LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 28 Δεκεμβρίου 2019 07:18

Συνετρίβη τουριστικό ελικόπτερο (εικόνες)

Νεκροί οι επιβαίνοντες του ελικοπτέρου που έπεσε σε δύσβατη περιοχή.

AP - Συντριβή ελικοπτέρου - ελικόπτερο - Χαβάη

Ομάδες έρευνας και διάσωσης ανέσυραν έξι σορούς στο σημείο συντριβής ενός ελικοπτέρου στη νήσο Καουάι της Χαβάης, χωρίς να βρουν κανένα ίχνος επιζώντων, ανέφεραν αξιωματούχοι της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Η ανακοίνωση έγινε σε μια συνέντευξη Τύπου σχεδόν 24 ώρες μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου σε μια απομονωμένη, δύσβατη περιοχή.

Το ελικόπτερο που διαχειριζόταν το τουριστικό πρακτορείο Safari, είχε καθυστερήσει να επιστρέψει την Πέμπτη από μια περιήγηση στην ακτή Να Πάλι. Η ακτή είναι μεταξύ των πλέον δημοφιλών προορισμών στο Καουάι, με τους τουρίστες να την επισκέπτονται με εναέρια και πλωτά μέσα. Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου βρέθηκαν στην περιοχή του εθνικού δρυμού Κόκε, κοντά στο Φαράγγι Γουάιμεα, στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού.

Σύμφωνα με το δηλωτικό της πτήσης, στο ελικόπτερο επέβαιναν έξι άτομα, εκ των οποίων δύο παιδιά, και ένας πιλότος, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αρχηγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας της κομητείας του Καουάι, ο Σόλομον Κανόχο.

Οι ταυτότητες των νεκρών δεν δημοσιοποιήθηκαν μέχρι να ειδοποιηθούν οι κοντινότεροι συγγενείς των θυμάτων, ανέφεραν οι αρχές.

"Είμαστε συντετριμμένοι από αυτή την τραγωδία...", τόνισε ο δήμαρχος Ντέρεκ Καγουακάμι σε ανακοίνωσή του. "Οι σκέψεις και οι προσευχές μας βρίσκονται στις οικογένειες και στα αγαπημένα πρόσωπα των θυμάτων σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή".

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Καουάι διέκοψε τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης αργά χθες απόγευμα λόγω της ομίχλης και της κακής ορατότητας στην περιοχή και σχεδιάζει την επανέναρξη των ερευνών σήμερα τα ξημερώματα, τόνισε ο Κανόχο, συμπληρώνοντας πως "δεν υπάρχουν ενδείξεις για επιζώντες".

Ενώ οι αιτίες του αεροπορικού δυστυχήματος δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί, ο Κανόχο είπε ότι στην περιοχή όπου έπεσε το ελικόπτερο επικρατούσαν "ιδιαίτερα κακές καιρικές συνθήκες".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο