλήνων Νομικών (βίντεο)18:33Ο Τραμπ δεν αποκλείει την απέλαση του Ίλον Μασκ - "Έχει να φοβάται πολλά"18:20ΟΗΕ: Επιβεβαιώνεται συνάντηση για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη - Τελευταία αποστολή του ειδικού απεσταλμένου18:06Euroleague: Αυτό είναι το νέο λογότυπο17:52Πορτογαλία: Νέο ρεκόρ θερμοκρασίας για το μήνα Ιούνιο17:39Φωτιές: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος την Τετάρτη (χάρτης)17:23Μουντιάλ συλλόγων: Ποιες χώρες διεκδικούν ήδη τη διοργάνωση του 202917:08Σέρρες: Φωτιά σε χώρο εργοστασίου ξυλείας16:48Χανιά: Έχασε τη μάχη με τη ζωή η 34χρονη που διασκέδαζε σε νυχτερινό μαγαζί16:31ΑΑΔΕ: Στη "σέντρα" οι μεγαλοοφειλέτες (βίντεο)16:14Λάρισα: Αυτοκίνητο προσέκρουσε σε πυροσβεστικό όχημα15:59Ρόδος: Σύλληψη υπερήλικα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου 15:44Τουρκία: Ανησυχία για διαδοχικούς σεισμούς στην Προύσα15:29Λαύριο: Συνελήφθη Τούρκος για τον βιασμό γυναίκας σε παραλία15:14Σμύρνη: Ανεξέλεγκτες οι πυρκαγιές - Δεκάδες συλλήψεις για εμπρησμό15:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο