LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 28 Δεκεμβρίου 2019 10:58

Basket League: Φινάλε με “μάχες” σε ΟΑΚΑ και Περιστέρι

Αμφίρροπες αναμετρήσεις στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου. Αναλυτικά το πρόγραμμα. 

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ - ΜΠΑΣΚΕΤ

Σε Περιστέρι και ΟΑΚΑ στρέφονται τα φώτα το Σάββατο (29/12), στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, εκεί που διεξάγονται οι πιο αμφίρροπες, όπως αναμένεται, αναμετρήσεις της 13ης ημέρας της Basket League. Στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ιωνικό Νικαίας στις 17:00. Οι «κιτρινόμαυροι» προέρχονται από 7 διαδοχικές νίκες και φιλοδοξούν να τις αυξήσουν σε 8 απέναντι στους Πειραιώτες που άλλαξαν προπονητή, αποχαιρέτησαν τον MVP της προηγούμενης αγωνιστικής (12ης), Λουκά Μαυροκεφαλίδη, και προχώρησαν ήδη σε τρεις προσθήκες παικτών. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Καλαφατάκης διαδέχθηκε τον Νίκο Βετούλα στην τεχνική ηγεσία του Ιωνικού και θα κάνει το ντεμπούτο του απέναντι στην ΑΕΚ, ομάδα της οποίας είχε διατελέσει προπονητής τη σεζόν 1998-99. Οι «κυανόλευκοι» απέκτησαν τους Τζόρνταν Κάλαχαν, Βαγγέλη Σακελλαρίου (έμεινε ελεύθερος από τον Άρη) και Νίκο Μαραγκίδη, ενώ αναζητούν έναν Αμερικανό σέντερ για να καλύψουν τη θέση που άφησε κενή ο Μαυροκεφαλίδης, υπογράφοντας στον Προμηθέα Πατρών. Η ΑΕΚ ισοβαθμεί στην 3η θέση με το Περιστέρι (8-4), ενώ ο Ιωνικός ακολουθεί από απόσταση ενός βαθμού. Η ομάδα της Νίκαιας προέρχεται από τη νίκη επί του Πανιωνίου. Εφόσον κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα του Ιωνικού στο ΟΑΚΑ, ο Βαγγέλης Σακαλλαρίου θα συμπληρώσει τις 100 συμμετοχές στην Basket League.

Το Περιστέρι ηττήθηκε στη Ρόδο από τον Κολοσσό και πλέον οι «κυανοκίτρινοι» υποδέχονται το Σάββατο (28/12, 15:45) τον Ήφαιστο Λήμνου, με στόχο την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα. O αντίπαλός τους, ο Ήφαιστος, είναι ανταγωνιστικός και προέρχεται από δύο σερί εντός έδρας νίκες επί του Κολοσσού και του Ηρακλή. Το Περιστέρι ισοβαθμεί με την ΑΕΚ στην 3η θέση (8-4), ενώ οι νησιώτες ανέβηκαν στο 7-5. Ο αγώνας είναι ξεχωριστός για έναν παίκτη, τον Μιχάλη Πελεκάνο. Ο 38χρονος φόργουορντ του Ήφαιστου πέρασε τις πρώτες πέντε σεζόν της επαγγελματικής καριέρας του ως παίκτης των «κυανοκίτρινων» (1999-2004), εξάλλου είναι γέννημα θρέμμα Περιστεριώτης, μετρώντας με τη φανέλα τους 137 παιχνίδια πρωταθλήματος, αριθμός που τον κρατά ακόμη και σήμερα στην 5η θέση της σχετικής λίστας.

Ο -δεύτερος στον βαθμολογικό πίνακα- Προμηθέας υποδέχεται τον ουραγό Άρη, στις 15:45, σε ένα φαινομενικά εύκολο απόγευμα για τους Αχαιούς, στο κλειστό γυμναστήριο «Δημήτρης Τόφαλος» της Πάτρας. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του, υπό τις οδηγίες του Μάκη Γιατρά. Φαβορί είναι το Λαύριο στην αναμέτρηση με τη Λάρισα, έστω κι αν στην προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκε από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Η θεσσαλική ομάδα προέρχεται από δύο διαδοχικές ήττες από Πανιώνιο και ΑΕΚ.

Το τελευταίο ντέρμπι νησιωτών για το 2019 θα λάβει χώρα στην Κρήτη, εκεί όπου το Ρέθυμνο υποδέχεται το Σάββατο (28/12, 15:30) τον Κολοσσό Ρόδου. Οι Κρήτες προέρχονται από ήττα στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά μετρούν τέσσερις νίκες ως γηπεδούχοι απέναντι σε ΑΕΚ, Προμηθέα, Άρη και Ιωνικό. Στον αντίποδα, η ομάδα της Ρόδου προέρχεται από άνετη εντός έδρας επικράτηση επί του Περιστερίου. Στο Ιβανώφειο, ο Ηρακλής περιμένει τον ΠΑΟΚ, στον τελευταίο χρονικά αγώνα (17:45) του Σαββάτου. Οι δύο διαδοχικές ήττες από τον Προμηθέα και τον Ήφαιστο περιόρισαν τον Ηρακλή στο 5-7. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προέρχεται από τέσσερις σερί ήττες, γεγονός που τον έχει αφήσει στο 3-9 και στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μαζί με Άρη και Λάρισα.

Η «αυλαία» της 13ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ «πέφτει» με τη διεξαγωγή του αγώνα Πανιώνιος-Παναθηναϊκός (17:00) την Κυριακή (29/12). Οι πρωτοπόροι «πράσινοι» αναμένεται να... ξεσπάσουν στους «κυανέρυθρους» για την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ για τη Euroleague.

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:

A1 ΑΝΔΡΩΝ 

13η Αγωνιστική (28-29/12/2019) 

Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου                      

15:30  Ρέθυμνο-Κολοσσός Ρόδου
15:45  Περιστέρι-Ήφαιστος Λήμνου
15:45  Λαύριο-Λάρισα 
15:45  Προμηθέας Πατρών-Άρης
17:00  ΑΕΚ-Ιωνικός Νικαίας
17:45  Ηρακλής-ΠΑΟΚ  

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 

17:00  Πανιώνιος-Παναθηναϊκός     

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο