LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 04 Ιανουαρίου 2020 14:36

Καιρός: χιόνια και τσουχτερό κρύο την Κυριακή

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων» όλη η χώρα. Με τι καιρό θα γίνει ο Αγιασμός των Υδάτων.

Την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια - παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές από τις βραδινές ώρες στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα), καθώς και στα ημιορεινά της ανατολικής Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που θα ενισχυθούν βαθμιαία στα πελάγη στα 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά, από το απόγευμα και στα ημιορεινά. Τη νύχτα θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400μέτρα) στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βόρειοι 5 με 7 και το βράδυ στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις αρχικά στα γύρω ορεινά και από το απόγευμα στα ημιορεινά και πιθανώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα δείξει από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Βαθμιαία θα χιονίσει παροδικά και σε πεδινές περιοχές κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 ενισχυόμενοι από το απόγευμα στα 7 με 8 μποφόρ και το βράδυ στο Θρακικό στα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00 (μηδέν) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στην δυτική Μακεδονία ο υδράργυρος θα δείξει από -02 (μείον 2) έως 02 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 ενισχυόμενοι στο Ιόνιο στα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, χιόνια στα ορεινά και στις βορειότερες περιοχές στα ημιορεινά. Βαθμιαία θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα πεδινά της Θεσσαλίας, ενώ από τις βραδινές ώρες οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές στην ανατολική Στερεά την Εύβοια (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400μέτρα) καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 ενισχυόμενοι από το απόγευμα στα ανατολικά στα 7 με 8 και την νύχτα τοπικά 9 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από -01 (μείον 1) έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις και από τ μεσημέρι τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες ενώ από το βράδυ θα χιονίσει στα ορεινά των Κυκλάδων καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στις Κυκλάδες στα 7 με 8 και τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Από το απόγευμα θα χιονίσει και σε χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400μέτρα), ενώ τη νύχτα οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά διαστήματα πυκνές. Στα Δωδεκάνησα περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ, από το απόγευμα 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός τα Θεοφάνια

Ανήμερα των Θεοφανίων αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ηπειρωτικής χώρας (στα πεδινά της Θεσσαλίας, Μακεδονίας και Θράκης). Κατά τόπους θα είναι πυκνές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές) και τα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι από το βράδυ σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και στο Αιγαίο 9 και τοπικά 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο