LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 21 Δεκεμβρίου 2019 11:43 | Ανανέωση: 31 Δεκεμβρίου 2019 17:04

ΑΝΤ1: τριάντα χρόνια “Είμαστε Ένα”!

Ήταν παραμονή Πρωτοχρονιάς όταν ο Τέρενς Κουίκ άρχσε να μετρά αντίστροφα για να βγει "στον αέρα" το όραμα του αείμνηστου Μίνωα Ξ. Κυριακού, που ανέπτυξε σχέση αμοιβαίας αγάπης με τους τηλεθεατές.

ΑΝΤ1 - Πρώτη εκπομπή - Ίδρυση - 1989 - Μίνως Κυριακού

Τριάντα χρόνια πριν…

1989, Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Στις 9μμ ο Τέρενς Κουίκ μετρά αντίστροφα για την έναρξη του νεοσύστατου, τότε, ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.  Ένα νέο κανάλι εκπέμπει σήμα για πρώτη φορά. Το όραμα του αείμνηστου Μίνωα Ξ. Κυριακού γίνεται πραγματικότητα…

Με ηγετική παρουσία, στρατηγικές επενδύσεις και καινοτόμες κινήσεις, ο ΑΝΤ1 έδωσε μια δυνατή πνοή στο ξεκίνημα της ιδιωτικής τηλεόρασης και έβαλε την ιδιαίτερη σφραγίδα του  σε τηλεοπτικές προτάσεις που άνοιξαν νέους δρόμους στη μικρή οθόνη, δημιούργησαν τάσεις και καθιέρωσαν πρόσωπα που πρωταγωνιστούν σήμερα στον τηλεοπτικό χώρο.

Ο ρόλος που έπαιξε στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου  τηλεοπτικού τοπίου ήταν καθοριστικός.  Έχοντας πάντα σαν πυξίδα τον τηλεθεατή και τις απαιτήσεις της νέας εποχής, κατέθεσε τις πιο πρωτοποριακές προτάσεις και τις υλοποίησε, με έμπνευση και τεχνογνωσία.

Έγινε «φυτώριο» νέων παρουσιαστών, ηθοποιών, δημοσιογράφων και τεχνικών, ενώ το ανθρώπινο δυναμικό του στελεχώθηκε από πρόσωπα που διέθεταν υψηλούς στόχους και επαγγελματικό ήθος. 

Όλα αυτά τα χρόνια, ο ΑΝΤ1 εξελίχθηκε,  πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας και έφτασε σε κάθε άκρη του κόσμου, όπου υπάρχει ελληνισμός. Σήμερα, το πρόγραμμά του μεταδίδεται  μέσω του ΑΝΤ1 Satellite στις Η.Π.Α. και τον Καναδά,  μέσω του ΑΝΤ1 Pacific στην Αυστραλία και μέσω του ANT1 Europe στην Ευρώπη. 

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ είναι μέτοχος του παγκόσμιου ομίλου VICE αρκετά χρόνια. Το VICE είναι ο Αμερικάνικος κολοσσός ΜΜΕ με την μεγαλύτερη επιρροή στους νέους παγκοσμίως.  Το 2014 ξεκίνησε η έναρξη της λειτουργίας του VICE Greece στην Ελλάδα. Με την πρόσφατη επέκταση της συνεργασίας αυτής ο ANT1 έχει παρουσία σε περισσότερες από 35 χώρες.

 ΑΝΤ1 - Πρώτη εκπομπή - Ίδρυση - 1989 - Μίνως Κυριακού

Ο ΑΝΤ1 γράφει ιστορία…

Σε ένα τηλεοπτικό τοπίο που διαρκώς μεταβάλλεται και γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικό, ο ΑΝΤ1 ήταν από την αρχή της λειτουργίας του η πρώτη επιλογή για όσους ήθελαν να ενημερωθούν και να ψυχαγωγηθούν από τη μικρή οθόνη. Είναι πολλές και σημαντικές οι στιγμές, των τελευταίων 30 ετών, που έχουν συνδεθεί με το σήμα, την εικόνα και τη φωνή του.  Και αυτό που τις χαρακτηρίζει είναι η πρωτοπορία.

Η τηλεόραση του ΑΝΤ1 χάραξε νέους δρόμους στην ενημέρωση και δημιούργησε νέα πρότυπα στον χώρο των ειδήσεων. Η δημοσιογραφική ομάδα του ΑΝΤ1, με τη σημαντική συνεισφορά των τεχνικών του καναλιού, έδωσε το καλύτερο δείγμα γραφής στην άμεση, ζωντανή, πλήρη και αμερόληπτη κάλυψη των μεγάλων γεγονότων στην Ελλάδα και τον κόσμο. Οι επιτυχίες του ΑΝΤ1 αποτελούν ορόσημο στα χρονικά της ελληνικής δημοσιογραφίας. Από το πρώτο δελτίο το 1989 με τον Τέρενς Κουίκ μέχρι και το 2019 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο ΑΝΤ1 δεν υποβίβασε ποτέ το αίσθημα της βαθιάς ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, για άμεση, ολοκληρωμένη και αντικειμενική ενημέρωση.

Ο ΑΝΤ1 ήταν εκείνος που πρώτος «έχτισε» την πρωινή ζώνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, στην ελληνική τηλεόραση.  Από το 1991, η πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον  Γιώργο Παπαδάκη, η μακροβιότερη ενημερωτική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις των τηλεθεατών και αποτελεί μια από τις ελάχιστες σταθερές αξίες της μικρής οθόνης. Ακόμη μια καινοτομία του ΑΝΤ1 ήταν η καθιέρωση ενός ψυχαγωγικού προγράμματος στην πρωινή ζώνη. Από τον «Πρωινό καφέ» και τη Ρούλα Κορομηλά μέχρι το «Πρωινό» και τη Φαίη Σκορδά, οι τηλεοράσεις όλης της Ελλάδας είναι παραδοσιακά συντονισμένες στον ΑΝΤ1, από τις 10:00 έως τις 13:00.

Από το 1989 έως και την τηλεοπτική σεζόν 2019-20, ο ΑΝΤ1 έχει προβάλει 200 συνολικά σειρές όλων των ειδών. Οι περισσότερες έχουν σημειώσει πολύ υψηλά ποσοστά τηλεθέασης και έχουν γίνει σημείο αναφοράς για τους τηλεθεατές, ενώ κάποιες από αυτές έχουν καταρρίψει εντυπωσιακά ρεκόρ μακροβιότητας, όπως η «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου. Ο ΑΝΤ1 άνοιξε μια νέα σελίδα στην τηλεόραση με την προβολή των καθημερινών σειρών στην απογευματινή ζώνη του, παράδοση που συνεχίζει με επιτυχία η αγαπημένη καθημερινή σειρά «Γυναίκα Χωρίς Όνομα». Η πίστη του ΑΝΤ1 στην αξία της ελληνικής μυθοπλασίας αποδεικνύεται και από την ένταξη της σειράς «Άγριες Μέλισσες» στο φετινό του πρόγραμμα. Η συγκεκριμένη σειρά αναγέννησε το είδος, σάρωσε στην τηλεθέαση και κέρδισε τηλεθεατές και τηλεκριτικούς. Το όραμα του σταθμού, όμως, δεν σταματά εδώ. Με την ίδρυση της Σχολής Σεναρίου, ο ΑΝΤ1 επενδύει στην εκπαίδευση της επόμενης γενιάς σεναριογράφων και δημιουργών, στηρίζει έμπρακτα την ελληνική μυθοπλασία και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την παραγωγή σειρών υψηλού επιπέδου.

 ANT1 - λογότυπο

Η ψυχαγωγία υπήρξε από την πρώτη μέρα λειτουργίας του ΑΝΤ1 η σπονδυλική στήλη του προγράμματός του. Όλα αυτά τα χρόνια, η ελληνική παραγωγή του καναλιού απέκτησε γνώση και εμπειρία, καταγράφοντας μεγάλες επιτυχίες. Συμμετείχε στην ανάδειξη σημαντικών ταλέντων του θεάματος, καθιέρωσε πρότυπα και προηγήθηκε των αλλαγών στην τηλεοπτική βιομηχανία. Οι ψυχαγωγικές εκπομπές, τα τηλεπαιχνίδια, οι μουσικές εκπομπές, τα ξεχωριστά παιδικά προγράμματα, τα special events, τα καλλιστεία, τα reality shows και τόσα πολλά ακόμα φέρουν τη σφραγίδα των ανθρώπων του ΑΝΤ1. Το κανάλι τόλμησε παραγωγές που ξέφευγαν από τα συνήθη πρότυπα της διασκέδασης, όπως το εμβληματικό παγκόσμιο φαινόμενο «Big Brother» και προσέφερε μια διαφορετική πρόταση τηλεοπτικής ψυχαγωγίας, κατακτώντας έτσι την ταυτότητα του πρωτοποριακού σταθμού.  Και συνέχισε με το «Fame Story», «Τhe X Factor», «Dancing with the Stars», «The Voice of Greece». Φυσικά, η σημαντική ιστορία των ψυχαγωγικών εκπομπών του καναλιού συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Εκτός από το «Rouk Zouk» και το «Still Standing», που βρίσκονται σταθερά πρώτα στις προτιμήσεις του κοινού, ετοιμάζεται να επιστρέψει στον αέρα και το  show-υπερπαραγωγή «Υοur Face Sounds Familiar».      

Καινοτόμος και πρωτοπόρος στον χώρο των digital media, ο ΑΝΤ1 το 2009, εγκαινίασε το πρώτο WEBTV της ελληνικής τηλεόρασης. Μέσα από την Internet υπηρεσία, ξεκίνησε να προσφέρει σε όλους τη δυνατότητα να παρακολουθούν όποτε και όπου θέλουν το αγαπημένο τους πρόγραμμα (catch up & live streaming). 

Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί η σημαντική δράση του ΑΝΤ1 σε θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας. Αξιοποιώντας τη δύναμη του μέσου, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, στοχεύει σε ενέργειες και υποστηρίζει δράσεις με στόχο να προσφέρει στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Βασικός του άξονας, η επίλυση άμεσων προβλημάτων και η βελτίωση της ποιότητας ζωής, για ένα καλύτερο μέλλον. 

Το τέλος αυτής της χρονιάς βρίσκει τον ΑΝΤ1 να γιορτάζει τα 30 του χρόνια όπως του αξίζει, στην κορυφή της προτίμησης του κοινού. Ο Θοδωρής Μ. Κυριακού, έχοντας καταστήσει τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ ηγέτη στην νοτιοανατολική Ευρώπη, συνεχίζει να υλοποιεί το όραμα του πατέρα του, με τις ίδιες αξίες και τα ίδια ιδανικά. 

Αν ο ΑΝΤ1 ήταν άνθρωπος θα έμπαινε στην τέταρτη δεκαετία της ζωής του, την πιο παραγωγική και γόνιμη, όπως συνηθίζουμε να λέμε. Βέβαια, από την πρώτη μετάδοση μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά. Οι τηλεοράσεις λέπτυναν, το Ίντερνετ εισέβαλε στις ζωές μας, όμως ο ΑΝΤ1 παραμένει  εδώ, δίπλα σας, όντας πλέον ο παλαιότερος εν ενεργεία ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός της χώρας. Αυτό το γεγονός δεν είναι τυχαίο. Η ποιότητα του προγράμματος, το μεράκι και ο επαγγελματισμός των εργαζομένων του, αλλά πάνω από όλα η αγάπη του τηλεοπτικού κοινού, τον έφεραν εδώ που είναι. Πλέον, βλέπει μόνο μπροστά, στα επόμενα 30 χρόνια που έρχονται για να δημιουργήσουν νέες αναμνήσεις! 

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ

ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚορονοϊός: Ένα βήμα πριν το μίνι lockdown Μύκονος και ΊοςΧθες 18:34 | Ειδήσεις

Καμπανάκι για 8 νησιά της χώρας. Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, όπως την παρουσίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Χατζηδάκης για συντάξεις: βελτιώνεται ο χρόνος χορήγησής τους (βίντεο)Χθες 20:52 | Ειδήσεις

Τι είπε για το ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου Εργασίας, τα αναδρομικά των συνταξιούχων και την "προβληματική περίπτωση" του ΕΦΚΑ.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Τουρκία: να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της ΧάλκηςΧθες 21:46 | Ειδήσεις

Το κλείσιμό της στερεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο μία σχολή κατάρτισης για τους ορθόδοξους κληρικούς στην Τουρκία, τονίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Θεσσαλονίκη: φωτιά σε λεωφορείο γεμάτο επιβάτες (εικόνες)Χθες 20:29 | Ειδήσεις

Εκτός από τη φωτιά, στο σημείο συγκρούστηκαν δύο ΙΧ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Europa Conference League - Άρης: σοκ στο φινάλε της παράτασης00:27Χωρίς την Λίντα Μπλερ ο νέος "Εξορκιστής"00:14Europa Conference League - AEK: Οδυνηρός αποκλεισμός στα πέναλτι00:02Μάνη: Πυροβολισμοί σε καφενείο μετά από διαπληκτισμό23:48Πέθανε ο Λευτέρης Δανίκας23:35Φαίη Σκορδά: Eντυπωσιάζει με το μπικίνι της και το καλίγραμμο κορμί της!(βίντεο)23:23Ολυμπιακοί Αγώνες - Τσιτσιπάς: ξεσπά ο γυμναστής του για τις συνθήκες στο Τόκιο23:11Πυροσβεστική: 48 πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες22:59Γυναικολογικοί υπέρηχοι: πρώτη μέθοδος διάγνωσης22:45Κάλυμνος: φωτιά στη χωματερή (εικόνες)22:32Ιταλία: ιστορικός καύσωνας στον νότο, χαλαζοπτώσεις στον βορρά!22:19Δένδιας σε Τσαβούσογλου για πυρκαγιές: Η Ελλάδα έτοιμη να παράσχει βοήθεια22:05Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Τουρκία: να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης21:52Ισραήλ – κορονοϊός: ξεκινάνε οι εμβολιασμοί με την τρίτη δόση21:40Ολυμπιακοί Αγώνες – Τζόκοβιτς: νέο ρεκόρ για τον Σέρβο21:25Χατζηδάκης για συντάξεις: βελτιώνεται ο χρόνος χορήγησής τους (βίντεο)21:11Μαγιορκίνης – κορονοϊός: αναγκαία η αύξηση των εμβολιασμών στις νέους20:58Η αδιάκοπη παρουσία της Wagner Group στο πλαίσιο της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής20:44Θεσσαλονίκη: φωτιά σε λεωφορείο γεμάτο επιβάτες (εικόνες)20:31Βαθύ: κλείνει οριστικά το ΚΥΤ20:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο