LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 21 Δεκεμβρίου 2019 14:56

Παναγιωτόπουλος: Κάνουμε αυτό που πρέπει για να διασφαλιστεί κάθε σπιθαμή της χώρας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλά σε συνέντευξή του για το σχηματισμό ενός μετώπου απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

ΥΕΘΑ - Νικος Παναγιωτόπουλος

«Είναι δεδομένη η στάση της Τουρκίας να εγείρει διεκδικήσεις. Απέναντι στη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης και στους σχεδιασμούς των γειτόνων βλέπουμε να σχηματίζεται ένα μέτωπο», σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Θα βρει απέναντι της πολλούς παίκτες η Τουρκία και δεν θα είναι τόσο απλό», εκτίμησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο ίδιος εξήρε την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, επισημαίνοντας ότι «τα τείχη της χώρας μας φυλάσσονται από άγρυπνους φρουρούς».

Έσπευσε, μάλιστα, να στείλει κι ένα μήνυμα προς την Άγκυρα, τονίζοντας πως «η Ελλάδα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, ό,τι κι αν λέει ο Ερντογάν».

«Είναι δύσκολη η εποχή γιατί υπάρχει το δεδομένο πως σε πάρα πολλά επίπεδα ο γείτονας κλιμακώνει την συμπεριφορά του, δεν είναι ένα και δύο συμβάντα αλλά πολλά, όχι μόνο σε επίπεδο ρητορικής αλλά και σε επίπεδο πράξεων αλλά από κει και πέρα εμείς κάνουμε την δουλειά μας», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε πως «εφόσον για κάθε παραβίαση γίνεται μια αναχαίτιση, επομένως έχουμε πολλές αναχαιτίσεις, δεν ανησυχώ καθόλου» και συνέχισε λέγοντας πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις ξέρουν καλά τη δουλειά τους».

«Διακατέχονται από πατριωτισμό, επαγγελματική νοοτροπία, αίσθηση του καθήκοντος και της αποστολής. Κάνουν αυτό που πρέπει και θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που πρέπει για να διασφαλίζεται κάθε σπιθαμή εδάφους στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Οπωσδήποτε η δική μας δουλειά είναι να τους βοηθάμε να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι και αξιόμαχοι, συνέχισε προσθέτοντας πως έτσι αναμφισβήτητα απομακρύνονται οι πιθανότητες για εμπλοκή στρατιωτικού τύπου Για αυτό τον λόγο, η άσκηση που πρέπει να λύσουμε είναι το πώς θα έχουμε έτοιμες αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις με σύγχρονα οπλικά συστήματα… Πώς θα πάμε από το καλό, γιατί είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση στο καλύτερο, όσο πιο εντατικά αυτή την ώρα», δήλωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ μεταξύ άλλων.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία στο Αγρίνιο: "Εγώ τον σκότωσα", είπε ο 44χρονος - Ερωτικά κίνητρα "βλέπουν" οι αρχέςΣήμερα 16:39 | Ειδήσεις

Το αιματηρό περιστατικό εκτυλίχθηκε στη θέση Αρβανίτης Μακρυνείας, κοντά στο Λιθοβούνι.

Οι αγρότες προετοιμάζονται για την συνάντηση με τον Κυριάκο ΜητσοτάκηΣήμερα 09:46 | Ειδήσεις

Ποιοι θα συμμετέχουν στη συνάντηση.

Πώς οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες μεταλλάσσονται σε παραστρατιωτικό σώμαΣήμερα 16:07 | Ειδήσεις

Η νέα έρευνα του Χάρη Καρανίκα, στο ant1news.gr αποκαλύπτει τη γιγάντωση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, της γνωστής ΜΙΤ, της οποίας ο προϋπολογισμός την τελευταία δεκαετία έχει εκτιναχθεί. 

Δήμος Αθηναίων: Έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων από τις χαμηλές θερμοκρασίεςΣήμερα 15:17 | Ειδήσεις

Θα υπάρξει 24ωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας, Δομή Φιλοξενίας και τηλεφωνικής γραμμής. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πυροβολισμοί, απειλές και εκβιασμοί στο Κορωπί: Δύο συλλήψεις 17:14Βασίλης Τσιβιλίκας: Ο πληθωρικός κωμικός που πίστευε ότι το γέλιο είναι... υγεία!17:00Δολοφονία στο Αγρίνιο: "Εγώ τον σκότωσα", είπε ο 44χρονος - Ερωτικά κίνητρα "βλέπουν" οι αρχές16:46Δανία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του σχεδίου Τραμπ για την Γροιλανδία16:32Πώς οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες μεταλλάσσονται σε παραστρατιωτικό σώμα16:18Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:04Παναθηναϊκός: Χωρίς Ναν κόντρα στον ΠΑΟΚ15:50Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα: Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον Μάρκο Ρούμπιο και τον Τόνι Μπλερ15:36Δήμος Αθηναίων: Έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων από τις χαμηλές θερμοκρασίες15:20Ηράκλειο: Επικοινωνούσαν με ασύρματους για να σπρώχνουν τα ναρκωτικά15:04Ασταμάτητες οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη14:54Παναθηναϊκός - Μπενίτεθ: Διαφορετικό αυτό το παιχνίδι με την ΑΕΚ14:40Δένδιας: Αποχαιρετάμε με θλίψη τον πρώην υπουργό και αντιναύαρχο ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού Αλέξανδρο Παπαδόγγονα14:26Ινδονησία: Χάθηκε η επαφή με αεροσκάφος - 11 οι επιβαίνοντες14:12Ουκρανία: Νέος γύρος συνομιλιών για ειρήνη13:58Η ΕΕ και η Mercosur υπογράφουν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου13:44Θεσσαλονίκη: Παρουσιάζει το βιβλίο "Ιθάκη" ο Αλέξης Τσίπρας13:32Γαλλία: Ο Ντομινίκ Πελικό ερευνάται ως ύποπτος για δύο "ανεξιχνίαστες υποθέσεις" βιασμού και φόνου13:18Συνελήφθη 44χρονος για την δολοφονία 50χρονου στην περιοχή Λιθοβούνι13:04Ομιλία του πρωθυπουργού σε πολίτες στο Μαρούσι: Η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και προκοπή στη χώρα12:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο