LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 26 Δεκεμβρίου 2019 12:46

Εντυπωσιακή η δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου

Ένας «δακτύλιος φωτιάς» σχηματίστηκε γύρω από το σκοτεινό φεγγάρι, με αποτέλεσμα όλα τα βλέμματα να στραφούν στον ουρανό...

AP - Δακτυλοειδής έκλειψη Ηλίου

Από τη Σαουδική Αραβία μέχρι το Ομάν, την Ινδία και τη Νοτιοανατολική Ασία, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί για να δουν τον Ήλιο να σχηματίζει ένα δαχτυλίδι φωτιάς γύρω από τη Σελήνη, σε μια σπάνια έκλειψη.

Στις δακτυλιοειδείς εκλείψεις η Σελήνη είναι πολύ μακριά από τη Γη για να καλύψει πλήρως τον Ήλιο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας «δακτύλιος φωτιάς» γύρω από το σκοτεινό φεγγάρι, ενώ το ηλιακό στέμμα δεν είναι ορατό.

Η σημερινή έκλειψη ήταν ορατή στη Σαουδική Αραβία, τη Σιγκαπούρη, την Ινδία, τη Σρι Λάνκα και την Ινδονησία, όπου το επέτρεπαν οι μετεωρολογικές συνθήκες.

"Αυτή είναι η πρώτη από τις δύο δακτυλιοειδείς εκλείψεις που θα παρατηρηθούν από τη Σιγκαπούρη αυτόν τον αιώνα. Υπό αυτήν την έννοια, πρόκειται για πολύ σπάνιο γεγονός για εμάς", είπε ο Άλμπερτ Χο, ο πρόεδρος της Αστρονομικής Εταιρείας της Σιγκαπούρης. Η επόμενη θα είναι ορατή από τη χώρα αυτή το 2063.

Κάποιοι, όπως ο Τζέισον Τενγκ, 37 ετών, πήραν άδεια από τη δουλειά τους σήμερα για να παρακολουθήσουν και να φωτογραφίσουν το σπάνιο γεγονός που, όπως λένε "συμβαίνει μια φορά στη ζωή". Ο Αλεξάντερ Άλιν, γεωφυσικός από τη Γερμανία, ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο ακολουθώντας τις εκλείψεις. "Διαρκεί μόλις δύο λεπτά, όμως είναι τόσο έντονο φαινόμενο που μιλάμε για αυτό με την οικογένεια και τους φίλους μας επί μήνες", εξήγησε.

Στη νότια Ινδία, πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε στις παραλίες του κρατιδίου Τάμιλ Νάντου για να δει το φαινόμενο. Όμως στο Νέο Δελχί, η ατμοσφαιρική ρύπανση ήταν τόσο έντονη που η έκλειψη δεν ήταν ορατή και ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε την απογοήτευσή του μέσω του Twitter.

Η επόμενη έκλειψη Ηλίιου, τον Ιούνιο του 2020, θα είναι ορατή από μια στενή λωρίδα μεταξύ Αφρικής και βόρειας Ασίας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟλοκληρώθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ η πορεία για το Πολυτεχνείο - Αποκατάσταση της κυκλοφορίας (εικόνες)Σήμερα 20:28 | Ειδήσεις

Άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός και Ομόνοια ενώ παραμένει κλειστός ο σταθμός Μέγαρο Μουσικής.

Θανατηφόρο τροχαίο στο Νέο Κόσμο: Χτυπήματα στο κεφάλι έφερε ο οδηγός - Τι εξετάζει η αστυνομίαΣήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή και ενός δικύκλου. 

Βορίζια: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 23χρονος που κατηγορείται για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμούΣήμερα 15:44 | Ειδήσεις

Πρόκειται για ανιψιό του 39χρονου δολοφονημένου, Φανούρη Καργάκη και γιο του προφυλακισμένου γαμπρού του νεκρού.

ΟΠΕΚΕΠΕ – Τέλλογλου: 88 εκατομμύρια ευρώ σε Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (βίντεο)Σήμερα 18:27 | Ειδήσεις

Νέες αποκαλύψεις του ΑΝΤ1 έρχονται στο φως για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στο Μαξίμου ο Τζόκοβιτς, συναντήθηκε με τον Κ. Μητσοτάκη: "Να ανεβάσουμε το ελληνικό τένις" 20:53Ολοκληρώθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ η πορεία για το Πολυτεχνείο - Αποκατάσταση της κυκλοφορίας (εικόνες)20:38Αγρίνιο: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης20:24Θανατηφόρο τροχαίο στο Νέο Κόσμο: Χτυπήματα στο κεφάλι έφερε ο οδηγός - Τι εξετάζει η αστυνομία20:10Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη19:56Σεισμός στο Κιλκίς 19:42Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση "Δικέφαλος Αετός-25" στην Κρήτη19:28ΟΠΕΚΕΠΕ – Τέλλογλου: 88 εκατομμύρια ευρώ σε Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (βίντεο)19:14Θεσσαλονίκη: Πέντε προσαγωγές και δύο συλλήψεις πριν την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου18:59Νορβηγία: Ο Χάαλαντ σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο18:44Επιστολή Φον ντερ Λάιεν στα κράτη – μέλη: Πρέπει να βρεθούν λύσεις για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ουκρανίας18:30Σε εξέλιξη η πορεία για το Πολυτεχνείο (εικόνες)18:16"Σπίτι μου 2": Παράταση για το πρόγραμμα 18:04Λαμία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε κολώνα (βίντεο)17:50Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία στη βορειοανατολική Ιταλία17:36Πρωθυπουργός της Πολωνίας: Η έκρηξη σε σιδηροδρομική γραμμή οφείλεται σε δολιoφθορά17:22Η σημαία του Πολυτεχνείου έφτασε στην Αμερικανική πρεσβεία (βίντεο)17:08Πολυτεχνείο: Σε εξέλιξη η πορεία με 43 προσαγωγές και 11 συλλήψεις16:56Ρωσική επίθεση σε τουρκικό πλοίο στην Ουκρανία – Φωτιά σε φορτίο 4.000 τόνων LPG, εκκενώσεις στη Ρουμανία (βίντεο)16:44Μακρόν: Η αναγέννηση του ουκρανικού στρατού, δέσμευση για την ασφάλεια όλων μας16:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο