LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 30 Δεκεμβρίου 2019 20:38

Αντιδράσεις για τους Σύρους αντάρτες που θα γίνουν "σωματοφύλακες" των Τούρκων στη Λιβύη

Η υπογραφή συμβάσεων και οι αμοιβές, οι αντικρουόμενες δηλώσεις και οι μάχες για τον έλεγχο της Τρίπολης.

Συρία - αποχωρούν - Τζιχαντιστές

Ένας εκπρόσωπος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), των Σύρων αντικαθεστωτικών ανταρτών που στηρίζονται από την Τουρκία, διέψευσε σήμερα ότι η Άγκυρα ζήτησε να σταλούν μαχητές του στη Λιβύη.

Μια στρατιωτική πηγή του FSA είπε ότι δεν αναπτύσσονται μέλη του στη Λιβύη. Ωστόσο, Σύροι μαχητές στη Συρία και την Τουρκία έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις να εργαστούν, έναντι μισθού, ως «σωματοφύλακες» για μια τουρκική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, για να προστατεύουν τις βάσεις που θα χρησιμοποιήσουν οι τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη.

Το νομοσχέδιο για την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη εστάλη σήμερα στην Εθνοσυνέλευση. Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία ανακοίνωσε ότι το απορρίπτει με το σκεπτικό ότι μια τέτοια κίνηση θα επιτείνει τη σύρραξη.

Στο νομοσχέδιο αναφέρεται ότι ο στρατός του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, απειλεί τις τουρκικές εταιρείες στη Λιβύη και τα τουρκικά πλοία στη Μεσόγειο. «Τα συμφέροντα της Τουρκίας (…) θα επηρεαστούν αρνητικά αν δεν σταματήσουν οι επιθέσεις από τον λεγόμενο Λυβικό Εθνικό Στρατό και οι συγκρούσεις μετατραπούν σε σοβαρό εμφύλιο πόλεμο», αναφέρεται στο κείμενο αυτό.

Πέρσι οι εξαγωγές της Τουρκίας στη Λιβύη (κυρίως κοσμήματα, έπιπλα, πουλερικά και άλλα είδη) έφτασαν το 1,5 δισεκ. δολάρια και ήταν τετραπλάσιες από τις εισαγωγές (κυρίως μετάλλων) από τη χώρα αυτή. Στη Λιβύη δραστηριοποιούνται επίσης πολλές τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες, όπως οι Ustay Yapi, Tekfen και Guris Insaat.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κανονικά θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία σε Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη19:08Λεβαδειακός – Βόλος: Το τρένο… από τη Βοιωτία συνεχίζει χωρία στάση18:53Τροχαίο ατύχημα στο Βόλο - Μοτοσυκλέτα έπεσε στο οδόστρωμα 18:39Στη Θεσσαλονίκη για τον Άρη ο Κώστας Αντετοκούνμπο 18:25Λάρισα: Άφησε την τελευταία του πνοή χορεύοντας στην πίστα18:11Λαμία: Φωτιά σε σπίτι - Στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα ηλικιωμένος (βίντεο)17:57ΠΑΣΟΚ: Οι ευρωβουλευτές μας καταψήφισαν τα μέτρα της Mercosur17:43Νετανιάχου: Το Ισραήλ παρακολουθεί στενά την κλιμάκωση των διαδηλώσεων στο Ιράν17:29Επιστροφή ενοικίου: Την Πέμπτη οι τελευταίες καταβολές για το 202517:15"Έκλεισε" στη Λοτζ ο Ντραγκόφσκι - Το ποσό που κερδίζει ο Παναθηναϊκός από την πώλησή του17:01Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ενόψει του κύματος ψύχους16:47ΑΕΚ – Μύκονος: Ο αγώνας των ανατροπών…16:33Επτά θετικές εξελίξεις για το περιβάλλον και το κλίμα μέσα στο 202516:19ΑΑΔΕ: Νέα ψηφιακά όπλα κατά της φοροδιαφυγής το 202616:05Κορυδαλλός: Συνελήφθη 40χρονος που έπαιζε δυνατά μουσική - Κατασχέθηκαν έξι ηχεία υψηλής ισχύος15:51Ιρανοί στον ΑΝΤ1: Φοβόμαστε για τις οικογένειές μας15:37Ο Ολυμπιακός έκανε το... καθήκον του στην Καρδίτσα (εικόνες)15:23"Ελευθέριος Βενιζέλος": Συνελήφθησαν τρεις γυναίκες που είχαν στις αποσκευές τους πάνω από 72 κιλά κάνναβης15:09Άνοιξε ο περιφερειακός μετά τις εργασίες για το Fly Over14:55Χαλκιδική: Υποχρεωτικός ο εφοδιασμός των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες14:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο