LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 02 Ιανουαρίου 2020 16:23

Παράνομα φαναράκια προκάλεσαν την φονική φωτιά στον ζωολογικό κήπο

Παραδόθηκαν τρεις γυναίκες, οι οποίες τα είχαν αφήσει στον ουρανό για να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου.

Φωτιά - ζωολογικός κήπος - Γερμανία

Ιπτάμενα κινέζικα φαναράκια, που μια 60χρονη μητέρα και οι δύο ενήλικες κόρες της άφησαν να υψωθούν στον ουρανό για να γιορτάσουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, προκάλεσε την πυρκαγιά σε γερμανικό ζωολογικό κήπο που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ζώα, ανάμεσα στα οποία οκτώ μεγάλοι πίθηκοι, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η αστυνομία στο Κρέφελντ, κοντά στα σύνορα με την Ολλανδία, ανακοίνωσε πως οι τρεις γυναίκες παραδόθηκαν όταν πληροφορήθηκαν την καταστροφή, στην οποία σκοτώθηκαν πέντε ουρακοτάγκοι, δύο γορίλες και ένας χιμπαντζής, καθώς και νυχτερίδες και πουλιά.

Οι γυναίκες αγόρασαν στο Ίντερνετ πέντε ιπτάμενα κινέζικα φαναράκια, τα οποία απαγορεύονται στο Κρέφελντ καθώς και στο μεγαλύτερο μέρος της Γερμανίας εδώ και μια δεκαετία, πιστεύοντας ότι επιτρέπονται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής των ερευνητών της αστυνομίας Γκερντ Χόπμαν.

«Έχω δει πολλά ανθρώπινα πτώματα», είπε ο Χόπμαν. «Και εντυπωσιάσθηκα με το πόσο ανθρώπινα μοιάζουν τα πτώματα των μεγάλων πιθήκων όταν μεταμορφώνονται από τη φωτιά».

Φωτιά - ζωολογικός κήπος - Γερμανία

Οι γυναίκες είχαν γράψει ευχές για τον καινούριο χρόνο στα φαναράκια αυτά, τα οποία είναι μπαλόνια από πεπιεσμένο χαρτί που ανεβαίνουν στον ουρανό χάρη στη θερμότητα που δημιουργεί μια φλόγα μέσα σ' αυτά. Τέσσερα βρέθηκαν στην περιοχή, ενώ το πέμπτο κάηκε στην πυρκαγιά του ζωολογικού κήπου.

«Άφησαν ελεύθερα να υψωθούν στον ουρανό τα φαναράκια με τις ευχές και δεν είχαν ιδέα τι μπορούσε να συμβεί», είπε ο Χόπμαν για τις γυναίκες, οι οποίες μπορεί να κατηγορηθούν για πρόκληση πυρκαγιάς εξ αμελείας, κάτι που τιμωρείται με φυλάκιση έως πέντε ετών ή πρόστιμο.

«Ήταν θαρραλέο εκ μέρους τους να παραδοθούν: η κίνησή τους αυτή αξίζει σεβασμό», πρόσθεσε λέγοντας ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις γυναίκες, καθώς έχουν δεχθεί απειλές.

Ο ζωολογικός κήπος ήταν σήμερα γεμάτος κεριά και φωτογραφίες των νεκρών πιθήκων. Ντόπιοι έλεγαν σε τηλεοπτικούς ρεπόρτερ πόσο έχουν συγκινηθεί από τον θάνατο των ζώων, ανάμεσα στα οποία ήταν ο Μάσα, ένας 48χρονος αρσενικός γορίλας.

«Ο πόνος είναι απίστευτος», είπε στο δημόσιο δίκτυο WDR ο Βόλφγκανγκ Ντρέσεν, ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου.

Αλυσίδα πολυκαταστημάτων ανακοίνωσε σήμερα ότι θα σταματήσει να πουλάει ιπτάμενα κινέζικα φαναράκια, τα οποία εξακολουθούν να επιτρέπονται στη βόρεια παραλιακή περιφέρεια του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗράκλειο: Στην πίστα του αεροδρομίου οι αγρότες μετά τα επεισόδια (βίντεο)Σήμερα 14:35 | Ειδήσεις

Το αεροδρόμιο δεν δέχεται πτήσεις μέχρι νεοτέρας.

Μητσοτάκης για αγρότες: Ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς - Σημαντικές πληρωμές μέχρι τέλη ΔεκεμβρίουΣήμερα 11:25 | Ειδήσεις

Όσα τόνισε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για την κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων, στην συζήτηση στο πλαίσιο του συνεδρίου «Υγεία πάνω απ' όλα».

Ένταση στην Καρδίτσα: Αγρότες πέταξαν ζωοτροφές και σανό έξω από το γραφείο Τσιάρα (βίντεο)Σήμερα 14:04 | Ειδήσεις

Ο αποκλεισμός του γραφείου του υπουργού αποφασίστηκε χτες, Κυριακή, στη συνέλευση του μπλόκου Ε-65, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση στον πρωτογενή τομέα.

Αγρότες μπήκαν με τα τρακτέρ στην Πάτρα - Κλειστός ο κόμβος Γλαύκου (βίντεο)Σήμερα 14:59 | Ειδήσεις

Οι εκτροπές κυκλοφορίας και ο τελικός προορισμός των αγροτών

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Δυτική Περιφερειακή λεωφόρο Υμηττού15:19ΔΕΗ: "Quiet Hour" στο δίκτυο καταστημάτων για πιο συμπεριληπτική εμπειρία των πελατών της15:10Αγρότες μπήκαν με τα τρακτέρ στην Πάτρα - Κλειστός ο κόμβος Γλαύκου (βίντεο)15:05Εργατικό ατύχημα στην Πάτρα: Οικοδόμος έπεσε από κτίριο και τραυματίστηκε σοβαρά14:51Ηράκλειο: Στην πίστα του αεροδρομίου οι αγρότες μετά τα επεισόδια (βίντεο)14:37Ένταση στην Καρδίτσα: Αγρότες πέταξαν ζωοτροφές και σανό έξω από το γραφείο Τσιάρα (βίντεο)14:23Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Την ενοχή και των δύο κατηγορούμενων ζήτησε η εισαγγελέας14:08Κρήτη: Ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομίας στα αεροδρόμιο Ηρακλείου και Χανίων (βίντεο)13:54Θεσσαλονίκη: Σταθερά στα μπλόκα οι παραγωγοί Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας13:40Ζάκυνθος - Ο πατέρας του 2χρονου στο Πρωινό: Προσπαθώ να δείχνω ότι είμαι καλά, αλλά τα χάνω13:26Νορβηγία: Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο του Όσλο13:12Ναύπακτος: Άνδρας συνελήφθη μετά από άσκοπους πυροβολισμούς έξω απο το σπίτι του12:58Λαμία: Έκλεισαν οι αγρότες τον Μπράλο στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας12:44Εντείνονται τα μπλόκα των αγροτών στην Ήπειρο12:30Σάμος: Τούρκος διακινητής έριξε στη θάλασσα 37 μετανάστες - Εντοπίστηκε η σορός ενός 12χρονου αγοριού12:16Αγροτοκτηνοτρόφοι: Σε εξέλιξη το παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο12:02Τροχαίο δυστύχημα στη Ξάνθη με δύο νεκρούς - Χωρίς δίπλωμα ο οδηγός11:48Μητσοτάκης για αγρότες: Ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς - Σημαντικές πληρωμές μέχρι τέλη Δεκεμβρίου11:34Τσιάρας: Οι πραγματικοί και έντιμοι αγρότες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα 11:20Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης ορειβάτη στα Αστερούσια Όρη11:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο