LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 21 Δεκεμβρίου 2019 13:42

Καθηγητής Πανεπιστημίου καταδικάστηκε σε θάνατο για βλασφημία

Ένας καθηγητής Πανεπιστημίου καταδικάστηκε σε θάνατο δι' απαγχονισμού με την κατηγορία της προσβολής τον προφήτη Μωάμεθ.

Δικαστήριο

Ο Τζουνάιντ Χαφίζ «πρέπει να κρεμαστεί από τον λαιμό ως τον θάνατό του», αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου της Μουλτάν, στο κεντρικό Πακιστάν.

«Δόξα τω Θεώ, αυτή η υπόθεση ολοκληρώθηκε», σχολίασε ο εισαγγελέας Ζία ουρ Ρέχμαν.

Ο Τζουνάιντ Χαφίζ καθηγητής στο πανεπιστήμιο Μπαχαουντίν Ζακαρίγια της Μουλτάν κατηγορείται ότι προσέβαλε τον προφήτη Μωάμεθ το 2013 και τον Μάιο του 2014 τρεις ένοπλοι δολοφόνησαν τον δικηγόρο του, Ρασίντ Ρέχμαν, αφού οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής τον απείλησαν με θάνατο στη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας.

Ο Χαφίζ, που είναι μουσουλμάνος, κρατείται στην απομόνωση από τον Ιούνιο του 2014. Οι συνθήκες κράτησής του επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο φέτος, καθώς πλέον είναι κλεισμένος σε ένα κελί 8 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται σε στρατόπεδο, του οποίου είναι ο μόνος κρατούμενος, και από το οποίο δεν έχει δικαίωμα να βγαίνει, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Άσαντ Τζαμάλ.

«Δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη δίκη σε υποθέσεις βλασφημίας», σχολίασε ο Τζαμάλ. «Θα ασκήσουμε έφεση», πρόσθεσε.

Η καταδίκη του Χαφίζ σε θάνατο είναι «ένα κατάφωρο δικαστικό λάθος», το οποίο είναι «εξαιρετικά απογοητευτικό και απροσδόκητο», αντέδρασε η Ράμπια Μέχμουντ ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας.

«Όλη η υπόθεση του Τζουνάιντ και η μακρά του δίκη ήταν μια παρωδία δικαιοσύνης», κατήγγειλε η ίδια. «Η κυβέρνηση του Πακιστάν θα πρέπει να τον αφήσει αμέσως ελεύθερο και να αποσύρει όλες τις κατηγορίες εναντίον του».

Οκτώ δικαστές ανέλαβαν ο ένας μετά τον άλλο την υπόθεση αυτή από το ξεκίνημά της, με τους επτά πρώτους να παίρνουν μετάθεση, είχε ανακοινώσει η Διεθνής Αμνηστία τον Σεπτέμβριο, καταγγέλλοντας «σοβαρές καθυστερήσεις στη διαδικασία».

Η βλασφημία είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα στο Πακιστάν, όπου ακόμη και καταγγελίες για προσβολή του ισλάμ που δεν έχουν στοιχειοθετηθεί μπορούν να οδηγήσουν σε δολοφονίες και λιντσαρίσματα.

Η αθώωση στα τέλη Οκτωβρίου της χριστιανής Άσια Μπίμπι, η οποία πέρασε περισσότερα από οκτώ χρόνια στη φυλακή καταδικασμένη σε θάνατο για βλασφημία,είχε προκαλέσει βίαιες διαδηλώσεις σε όλο το Πακιστάν.

Πλέον η Μπίμπι ζει στον Καναδά με την οικογένειά της.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαHellenic Train: 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη 18 ΝοεμβρίουΚυριακή 16 Νοεμβρίου 2025 20:30 | Ειδήσεις

Ποια είναι τα αιτήματα των εργαζομένων.

Παγώνη: Η γρίπη που κυκλοφορεί έχει υψηλή μεταδοτικότητα και βαριά νόσησηΣήμερα 08:16 | Ειδήσεις

«Καμπανάκι» για τους μαθητές, τις ομάδες υψηλού κινδύνου και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

Le Monde: Απροσδόκητο όφελος για την Γαλλία, η πρόωρη αποπληρωμή δανείου από την ΕλλάδαΣήμερα 06:34 | Ειδήσεις

Από το καλοκαίρι του 2025, η Ελλάδα θεωρείται πλέον πιο ασφαλής δανειολήπτης από τη Γαλλία, με ελαφρώς χαμηλότερο κόστος δανεισμού.

Μίκυ Μάους: Η ιστορία πίσω από το διασημότερο ποντίκι του κόσμουΣάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 13:41 | Ειδήσεις

Γιατί οριστηκε η 18η Νοεμβρίου ως η επίσημη ημερομηνία "γέννησης" του Μίκυ Μάους. Διαβάστε την συγκινητική ιστορία του και όσα πιστεύεται ότι συμβολίζει για τους Αμερικανούς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΑΑΔΕ: Από 24 Νοεμβρίου το νέο Τελωνείο Δυτικής Αττικής08:37Παγώνη: Η γρίπη που κυκλοφορεί έχει υψηλή μεταδοτικότητα και βαριά νόσηση08:22Η Μπαρτσελόνα επιστρέφει το Σάββατο στο "Καμπ Νου"08:07Ο Τραμπ ευχαρίστησε και την Ελλάδα για την έγκριση του Συμβουλίου Ειρήνης07:51Μίκυ Μάους: Η ιστορία πίσω από το διασημότερο ποντίκι του κόσμου 07:37ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 21 Νοεμβρίου07:24Le Monde: Απροσδόκητο όφελος για την Γαλλία, η πρόωρη αποπληρωμή δανείου από την Ελλάδα07:10Hellenic Train: 24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα06:56Ισραήλ: Εκατόμβη νεκρών Παλαιστινίων κρατουμένων κατά τη διάρκεια του πολέμου της Γάζας06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Νοεμβρίου06:27Missing alert για την εξαφάνιση 53χρονης23:59Βορίζια: Το "ντοκουμέντο" που προσκόμισε ο 23χρονος για να αντικρούσει τις κατηγορίες (εικόνα)23:43Σεισμός στη Σκύρο, αισθητός στην Αθήνα23:28Missing alert: Εντοπίστηκε η 31χρονη που αγνοούνταν23:14Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση σε δύο 13χρονες στον Εύοσμο22:59Η Χαμάς απορρίπτει "διεθνή κηδεμονία" στη Γάζα, όπως προτείνει το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ22:45ΕΛΑΣ: Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκαν οι πορείες για το Πολυτεχνείο – Έγιναν 13 συλλήψεις22:31Ιταλία: Νεκρός ο 32χρονος αγνοούμενος στην περιφέρεια Φριούλι 22:17Αιματηρή συμπλοκή στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ ομάδας αλλοδαπών (βίντεο)22:03Πάτρα: 13χρονος και 15χρονος έκλεψαν αυτοκίνητο και πήγαν βόλτα21:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο