LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 21 Δεκεμβρίου 2019 12:21 | Ανανέωση: 21 Δεκεμβρίου 2019 12:17

Η βόλτα του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Μετέωρα με ποδήλατο

Λίγο πριν την συνέχεια της περιοδείας του στη Θεσσαλία ο πρωθυπουργός αποφάσισε να κάνει μία βόλτα με mountain bike.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Μετέωρα

Με αθλητικό εξοπλισμό και καλή διάθεση βρέθηκε το πρωί στα Μετέωρα ο πρωθυπουργός, Κυριακός Μητσοτάκης.

Λίγο πριν την συνέχεια της περιοδείας του στη Θεσσαλία αποφάσισε να κάνει μία βόλτα με mountain bike και να μοιραστεί την εμπειρία του με τους ακολούθους του στο Instagram:

«Τα Μετέωρα είναι μοναδικός προορισμός! Και για outdoor δράσεις! Καλημέρα!», έγραψε στον λογαριασμό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Μετέωρα

Ανάγκη να στηριχθούν οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας

Τον θαυμασμό του στους πρώτους μοναχούς οι οποίοι εγκαθίδρυσαν τον μοναχισμό «σε αυτούς τους αφιλόξενους βράχους», «στην κυριολεξία μεταξύ ουρανού και γης» εξέφρασε ο πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα το πρωί επισκέφθηκε δύο ιστορικές Μονές των Μετεώρων, τη Μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, γνωστή και ως «Μεγάλο Μετέωρο», και τη Μονή Αγίου Στεφάνου. Παράλληλα από τον ιερό αυτόν τόπο, ο πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη να στηριχθούν οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας «ειδικά αυτές τις άγιες μέρες, ώστε η χαρά του Χριστού να φτάσει σε κάθε σπίτι».

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε στο μεγαλύτερο, μετά το Άγιο Όρος, μοναστικό σύνολο στον ελλαδικό χώρο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος. Κατά την επίσκεψή του, εκεί ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη της μοναστικής κοινότητας, δηλώνοντας τη στήριξή του στο έργο που επιτελούν οι μοναχοί και οι μοναχές.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ

«Με κατάνυξη και συγκίνηση βρίσκομαι ξανά σε έναν τόπο ιερό, αλλά και ευλογημένο ταυτόχρονα. Έναν τόπο όπου η δύναμη της πίστης, δάμασε την αγριότητα της φύσης και αναρωτιόμουν, καθώς περπατούσα σήμερα μέσα στο μοναστήρι, πόση δύναμη ψυχής και πίστης χρειάζονταν οι πρώτοι μοναχοί οι οποίοι αναρριχήθηκαν σε αυτούς τους αφιλόξενους βράχους για να βρεθούν στην κυριολεξία μεταξύ ουρανού και γης και να εγκαθιδρύσουν εδώ τον μοναχισμό των Μετεώρων» ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά τον χαιρετισμό του στη Μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Τα Μετέωρα ανήκουν στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, ως διατηρητέο μνημείο της Ανθρωπότητας, και στο πλαίσιο αυτό ο Πρωθυπουργός τόνισε απευθυνόμενος στη μοναστική κοινότητα την ανάγκη να αναδειχθεί αυτή η κληρονομιά. «Τα Μετέωρα είναι ένας φάρος Ορθοδοξίας, είναι όμως ταυτόχρονα, και ένα ένας πόλος προσέλκυσης πιστών, αλλά και επισκεπτών, από όλα τα μήκη και όλα τα πλάτη του κόσμου. Και θέλω να γνωρίζετε ότι ως Πρωθυπουργός θα στηρίξουμε αυτό τον τόπο, θα τον αναδείξουμε περισσοτερο, θα τον καταστήσουμε ακόμα πιο εύκολα επισκέψιμο, χωρίς όμως ποτέ να αλλοιώσουμε τον μοναδικό πολιτιστικό, αλλά και φυσικό του χαρακτήρα» υπογράμμισε.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Πολιτισμού εκπονεί ήδη το Σχέδιο Διαχείρισης των Μετεώρων, προκειμένου να υπάρξει ειδική μέριμνα για την προστασία του φυσικού και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, σε συνδυασμό με τις λοιπές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή, όπως η αναρρίχηση και η πεζοπορία ταυτόχρονα και με την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στη στήριξη που παρέχουν στο έργο των μοναχών ο περιφερειάρχης και ο αντιπεριφερειάρχης, όχι από υποχρέωση, όπως είπε- αλλά «επειδή συναισθάνονται και αυτοί την τεράστια ευθύνη να προσθέσουν μία μικρή ψηφίδα σε μία ιστορική διαδρομή αιώνων» και τόνισε: «Αυτό είναι και το δικό μας χρέος, αυτό είναι και το δικό μας βάρος και όταν επισκέπτεται κάνεις αυτούς τους τόπους, το βάρος της Ιστορίας δεν μπορεί να μην βάζει και την δική μας μικρή -εκ των πραγμάτων- διαδρομή στη δική της σωστή διάσταση».

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός ευχήθηκε «χρόνια πολλά, καλές γιορτές, να έχουμε μία καλή και ευλογημένη χρονιά για τον τόπο μας, για κάθε συμπολίτη μας», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να στηριχθούν οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας: «Αυτούς πρέπει να σκεφτόμαστε και για αυτούς πρέπει να νοιαζόμαστε ειδικά αυτές τις άγιες μέρες, ώστε η χαρά του Χριστού να φτάσει σε κάθε σπίτι και να φωτίσει τις καρδιές όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων», υπογράμμισε.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣυγκέντρωση παραγωγών και επαγγελματιών των λαϊκών αγορών στο Σύνταγμα - Τα αιτήματά τουςΣήμερα 10:39 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, παραγωγοί και επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών ξεκίνησαν απεργία διαρκείας.

Aγρότες- Μπλόκα: Ανοιχτό, μέχρι στιγμής, το οδικό δίκτυο στην Βόρεια ΕλλάδαΣήμερα 10:23 | Ειδήσεις

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα αγροτοκτηνοτροφικά μπλόκα στη Βόρεια Ελλάδα, με αντικείμενο τον καθορισμό της στάσης τους, σε συντονισμό με τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο.

Σέρρες: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 16χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό 17χρονουΣήμερα 09:22 | Ειδήσεις

Ο ανήλικος φέρεται να ομολόγησε προανακριτικά την επίθεση στον 17χρονο, υποστηρίζοντας ότι εξοργίστηκε, όταν πληροφορήθηκε ότι το θύμα έστειλε μήνυμα σε μία κοπέλα, η οποία συνδέεται με τον ίδιο.

Χαϊδάρι: Προσποιούμενοι ότι έλεγαν τα κάλαντα έκλεψαν... παπούτσιαΣήμερα 07:44 | Ειδήσεις

Αναστάτωση προκάλεσε περιστατικό μικροκλοπής παραμονή Θεοφανίων στο Χαϊδάρι.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καταιγίδα Γκορέτι: Ακυρώσεις πτήσεων στη Γαλλία και την Ολλανδία12:18Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις 202612:04Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επικοινωνία με Σόλσκιερ για την τεχνική ηγεσία της ομάδας 11:50Μητσοτάκης για αγρότες: Για εμάς το παρόν και το μέλλον του πρωτογενούς τομέα είναι εθνική προτεραιότητα11:36Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο Σπάρτη11:22Προσπάθησε να περάσει δέμα με ναρκωτικά και κινητά στις Αγροτικές φυλακές Αγυιάς11:08Συγκέντρωση παραγωγών και επαγγελματιών των λαϊκών αγορών στο Σύνταγμα - Τα αιτήματά τους10:54Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος οδηγός προκάλεσε υλικές ζημιές10:40Aγρότες- Μπλόκα: Ανοιχτό, μέχρι στιγμής, το οδικό δίκτυο στην Βόρεια Ελλάδα10:26Θεσσαλονίκη: Διακινητής μεταναστών επιχείρησε να ξεφύγει από έλεγχο της αστυνομίας10:12Οι 10 κορυφαίοι σκόρερ στην Ευρώπη: Στην λίστα ο Ελ Κααμπί και ο Παυλίδης09:58Σέρρες: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 16χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό 17χρονου09:44Δήμαρχος Αγ. Ευστρατίου: Πάω να πατήσω κάτω τον καρκίνο και να γυρίσω πίσω09:30Γερμανία: Διαλύθηκε ο κυβερνητικός συνασπισμός στο Βρανδεμβούργο09:16Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως την Πέμπτη - Συστάσεις της Πολιτικής Προστάσιας09:02Βενεζουέλα: Κηρύχθηκε επταήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα της επίθεσης των ΗΠΑ08:48Χαϊδάρι: Προσποιούμενοι ότι έλεγαν τα κάλαντα έκλεψαν... παπούτσια08:34Φιλιππίνες: Σεισμός 6,7 ρίχτερ ανατολικά από την Μπακουλίν08:20Φλώρινα: Πιάστηκαν στα χέρια για τον Τίμιο Σταυρό, ενώπιον του Νίκου Δένδια08:06Διαδηλώσεις στο Ιράν: Ρίψη δακρυγόνων σε νοσοκομείο στην Τεχεράνη07:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο