LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 21 Δεκεμβρίου 2019 13:42

Καθηγητής Πανεπιστημίου καταδικάστηκε σε θάνατο για βλασφημία

Ένας καθηγητής Πανεπιστημίου καταδικάστηκε σε θάνατο δι' απαγχονισμού με την κατηγορία της προσβολής τον προφήτη Μωάμεθ.

Δικαστήριο

Ο Τζουνάιντ Χαφίζ «πρέπει να κρεμαστεί από τον λαιμό ως τον θάνατό του», αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου της Μουλτάν, στο κεντρικό Πακιστάν.

«Δόξα τω Θεώ, αυτή η υπόθεση ολοκληρώθηκε», σχολίασε ο εισαγγελέας Ζία ουρ Ρέχμαν.

Ο Τζουνάιντ Χαφίζ καθηγητής στο πανεπιστήμιο Μπαχαουντίν Ζακαρίγια της Μουλτάν κατηγορείται ότι προσέβαλε τον προφήτη Μωάμεθ το 2013 και τον Μάιο του 2014 τρεις ένοπλοι δολοφόνησαν τον δικηγόρο του, Ρασίντ Ρέχμαν, αφού οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής τον απείλησαν με θάνατο στη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας.

Ο Χαφίζ, που είναι μουσουλμάνος, κρατείται στην απομόνωση από τον Ιούνιο του 2014. Οι συνθήκες κράτησής του επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο φέτος, καθώς πλέον είναι κλεισμένος σε ένα κελί 8 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται σε στρατόπεδο, του οποίου είναι ο μόνος κρατούμενος, και από το οποίο δεν έχει δικαίωμα να βγαίνει, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Άσαντ Τζαμάλ.

«Δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη δίκη σε υποθέσεις βλασφημίας», σχολίασε ο Τζαμάλ. «Θα ασκήσουμε έφεση», πρόσθεσε.

Η καταδίκη του Χαφίζ σε θάνατο είναι «ένα κατάφωρο δικαστικό λάθος», το οποίο είναι «εξαιρετικά απογοητευτικό και απροσδόκητο», αντέδρασε η Ράμπια Μέχμουντ ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας.

«Όλη η υπόθεση του Τζουνάιντ και η μακρά του δίκη ήταν μια παρωδία δικαιοσύνης», κατήγγειλε η ίδια. «Η κυβέρνηση του Πακιστάν θα πρέπει να τον αφήσει αμέσως ελεύθερο και να αποσύρει όλες τις κατηγορίες εναντίον του».

Οκτώ δικαστές ανέλαβαν ο ένας μετά τον άλλο την υπόθεση αυτή από το ξεκίνημά της, με τους επτά πρώτους να παίρνουν μετάθεση, είχε ανακοινώσει η Διεθνής Αμνηστία τον Σεπτέμβριο, καταγγέλλοντας «σοβαρές καθυστερήσεις στη διαδικασία».

Η βλασφημία είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα στο Πακιστάν, όπου ακόμη και καταγγελίες για προσβολή του ισλάμ που δεν έχουν στοιχειοθετηθεί μπορούν να οδηγήσουν σε δολοφονίες και λιντσαρίσματα.

Η αθώωση στα τέλη Οκτωβρίου της χριστιανής Άσια Μπίμπι, η οποία πέρασε περισσότερα από οκτώ χρόνια στη φυλακή καταδικασμένη σε θάνατο για βλασφημία,είχε προκαλέσει βίαιες διαδηλώσεις σε όλο το Πακιστάν.

Πλέον η Μπίμπι ζει στον Καναδά με την οικογένειά της.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Κακοκαιρία BYRON”: Σε κατάσταση Red Code 9 περιφέρειες της χώραςΣήμερα 06:49 | Ειδήσεις

Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών, που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πάτρα: Διανομέας ξυλοκοπήθηκε άγρια από τέσσερα άτομα που ήθελαν να τον ληστέψουνΧθες 22:14 | Ειδήσεις

Οι δράστες φέρεται να πέταξαν κάτω από το μηχανάκι του τον διανομέα και να τον ξυλοκόπησαν άγρια.

Χωρίς ταξί και σήμερα η ΑττικήΧθες 21:56 | Ειδήσεις

Συγγνώμη για την ταλαιπωρία που θα υποστεί το επιβατικό κοινό της Αττικής, ζητά μεταξύ άλλων στη νέα ανακοίνωσή του το ΣΑΤΑ.

Μπλόκο αγροτών – Μάλγαρα: Πορεία με νεκροφόρες για συμπαράσταση!Σήμερα 08:24 | Ειδήσεις

Το Σωματείο Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Μακεδονίας, αλλά και οι ψαράδες από την Μηχανιώνα, θα συμπαρασταθούν στους αγρότες που είναι στο μπλόκο των Μαλγάρων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νέες επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στην Κρήτη - Γεμάτοι οι χώροι φιλοξενίας σε Ηράκλειο και Χανιά09:03Τροχαίο στον Κηφισό - Δόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία όλες οι λωρίδες08:49Μπλόκο αγροτών – Μάλγαρα: Πορεία με νεκροφόρες για συμπαράσταση!08:35Μαδούρο: Επιβεβαίωσε πως συνομίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ08:21Λέρος: Καταδίωξη ταχύπλοου με δεκάδες μετανάστες08:07Σόκρατες: Ο εμβληματικός “Γιατρός της Δημοκρατίας”07:53Πάτρα: Διανομέας ξυλοκοπήθηκε άγρια από τέσσερα άτομα που ήθελαν να τον ληστέψουν07:39Αγία Βαρβάρα: Τα φρικτά βασανιστήρια και ο αποκεφαλισμός από τον πατέρα της07:25Χωρίς ταξί και σήμερα η Αττική 07:11“Κακοκαιρία BYRON”: Σε κατάσταση Red Code 9 περιφέρειες της χώρας06:57Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 4 Δεκεμβρίου06:42Εθνική οδός Αθηνών Λαμίας: Σοβαρό τροχαίο στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη – έκλεισαν και οι 3 λωρίδες06:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:14Στο φινάλε ο ΠΑΟΚ στέρησε από τον Άρη την 4άδα23:59Γιάννης Αντετοκούνμπο: Άρχισαν οι συζητήσεις με τους Μπακς για το μέλλον του σταρ στην ομάδα23:44Πεσκόφ: Ο Πούτιν αποδέχθηκε ορισμένες αμερικανικές προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία23:28Τραγωδία στην Κέρκυρα: Αυτοκίνητο με μάνα και κόρη έπεσε σε ποτάμι 23:14Αλέξης Τσίπρας: Επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης για τη διεκδίκηση της διακυβέρνησης στις επόμενες εκλογές23:00Στα μπλόκα παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι - Δηλώνουν ανυποχώρητοι στην διεκδίκηση των αιτημάτων τους 22:46Τροχαίο στη Λούτσα: Ο 29χρονος είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης πριν πιάσει μεθυσμένος το τιμόνι22:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο