LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 21 Δεκεμβρίου 2019 11:43 | Ανανέωση: 31 Δεκεμβρίου 2019 17:04

ΑΝΤ1: τριάντα χρόνια “Είμαστε Ένα”!

Ήταν παραμονή Πρωτοχρονιάς όταν ο Τέρενς Κουίκ άρχσε να μετρά αντίστροφα για να βγει "στον αέρα" το όραμα του αείμνηστου Μίνωα Ξ. Κυριακού, που ανέπτυξε σχέση αμοιβαίας αγάπης με τους τηλεθεατές.

ΑΝΤ1 - Πρώτη εκπομπή - Ίδρυση - 1989 - Μίνως Κυριακού

Τριάντα χρόνια πριν…

1989, Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Στις 9μμ ο Τέρενς Κουίκ μετρά αντίστροφα για την έναρξη του νεοσύστατου, τότε, ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.  Ένα νέο κανάλι εκπέμπει σήμα για πρώτη φορά. Το όραμα του αείμνηστου Μίνωα Ξ. Κυριακού γίνεται πραγματικότητα…

Με ηγετική παρουσία, στρατηγικές επενδύσεις και καινοτόμες κινήσεις, ο ΑΝΤ1 έδωσε μια δυνατή πνοή στο ξεκίνημα της ιδιωτικής τηλεόρασης και έβαλε την ιδιαίτερη σφραγίδα του  σε τηλεοπτικές προτάσεις που άνοιξαν νέους δρόμους στη μικρή οθόνη, δημιούργησαν τάσεις και καθιέρωσαν πρόσωπα που πρωταγωνιστούν σήμερα στον τηλεοπτικό χώρο.

Ο ρόλος που έπαιξε στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου  τηλεοπτικού τοπίου ήταν καθοριστικός.  Έχοντας πάντα σαν πυξίδα τον τηλεθεατή και τις απαιτήσεις της νέας εποχής, κατέθεσε τις πιο πρωτοποριακές προτάσεις και τις υλοποίησε, με έμπνευση και τεχνογνωσία.

Έγινε «φυτώριο» νέων παρουσιαστών, ηθοποιών, δημοσιογράφων και τεχνικών, ενώ το ανθρώπινο δυναμικό του στελεχώθηκε από πρόσωπα που διέθεταν υψηλούς στόχους και επαγγελματικό ήθος. 

Όλα αυτά τα χρόνια, ο ΑΝΤ1 εξελίχθηκε,  πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας και έφτασε σε κάθε άκρη του κόσμου, όπου υπάρχει ελληνισμός. Σήμερα, το πρόγραμμά του μεταδίδεται  μέσω του ΑΝΤ1 Satellite στις Η.Π.Α. και τον Καναδά,  μέσω του ΑΝΤ1 Pacific στην Αυστραλία και μέσω του ANT1 Europe στην Ευρώπη. 

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ είναι μέτοχος του παγκόσμιου ομίλου VICE αρκετά χρόνια. Το VICE είναι ο Αμερικάνικος κολοσσός ΜΜΕ με την μεγαλύτερη επιρροή στους νέους παγκοσμίως.  Το 2014 ξεκίνησε η έναρξη της λειτουργίας του VICE Greece στην Ελλάδα. Με την πρόσφατη επέκταση της συνεργασίας αυτής ο ANT1 έχει παρουσία σε περισσότερες από 35 χώρες.

 ΑΝΤ1 - Πρώτη εκπομπή - Ίδρυση - 1989 - Μίνως Κυριακού

Ο ΑΝΤ1 γράφει ιστορία…

Σε ένα τηλεοπτικό τοπίο που διαρκώς μεταβάλλεται και γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικό, ο ΑΝΤ1 ήταν από την αρχή της λειτουργίας του η πρώτη επιλογή για όσους ήθελαν να ενημερωθούν και να ψυχαγωγηθούν από τη μικρή οθόνη. Είναι πολλές και σημαντικές οι στιγμές, των τελευταίων 30 ετών, που έχουν συνδεθεί με το σήμα, την εικόνα και τη φωνή του.  Και αυτό που τις χαρακτηρίζει είναι η πρωτοπορία.

Η τηλεόραση του ΑΝΤ1 χάραξε νέους δρόμους στην ενημέρωση και δημιούργησε νέα πρότυπα στον χώρο των ειδήσεων. Η δημοσιογραφική ομάδα του ΑΝΤ1, με τη σημαντική συνεισφορά των τεχνικών του καναλιού, έδωσε το καλύτερο δείγμα γραφής στην άμεση, ζωντανή, πλήρη και αμερόληπτη κάλυψη των μεγάλων γεγονότων στην Ελλάδα και τον κόσμο. Οι επιτυχίες του ΑΝΤ1 αποτελούν ορόσημο στα χρονικά της ελληνικής δημοσιογραφίας. Από το πρώτο δελτίο το 1989 με τον Τέρενς Κουίκ μέχρι και το 2019 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο ΑΝΤ1 δεν υποβίβασε ποτέ το αίσθημα της βαθιάς ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, για άμεση, ολοκληρωμένη και αντικειμενική ενημέρωση.

Ο ΑΝΤ1 ήταν εκείνος που πρώτος «έχτισε» την πρωινή ζώνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, στην ελληνική τηλεόραση.  Από το 1991, η πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον  Γιώργο Παπαδάκη, η μακροβιότερη ενημερωτική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις των τηλεθεατών και αποτελεί μια από τις ελάχιστες σταθερές αξίες της μικρής οθόνης. Ακόμη μια καινοτομία του ΑΝΤ1 ήταν η καθιέρωση ενός ψυχαγωγικού προγράμματος στην πρωινή ζώνη. Από τον «Πρωινό καφέ» και τη Ρούλα Κορομηλά μέχρι το «Πρωινό» και τη Φαίη Σκορδά, οι τηλεοράσεις όλης της Ελλάδας είναι παραδοσιακά συντονισμένες στον ΑΝΤ1, από τις 10:00 έως τις 13:00.

Από το 1989 έως και την τηλεοπτική σεζόν 2019-20, ο ΑΝΤ1 έχει προβάλει 200 συνολικά σειρές όλων των ειδών. Οι περισσότερες έχουν σημειώσει πολύ υψηλά ποσοστά τηλεθέασης και έχουν γίνει σημείο αναφοράς για τους τηλεθεατές, ενώ κάποιες από αυτές έχουν καταρρίψει εντυπωσιακά ρεκόρ μακροβιότητας, όπως η «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου. Ο ΑΝΤ1 άνοιξε μια νέα σελίδα στην τηλεόραση με την προβολή των καθημερινών σειρών στην απογευματινή ζώνη του, παράδοση που συνεχίζει με επιτυχία η αγαπημένη καθημερινή σειρά «Γυναίκα Χωρίς Όνομα». Η πίστη του ΑΝΤ1 στην αξία της ελληνικής μυθοπλασίας αποδεικνύεται και από την ένταξη της σειράς «Άγριες Μέλισσες» στο φετινό του πρόγραμμα. Η συγκεκριμένη σειρά αναγέννησε το είδος, σάρωσε στην τηλεθέαση και κέρδισε τηλεθεατές και τηλεκριτικούς. Το όραμα του σταθμού, όμως, δεν σταματά εδώ. Με την ίδρυση της Σχολής Σεναρίου, ο ΑΝΤ1 επενδύει στην εκπαίδευση της επόμενης γενιάς σεναριογράφων και δημιουργών, στηρίζει έμπρακτα την ελληνική μυθοπλασία και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την παραγωγή σειρών υψηλού επιπέδου.

 ANT1 - λογότυπο

Η ψυχαγωγία υπήρξε από την πρώτη μέρα λειτουργίας του ΑΝΤ1 η σπονδυλική στήλη του προγράμματός του. Όλα αυτά τα χρόνια, η ελληνική παραγωγή του καναλιού απέκτησε γνώση και εμπειρία, καταγράφοντας μεγάλες επιτυχίες. Συμμετείχε στην ανάδειξη σημαντικών ταλέντων του θεάματος, καθιέρωσε πρότυπα και προηγήθηκε των αλλαγών στην τηλεοπτική βιομηχανία. Οι ψυχαγωγικές εκπομπές, τα τηλεπαιχνίδια, οι μουσικές εκπομπές, τα ξεχωριστά παιδικά προγράμματα, τα special events, τα καλλιστεία, τα reality shows και τόσα πολλά ακόμα φέρουν τη σφραγίδα των ανθρώπων του ΑΝΤ1. Το κανάλι τόλμησε παραγωγές που ξέφευγαν από τα συνήθη πρότυπα της διασκέδασης, όπως το εμβληματικό παγκόσμιο φαινόμενο «Big Brother» και προσέφερε μια διαφορετική πρόταση τηλεοπτικής ψυχαγωγίας, κατακτώντας έτσι την ταυτότητα του πρωτοποριακού σταθμού.  Και συνέχισε με το «Fame Story», «Τhe X Factor», «Dancing with the Stars», «The Voice of Greece». Φυσικά, η σημαντική ιστορία των ψυχαγωγικών εκπομπών του καναλιού συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Εκτός από το «Rouk Zouk» και το «Still Standing», που βρίσκονται σταθερά πρώτα στις προτιμήσεις του κοινού, ετοιμάζεται να επιστρέψει στον αέρα και το  show-υπερπαραγωγή «Υοur Face Sounds Familiar».      

Καινοτόμος και πρωτοπόρος στον χώρο των digital media, ο ΑΝΤ1 το 2009, εγκαινίασε το πρώτο WEBTV της ελληνικής τηλεόρασης. Μέσα από την Internet υπηρεσία, ξεκίνησε να προσφέρει σε όλους τη δυνατότητα να παρακολουθούν όποτε και όπου θέλουν το αγαπημένο τους πρόγραμμα (catch up & live streaming). 

Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί η σημαντική δράση του ΑΝΤ1 σε θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας. Αξιοποιώντας τη δύναμη του μέσου, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, στοχεύει σε ενέργειες και υποστηρίζει δράσεις με στόχο να προσφέρει στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Βασικός του άξονας, η επίλυση άμεσων προβλημάτων και η βελτίωση της ποιότητας ζωής, για ένα καλύτερο μέλλον. 

Το τέλος αυτής της χρονιάς βρίσκει τον ΑΝΤ1 να γιορτάζει τα 30 του χρόνια όπως του αξίζει, στην κορυφή της προτίμησης του κοινού. Ο Θοδωρής Μ. Κυριακού, έχοντας καταστήσει τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ ηγέτη στην νοτιοανατολική Ευρώπη, συνεχίζει να υλοποιεί το όραμα του πατέρα του, με τις ίδιες αξίες και τα ίδια ιδανικά. 

Αν ο ΑΝΤ1 ήταν άνθρωπος θα έμπαινε στην τέταρτη δεκαετία της ζωής του, την πιο παραγωγική και γόνιμη, όπως συνηθίζουμε να λέμε. Βέβαια, από την πρώτη μετάδοση μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά. Οι τηλεοράσεις λέπτυναν, το Ίντερνετ εισέβαλε στις ζωές μας, όμως ο ΑΝΤ1 παραμένει  εδώ, δίπλα σας, όντας πλέον ο παλαιότερος εν ενεργεία ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός της χώρας. Αυτό το γεγονός δεν είναι τυχαίο. Η ποιότητα του προγράμματος, το μεράκι και ο επαγγελματισμός των εργαζομένων του, αλλά πάνω από όλα η αγάπη του τηλεοπτικού κοινού, τον έφεραν εδώ που είναι. Πλέον, βλέπει μόνο μπροστά, στα επόμενα 30 χρόνια που έρχονται για να δημιουργήσουν νέες αναμνήσεις! 

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ

ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣεισμός στην Εύβοια: Ζημιές σε σπίτια - Τι λένε οι σεισμολόγοιΣήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Στους δρόμους ο περισσότερος κόσμος, ενώ υπάρχουν ζημιές σε σπίτια. Κλειστά σχολεία του Δήμου Καρύστου. Τι λένε οι σεισμολόγοι για το μπαράζ δονήσεων. 

“Κιβωτός του Κόσμου”: οι “αγιογραφίες” και ο πατήρ Αντώνιος ως... “άλλος Χριστός” (βίντεο)Σήμερα 11:45 | Ειδήσεις

Αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις της εκπομπής “Το Πρωινό” για την ύπαρξη πιστών αναπαραστάσεων εικόνων με τον Χριστό, όμως με… κεντρικό πρόσωπο τον π. Αντώνιο.


 

Φονική παράσυρση - Θεσσαλονίκη: “Έκλεψαν 1.500 ευρώ από την 21χρονη ενώ ήταν αιμόφυρτη”Σήμερα 12:13 | Τοπικά Νέα

Στην ανακρίτρια οι γονείς της αδικοχαμενης Έμμας, δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής. Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Πλεύρης: Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί γυρίζουν στο ΕΣΥΣήμερα 10:18 | Ειδήσεις

Τι είπε για το νομοσχέδιο για το ΕΣΥ,  αλλά και την αναβολή στις κυρώσεις για τον "Προσωπικό Γιατρό"

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φονική παράσυρση - Θεσσαλονίκη: “Έκλεψαν 1.500 ευρώ από την 21χρονη ενώ ήταν αιμόφυρτη”12:56Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Ο “αντιφατικός” Ερμής και οι προβλέψεις της Τρίτης (βίντεο)12:42Πέθανε ο Λεωνίδας Τριβιζάς12:29Φονική παράσυρση: Δώρα ζωής για ασθενείς τα όργανα της 21χρονης Έμμας12:15“Κιβωτός του Κόσμου”: οι “αγιογραφίες” και ο πατήρ Αντώνιος ως... “άλλος Χριστός” (βίντεο)12:03Ιός Δυτικού Νείλου: 32 + 3 θάνατοι στην Ελλάδα11:50“Κιβωτός του Κόσμου” - Λούλης: Το 1 εκατομμύριο, οι δωρεές και η κακοποίηση (βίντεο)11:38Μουντιάλ 2022: Οι “άτακτοι” και ο πίνακας των σκόρερ11:25Οικιακή βοηθός - Δολοφονίες ηλικιωμένων: Τι έδειξε η έρευνα για όσα ισχυρίστηκε η 45χρονη11:12Πανελλαδικές 2023: Ξεκινούν οι δηλώσεις συμμετοχής για τους υποψήφιους11:00Πλεύρης: Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί γυρίζουν στο ΕΣΥ10:47Σεισμός στην Εύβοια: Ζημιές σε σπίτια - Τι λένε οι σεισμολόγοι10:33Τραμπ: Το δείπνο με υπέρμαχο της “υπεροχής της λευκής φυλής” και η καταδίκη του Λευκού Οίκου10:20Κωνσταντίνος Χατζηλάκος: Πέθανε ο θρυλικός πιλότος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου10:06Ακάρ: Έλληνες πολιτικοί σαμποτάρουν τις ειρηνευτικές μας πρωτοβουλίες09:53Εκλογές - Πέτσας: Εφικτή η αυτοδυναμία της ΝΔ, “εγκλωβισμένος” ο Ανδρουλάκης (βίντεο)09:39“Κιβωτός του Κόσμου”: Ανάκληση δωρεών και αλλαγές σε διαθήκες μετά τις καταγγελίες (βίντεο)09:26Πλοίο “Nissos Kalymnos”: Πρόσκρουση σε βράχια και εισροή υδάτων 09:12“Κιβωτός του Κόσμου”: το κλουβί, ο 8χρονος και η μάνα του 19χρονου που κατήγγειλε ασέλγεια (βίντεο)08:59Μουντιάλ 2022: Παράλληλη μετάδοση των αγώνων σε ΑΝΤ1, antenna.gr και ANT1+08:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο