LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 21 Δεκεμβρίου 2019 13:42

Καθηγητής Πανεπιστημίου καταδικάστηκε σε θάνατο για βλασφημία

Ένας καθηγητής Πανεπιστημίου καταδικάστηκε σε θάνατο δι' απαγχονισμού με την κατηγορία της προσβολής τον προφήτη Μωάμεθ.

Δικαστήριο

Ο Τζουνάιντ Χαφίζ «πρέπει να κρεμαστεί από τον λαιμό ως τον θάνατό του», αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου της Μουλτάν, στο κεντρικό Πακιστάν.

«Δόξα τω Θεώ, αυτή η υπόθεση ολοκληρώθηκε», σχολίασε ο εισαγγελέας Ζία ουρ Ρέχμαν.

Ο Τζουνάιντ Χαφίζ καθηγητής στο πανεπιστήμιο Μπαχαουντίν Ζακαρίγια της Μουλτάν κατηγορείται ότι προσέβαλε τον προφήτη Μωάμεθ το 2013 και τον Μάιο του 2014 τρεις ένοπλοι δολοφόνησαν τον δικηγόρο του, Ρασίντ Ρέχμαν, αφού οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής τον απείλησαν με θάνατο στη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας.

Ο Χαφίζ, που είναι μουσουλμάνος, κρατείται στην απομόνωση από τον Ιούνιο του 2014. Οι συνθήκες κράτησής του επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο φέτος, καθώς πλέον είναι κλεισμένος σε ένα κελί 8 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται σε στρατόπεδο, του οποίου είναι ο μόνος κρατούμενος, και από το οποίο δεν έχει δικαίωμα να βγαίνει, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Άσαντ Τζαμάλ.

«Δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη δίκη σε υποθέσεις βλασφημίας», σχολίασε ο Τζαμάλ. «Θα ασκήσουμε έφεση», πρόσθεσε.

Η καταδίκη του Χαφίζ σε θάνατο είναι «ένα κατάφωρο δικαστικό λάθος», το οποίο είναι «εξαιρετικά απογοητευτικό και απροσδόκητο», αντέδρασε η Ράμπια Μέχμουντ ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας.

«Όλη η υπόθεση του Τζουνάιντ και η μακρά του δίκη ήταν μια παρωδία δικαιοσύνης», κατήγγειλε η ίδια. «Η κυβέρνηση του Πακιστάν θα πρέπει να τον αφήσει αμέσως ελεύθερο και να αποσύρει όλες τις κατηγορίες εναντίον του».

Οκτώ δικαστές ανέλαβαν ο ένας μετά τον άλλο την υπόθεση αυτή από το ξεκίνημά της, με τους επτά πρώτους να παίρνουν μετάθεση, είχε ανακοινώσει η Διεθνής Αμνηστία τον Σεπτέμβριο, καταγγέλλοντας «σοβαρές καθυστερήσεις στη διαδικασία».

Η βλασφημία είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα στο Πακιστάν, όπου ακόμη και καταγγελίες για προσβολή του ισλάμ που δεν έχουν στοιχειοθετηθεί μπορούν να οδηγήσουν σε δολοφονίες και λιντσαρίσματα.

Η αθώωση στα τέλη Οκτωβρίου της χριστιανής Άσια Μπίμπι, η οποία πέρασε περισσότερα από οκτώ χρόνια στη φυλακή καταδικασμένη σε θάνατο για βλασφημία,είχε προκαλέσει βίαιες διαδηλώσεις σε όλο το Πακιστάν.

Πλέον η Μπίμπι ζει στον Καναδά με την οικογένειά της.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗ πρώην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι τέθηκε υπό κράτησηΣήμερα 15:34 | Ειδήσεις

Δύο ακόμη άτομα, ανάμεσά τους υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχουν συλληφθεί στις Βρυξέλλες.

Θεσσαλονίκη: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΠΑΘΕΣήμερα 14:24 | Ειδήσεις

Πώς θα κινούνται τα αυτοκίνητα στο ρεύμα πορείας με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα.

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα αποτελεί σήμερα έναν πολύ καλό προορισμό για επενδύσειςΣήμερα 16:18 | Ειδήσεις

Όσα ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για την οικονομία, τις επενδύσεις, αλλά και τις σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ,  μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Λάρισα: Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων στο κέντρο της πόλης - Έριξαν στο δρόμο γάλατα (εικόνες)Σήμερα 13:32 | Ειδήσεις

Οι αγρότες δηλώνουν πως δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν από τον δρόμο αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χατζηδάκης: Η Ελλάδα αποτελεί σήμερα έναν πολύ καλό προορισμό για επενδύσεις16:43Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κωνσταντίνος Τασούλας (εικόνες)16:29Η πρώην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι τέθηκε υπό κράτηση16:15Παναθηναϊκός: Θα «χάσει» τον Ντέσερς απ’ τα μέσα Δεκεμβρίου 16:01Οι αγρότες προχωρούν και πάλι στον αποκλεισμό του τελωνείου Ευζώνων 15:51Λάρισα: Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων στο κέντρο της πόλης - Έριξαν στο δρόμο γάλατα (εικόνες)15:41Μητσοτάκης: Η στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους της κυβέρνησης15:31Δήμητρα Ματσούκα: Οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή στην ηθοποιό - Κρίθηκε ένοχη για όλες τις κατηγορίες15:21Τροχαίο στην Πάτρα: ΙΧ σφηνώθηκε σε νταλίκα - Τραυματίστηκε η έγκυος οδηγός15:11Θεσσαλονίκη: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΠΑΘΕ15:01Το ant1news.gr συμμετέχει στη στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ10:59Πρόστιμο της ΣΤΑ.ΣΥ στον ανάδοχο αναβάθμισης συρμών της Γραμμής 1 του Μετρό για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις10:48ΝΒΑ – Αντετοκούνμπο: Συνεχίζεται ο κατήφορος… για τα “ελάφια”10:37ΕΚΤ: Αρνείται να δώσει δάνειο για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας με βάση τα “δεσμευμένα χρήματα” της Ρωσίας10:26Τραγωδία στο Βερολίνο: Παιδί πέθανε μετά τον απεγκλωβισμό του από πυρκαγιά σε μονοκατοικία10:14Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν εκατοντάδες "μαϊμού" προϊόντα10:00Τροχαίο δυστύχημα στην Λούτσα: Υπό την επήρεια αλκοόλ οδηγούσε ο 29χρονος09:45Κινηματογραφική καταδίωξη 16χρονου στη Θεσσαλονίκη - Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα κλεμμένη μηχανή09:31Βαρουφάκης στον ΑΝΤ1: Ο Τσίπρας με το βιβλίο του, προσπαθεί να μετατρέψει την ενοχή του σε αφέλεια09:17Λάρισα: Κλειστή και σήμερα η Εθνική Οδός Αθηνών–Θεσσαλονίκης στη Νίκαια09:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο