LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 21 Δεκεμβρίου 2019 09:16

Ονδούρα: “Σφαγή” συμμοριών σε φυλακή

Αιματηρά επεισόδια με νεκρούς και τραυματίες μέσα σε σωφρονιστικό κατάστημα.        

AP - Ονδούρα - αστυνομία

Τουλάχιστον 18 φυλακισμένοι σκοτώθηκαν και άλλοι 16 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια μάχης που ξέσπασε ανάμεσα σε μέλη αντίπαλων συμμοριών μέσα σε σωφρονιστικό κατάστημα στην Ονδούρα χθες Παρασκευή, ανακοίνωσαν οι αρχές· πρόκειται για ένα από τα χειρότερα ξεσπάσματα βίας στις φυλακές της χώρας της κεντρικής Αμερικής.

Δύο ημέρες νωρίτερα, η κυβέρνηση του προέδρου Χουάν Ορλάντο Ερνάντες κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο σωφρονιστικό σύστημα και μετέφερε τον έλεγχό του στις δυνάμεις ασφαλείας, προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο το κύμα της βίας που έχει ξεσπάσει.

Ωστόσο, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ανώτερος αξιωματικός του στρατού σημείωσε πως δεν είχε αναληφθεί ο έλεγχος της φυλακής στη βόρεια πόλη Τέλα πριν ξεσπάσουν τα αιματηρά επεισόδια.

Μέχρι στιγμής, ο απολογισμός της μάχης στη φυλακή ανέρχεται σε 18 νεκρούς και 16 τραυματίες, δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο της Ονδούρας ο Αντόνιο Κοέγιο, εκπρόσωπος του διυπηρεσιακού σώματος ασφαλείας FUSINA (Fuerza de Seguridad Interinstitucional Nacional, Εθνική Διυπηρεσιακή Δύναμη Ασφαλείας).

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν πλέον μπει στη φυλακή όπου εκτυλίχθηκαν τα επεισόδια για να αποκαταστήσουν την τάξη, σύμφωνα με τις αρχές.

Τα βίαια επεισόδια στις φυλακές της Ονδούρας είναι συχνές, καθώς οι συμμορίες των δρόμων, οι λεγόμενες μάρας, συγκρούονται για τον έλεγχό τους.

Η δράση των συμμοριών αυτών έχει μετατρέψει την Ονδούρα σε μια από τις χώρες όπου καταγράφονται οι υψηλότεροι δείκτες ανθρωποκτονιών στον πλανήτη.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαρινάκης σε αγρότες: Όταν προβάλεις τα αιτήματα σου χωρίς να θες να τα συζητήσεις, τότε ο διάλογος είναι προσχηματικόςΣήμερα 17:52 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η θέση της Κυβέρνησης, είναι «Ναι στο διάλογο, όχι στους κλειστούς δρόμους, όχι σε ταλαιπωρία ανθρώπων».

ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Οι άνθρωποι των ΚΥΔ, όπως φαίνεται απο τα ποσά που βρέθηκαν σε μετρητά που παίρναν μέρος, εισέπρατταν μέρος της επιδοτήσης.

Αγρότες: “Όχι” στην πρόσκληση Μητσοτάκη για ραντεβού στο Μαξίμου – κλιμακώνουν τις κινητοποιήσειςΣήμερα 16:22 | Ειδήσεις

Θα στείλουν γραπτώς τα αιτήματα τους στον Πρωθυπουργό. Τι διεκδικούν και τι αποφασίστηκε στη σημερινή Πανελλαδική Σύσκεψη στην Νίκαια της Λάρισας.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι διεθνείς προτεραιότητες του Τραμπ την νέα χρονιάΣήμερα 20:01 | Ειδήσεις

Η επαναδιαπραγμάτευση των εμπορικών συμφωνιών, προς όφελος των ΗΠΑ, είναι μια από τις προτεραιότητες του Ντόναλντ Τραμπ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Θα ανταποδώσουμε το χτύπημα στο Ισλαμικό Κράτος23:59Παναθηναϊκός: Εκτός αποστολής για τον αγώνα με τον Βόλο ο Τσέριν 23:45Η αντιπολίτευση κατηγορεί την Κυβέρνηση για την πρόσκληση σε αγρότες για διάλογο λέγοντας ότι είναι προσχηματικός23:31Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού- Εντοπίστηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα23:17ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οδοστρωτήρας… οι “πράσινοι”23:03Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά στην Ιόνια Οδό στο ύψος της Αμφιλοχίας22:49Κηφισιά – Αστέρας Τρίπολης: Τα δοκάρια σταμάτησαν τους γηπεδούχους22:35Τροχαίο δυστύχημα στη Χίο: Νεκρός οδηγός μηχανής που παρέσυρε πεζό22:21Πανιώνιος – Προμηθέας: Οι Αχαιοί “βύθισαν” κι άλλο τους γηπεδούχους22:07Ηράκλειο: Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών με έναν τραυματία21:53Μύκονος – Καρδίτσα: Σπουδαία νίκη για τους γηπεδούχους21:39Τράκαρε με τον Ελ Κααμπί και έβγαλε σέλφι μαζί του21:26Ηρακλής – Άρης: Θρίλερ… στο Ιβανώφειο21:12Ο ΑΝΤ1 στα Παιδικά Χωριά SOS για τον μεγάλο Τηλεμαραθώνιο του 202520:59ΟΦΗ – Πανσερραϊκός: Καθάρισαν… από το ημίχρονο οι νησιώτες20:45Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι διεθνείς προτεραιότητες του Τραμπ την νέα χρονιά20:32ANT1 Sports: Προελαύνει ο Λεβαδειακός στο πρωτάθλημα της Super League20:18Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:05Δώρο Χριστουγέννων: Νωρίτερα φέτος η καταβολή του19:51ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο