LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 21 Δεκεμβρίου 2019 14:56

Παναγιωτόπουλος: Κάνουμε αυτό που πρέπει για να διασφαλιστεί κάθε σπιθαμή της χώρας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλά σε συνέντευξή του για το σχηματισμό ενός μετώπου απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

ΥΕΘΑ - Νικος Παναγιωτόπουλος

«Είναι δεδομένη η στάση της Τουρκίας να εγείρει διεκδικήσεις. Απέναντι στη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης και στους σχεδιασμούς των γειτόνων βλέπουμε να σχηματίζεται ένα μέτωπο», σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Θα βρει απέναντι της πολλούς παίκτες η Τουρκία και δεν θα είναι τόσο απλό», εκτίμησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο ίδιος εξήρε την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, επισημαίνοντας ότι «τα τείχη της χώρας μας φυλάσσονται από άγρυπνους φρουρούς».

Έσπευσε, μάλιστα, να στείλει κι ένα μήνυμα προς την Άγκυρα, τονίζοντας πως «η Ελλάδα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, ό,τι κι αν λέει ο Ερντογάν».

«Είναι δύσκολη η εποχή γιατί υπάρχει το δεδομένο πως σε πάρα πολλά επίπεδα ο γείτονας κλιμακώνει την συμπεριφορά του, δεν είναι ένα και δύο συμβάντα αλλά πολλά, όχι μόνο σε επίπεδο ρητορικής αλλά και σε επίπεδο πράξεων αλλά από κει και πέρα εμείς κάνουμε την δουλειά μας», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε πως «εφόσον για κάθε παραβίαση γίνεται μια αναχαίτιση, επομένως έχουμε πολλές αναχαιτίσεις, δεν ανησυχώ καθόλου» και συνέχισε λέγοντας πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις ξέρουν καλά τη δουλειά τους».

«Διακατέχονται από πατριωτισμό, επαγγελματική νοοτροπία, αίσθηση του καθήκοντος και της αποστολής. Κάνουν αυτό που πρέπει και θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που πρέπει για να διασφαλίζεται κάθε σπιθαμή εδάφους στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Οπωσδήποτε η δική μας δουλειά είναι να τους βοηθάμε να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι και αξιόμαχοι, συνέχισε προσθέτοντας πως έτσι αναμφισβήτητα απομακρύνονται οι πιθανότητες για εμπλοκή στρατιωτικού τύπου Για αυτό τον λόγο, η άσκηση που πρέπει να λύσουμε είναι το πώς θα έχουμε έτοιμες αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις με σύγχρονα οπλικά συστήματα… Πώς θα πάμε από το καλό, γιατί είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση στο καλύτερο, όσο πιο εντατικά αυτή την ώρα», δήλωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ μεταξύ άλλων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
"Αποκαλύψεις" - Ομόνοια: Αίσιο τέλος για τον άνδρα που απειλούσε να πέσει από κτήριο (βίντεο)15:28Κυρανάκης: Νέες υποδομές, νέα τρένα, νέοι σταθμοί, είναι το τρίπτυχο για την πραγματική αλλαγή του ελληνικού σιδηροδρόμου15:14Τασούλας για φρεγάτα "Κίμων": Σήμερα η Ελλάδα δυναμώνει15:00Κρεμλίνο: Ο Τραμπ έχει δίκιο που υποστηρίζει ότι ο Ζελένσκι καθυστερεί την ειρήνη14:46Πιερρακάκης: Το 2025 πετύχαμε πολλά - Όλοι μαζί θα ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του 202614:32Ο Μακρόν συγκάλεσε έκτακτo συμβούλιο ασφαλείας για Γροιλανδία και Ιράν14:18Βουλή: Στην ολομέλεια η πρόταση του πρωθυπουργού για σύσταση διακομματικής για τα αγροτικά14:04Πρώτη ποινική διαπραγμάτευση για υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ13:50Συναγερμός - Άνδρας απειλεί να πέσει από κτήριο στο κέντρο της Αθήνας13:36Μητσοτάκης από τη φρεγάτα "Κίμων": Χρέος μου να παραδώσω μία πατρίδα πιο ασφαλή απ’ ότι την παρέλαβα13:24Εύβοια: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες εν κινήσει13:10Μαρινάκης: Τη Δευτέρα το ραντεβού του πρωθυπουργού με τους αγρότες12:56Ευλογιά αιγοπροβάτων: Έχουν θανατωθεί πάνω από 470.000 ζώα12:42Εξαφάνιση 16χρονης Λόρα - Η έκκληση των γονιών της στο "Πρωινό": Δώσε μας ένα σημάδι ότι είσαι καλά12:28Θεσσαλονίκη: Μοτοσικλετιστής πέρασε με κόκκινο, αγνόησε σήμα αστυνομικών και ανέβηκε σε πεζόδρομο για να ξεφύγει12:14Στιγμές τρόμου έζησε ένας 15χρονος ο οποίος έπεσε θύμα παρενόχλησης από έναν 50χρονο μέσα στο λεωφορείο12:00Θεσσαλονίκη: Στην άκρη του δρόμου τα τρακτέρ των παραγωγών, σε αναμονή για το ραντεβού με τον πρωθυπουργό11:46Επιστροφή ενοικίου: Σήμερα πληρώνονται οι δικαιούχοι του 202511:32Μπλόκα αγροτών: Άνοιξε η μεγάλη Περιμετρική οδός της Πάτρας (βίντεο)11:18Ανατροπή με τον Ερφάν Σολτανί: Δεν ισχύει η θανατική ποινή, λέει η ιρανική Δικαιοσύνη 11:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο