LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 31 Δεκεμβρίου 2019 18:06 | Ανανέωση: 31 Δεκεμβρίου 2019 18:10

Τσίπρας: το 2019 φθάσαμε στην Ιθάκη και μετά.... σε μια βίαιη πραγματικότητα

Τι αναφέρει στο μήνυμα του για την νέα χρονιά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας αναφορές στην οικονομία και τα εθνικά θέματα.

Μητσοτάκης -Τσίπρας - συνάντηση

Στα προβλήματα και τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, αναφέρεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του και καλεί τους πολίτες να αντικρύσουν το 2020 με αισιοδοξία, βεβαιώνοντας ότι ο λαός μας έχει αποδείξει ότι διαθέτει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα, να αντισταθεί σε κάθε είδους οπισθοδρόμηση.

Ο κ. Τσίπρας κάνει ειδική αναφορά στην τουρκική προκλητικότητα λέγοντας ότι "πρέπει να αντιμετωπιστεί με ενότητα, αποφασιστικότητα και εθνική στρατηγική. Όχι με αμηχανία. Ούτε με κορώνες πατριδοκαπηλίας, όπως δυστυχώς συνέβη για λόγους ψηφοθηρίας τα προηγούμενα χρόνια. Ούτε όμως και με υποχωρητικότητα από την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων".

Κάνει έναν πολιτικό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε λέγοντας "μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια, φτάσαμε στην Ιθάκη. Πετύχαμε έναν κορυφαίο συλλογικό στόχο. Μια μεγάλη εθνική επιτυχία που σηματοδότησε η έξοδος από τα μνημόνια και η ρύθμιση του δημόσιου χρέους που συνιστά ανάκτηση μέρους της χαμένης μας εθνικής κυριαρχίας. Και ως αποτέλεσμα αυτής της επιτυχίας, ο λαός μας ένιωσε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, εντός του 2019, να του επιστρέφεται ένα κομμάτι των θυσιών μίας ολόκληρης δεκαετίας".

Αυτά όμως αφορούν το πρώτο μισό του 2019, συνεχίζοντας για το δεύτερο μισό και μετά τις εκλογές υποστηρίζει: "Ωστόσο το δεύτερο μισό του 2019 σημάδεψε το βίαιο πέρασμα σε μια νέα πραγματικότητα. Εργασιακά δικαιώματα που επέστρεψαν μετά το τέλος των μνημονίων ξανακαταργήθηκαν. Κοινωνικές δαπάνες για επιδόματα στήριξης συρρικνώθηκαν. Η 13η σύνταξη και το κοινωνικό μέρισμα καταργήθηκε για περίπου 3 εκατομμύρια συμπολίτες μας, που φέτος κάνουν γιορτές ξανά με μεγάλες δυσκολίες. Ταυτόχρονα, στο όνομα δήθεν της επιβολής της τάξης, ολοένα και περισσότερο γίναμε μάρτυρες ξανά, κρουσμάτων αυθαιρεσίας και έλλειψης σεβασμού απέναντι στους πολίτες, στα δικαιώματά τους, στα κεκτημένα τους".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ακόμη ότι "η Ελλάδα όμως του 2020, δεν μπορεί και δεν θα γίνει ξανά η Ελλάδα των μνημονίων. Ούτε η Ελλάδα περασμένων δεκαετιών του σκοταδισμού, της αδικίας, της κοινωνικής έντασης, του διχασμού και της καταστολής. Η πορεία προς τα εμπρός, μπορεί προσωρινά να αναστέλλεται, αλλά δεν μπορεί και δεν θα ματαιωθεί. Οι αγώνες και οι θυσίες του λαού μας δεν μπορεί και δεν θα πάνε χαμένες στο όνομα μιας κανονικότητας που μας επιστρέφει πίσω σε εποχές όπου ο κανόνας ήταν η αδικία και η ανασφάλεια".

Η χώρα και ο λαός μας, αναφέρει ακόμη Αλέξης Τσίπρας, χρειάζονται και δικαιούνται περισσότερη δικαιοσύνη και περισσότερη ασφάλεια. Ασφάλεια στην εργασία, στην κατοικία, στην καθημερινή ζωή. Ασφάλεια με παιδεία για όλους, με υγεία για όλους, με εργασιακά δικαιώματα για όλους. Ασφάλεια με όρους κοινωνικής συνοχής.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜιχάλης Χρυσοχοΐδης - Καλημέρα Ελλάδα: Μία στις τρεις γυναίκες που κάνει καταγγελία, βάζει στο κινητό της το Panic ButtonΣήμερα 09:41 | Ειδήσεις

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, καλεσμένος στο Καλημέρα Ελλάδα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ανατροπή για το αιματηρό επεισόδιο στη Σαλαμίνα με θύμα μια 75χρονη- Ομολόγησε η νύφη του θύματοςΣήμερα 10:05 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ίδια κατέθεσε στους αστυνομικούς πως ήθελε να αρπάξει χρήματα μέσα από το σπίτι στη Σαλαμίνα.

Νίκος Παππάς - Καλημέρα Ελλάδα: Χρειάζεται ψυχραιμία από τα στελέχη της παράταξής μας, μετά το βιβλίο του Αλέξη ΤσίπραΣήμερα 09:05 | Ειδήσεις

Ο Νίκος Παππάς μιλά για το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα και σχολιάζει όσα αναγράφονται σε αυτό, για τον ίδιο και για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Άλιμος: Άνδρας στήνει καρτέρι και επιτίθεται σεξουαλικά σε γυναίκες - Σε επιφυλακή οι αρχέςΣήμερα 08:22 | Ειδήσεις

Η αστυνομία πραγματοποιεί εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Ντύθηκε σαν την νεκρή μητέρα του για να συνεχίσει να παίρνει τη σύνταξή της13:10Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βία κατά των γυναικών12:56'Ερχεται η κακοκαιρία Adel - Ποιες περιοχές θα πλήξει12:42Νέα αναβολή στη δίκη για τη δολοφονία Λυγγερίδη - Αποχή των συνηγόρων με αίτημα τη μεταφορά στο Εφετείο Αθήνας12:28Μακρόν - Ουκρανία: Το σχέδιο του Τραμπ χρειάζεται βελτίωση12:14ΙΣΑ: Προχωρά σε δικαστικές και πειθαρχικές ενέργειες για τις παράνομες διαδικτυακές ιατρικές διαφημίσεις12:00Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ11:46Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 15χρονος για την επίθεση σε συνομήλικό του 11:32Ρέθυμνο: Συνελήφθησαν 5 άτομα για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων11:18Πατρών - Πύργου: Σφοδρή σύγκρουση με δύο νταλίκες έξω από την ΒΙΠΕ (Εικόνες)11:04Γιάννης Μαρδίκης - Καλημέρα Ελλάδα: Για πρώτη φορά βλέπουμε το ναό του Επικούριου Απόλλωνα στην Ηλεία10:50Ανατροπή για το αιματηρό επεισόδιο στη Σαλαμίνα με θύμα μια 75χρονη- Ομολόγησε η νύφη του θύματος10:36Κριστιάνο Ρονάλντο: Μετά το ερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο θα γίνει ο γάμος του 10:24Σοκαριστικό τροχαίο με τραυματίες στο Ζευγολατιό Κορινθίας (βίντεο)10:10Μιχάλης Χρυσοχοΐδης - Καλημέρα Ελλάδα: Μία στις τρεις γυναίκες που κάνει καταγγελία, βάζει στο κινητό της το Panic Button09:56Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε 29χρονος για την επίθεση κατά διαιτητή09:42Νίκος Παππάς - Καλημέρα Ελλάδα: Χρειάζεται ψυχραιμία από τα στελέχη της παράταξής μας, μετά το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα09:28Κίνηση στους δρόμους: Καραμπόλα 4 αυτοκινήτων στην Αττική Οδό09:14Μαγνησία: Ανήλικη κατήγγειλε τον άνδρα που τη φιλοξενούσε για σεξουαλική παρενόχληση09:00ΟΗΕ: Μια γυναίκα δολοφονείται από στενό της πρόσωπο κάθε 10 λεπτά08:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο