LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 20 Δεκεμβρίου 2019 19:58

Οικογένεια Ινδαρέ στον ΑΝΤ1: Η αλήθεια θα λάμψει (βίντεο)

Τι υποστηρίζει η οικογένεια του σκηνοθέτη. Τα παιδιά του ήταν στην κατάληψη ή όχι. Τι λέει από την πλευρά της η Αστυνομία.

ΚΟΥΚΑΙ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Τον Μάϊο θα δικαστούν οι εννέα συλληφθέντες από την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι, μετά την σημερινή αναβολή της δίκης, ενώ ο ΑΝΤ1 παρουσιάζει, αποκλειστικά, βίντεο που αποτελεί το βασικό  υπερασπιστικό "όπλο", της οικογένειας του σκηνοθέτη. 

Σε αυτό -σύμφωνα με το περιβάλλον του- απεικονίζονται ο σκηνοθέτης με τους δύο γιους του στο μπαλκόνι του σπιτιού τους, δίπλα από την κατάληψη τής οδού Ματρόζου, την ώρα που οι αστυνομικοί έχουν εισβάλει στο υπό κατάληψη κτίριο. Σύμφωνα με την οικογένεια το βίντεο και οι φωτογραφίες αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι δύο νεαροί δεν ήταν στην κατάληψη την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης. 

Ωστόσο, σε ακόμα ένα ερασιτεχνικό βίντεο που έχει δοθεί στην δημοσιότητα, φαίνεται η έφοδος των ανδρών της ΕΚΑΜ στην κατάληψη Ματρόζου. Πετούν βομβίδες κρότου - λάμψης και με τροχό προσπαθούν να ανοίξουν την πόρτα της εισόδου, που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, είχε θωρακιστεί εσωτερικά με σιδερένιες δοκούς. 

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές, ενώ ήδη έχει ακινητοποιηθεί από τα στελέχη της ΕΚΑΜ και βρίσκεται με χειροπέδες, φωνάζει απευθυνόμενος προς τους περιοίκους που παρακολουθούσαν τα όσα διαδραματίζονταν στη ταράτσα του σπιτιού του. Η σύζυγός του έκπληκτη αντικρίζει, όπως έχει δηλώσει, τους γιους της και τον 56χρονο. 

Το μεσημέρι ο σκηνοθέτης προσήλθε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για το αυτόφωρο των εννέα συλληφθέντων από τις αστυνομικές επιχειρήσεις στο Κουκάκι. Η εκδίκαση τής υπόθεσης αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Μάιο, ύστερα από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης, καθώς -όπως είπαν- δεν έχουν πλήρη γνώση της δικογραφίας. Νωρίτερα ο 56χρονος εξετάστηκε από ιατροδικαστή. 

Οι γείτονες λένε ότι δεν μπορεί να έχουν κάποια σχέση τα παιδιά με την κατάληψη, ενώ οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να έχουν διαφύγει οι καταληψίες, γιατί η περιοχή ήταν υπό ασφυκτικό κλοιό.  

Αναμένονται και τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου έχουν σταλεί και τα αντικείμενα που έριξαν προς τους αστυνομικούς αλλά και αποτυπώματα από το εσωτερικό της κατάληψης και τη σκάλα, που οδηγεί στην ταράτσα. 

Η οικογένεια Ινδαρέ, πάντως, λέει πως μια φωτογραφία είναι χιλιάδες λέξεις. Εννοεί δηλαδή πως από αυτό το βίντεο και την φωτογραφία που τραβήχτηκε τη στιγμή της αστυνομικής επιχείρησης αποδεικνύεται ότι τα δυο παιδιά ήταν στο μπαλκόνι του σπιτιού τους και όχι στην κατάληψη. Άκουσαν τα ποδοβολητά στην ταράτσα τους, ανέβησαν να δουν τι συμβαίνει και συνελήφθησαν.  Αποτελεί δε βασικό υπερασπιστικούς τους όπλο, όπως επισημαίνουν. 

Από την πλευρά της όμως η Αστυνομία υποστηρίζει πως πρόκειται για αποτύπωση μιας στιγμής. Οι αρχές θεωρούν δηλαδή πως τα παιδιά είναι πράγματι στο μπαλκόνι αφού όμως προηγουμένως πήδησαν από την κατάληψη στο δικό τους σπίτι. 

Η οικογένεια, σε επικοινωνία με τον ΑΝΤ1, απαντά πως η αλήθεια θα λάμψει, καθώς η υπόθεση είναι πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης . Ήταν ένας εφιάλτης λένε, και εύχονται να μην συμβεί ούτε στον χειρότερο εχθρό τους  Αυτό που τους νοιάζει πλέον είναι να ανασυνταχθούν και να ασχοληθούν με τα παιδιά τους. 

Ωστόσο, νέα επεισόδια είχε η κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για την επιχείρηση στο Κουκάκι. Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ενώ το Μαξίμου αντέδρασε χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.

Εν τω μεταξύ, μετά από απόφαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Ραγκούσης επισκέφθηκε σήμερα τον Συνήγορο του Πολίτη κάνοντας λόγο για έξαρση των φαινομένων αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: θρήνος στο “τελευταίο αντίο” για τον αστυνομικό (εικόνες)Σήμερα 17:21 | Ειδήσεις

Σε κλίμα οδύνης συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτισν για τελευταία φορά τον αστυνομικό που έασε τη ζωή του όταν τον καταπλάκωσε κτήριο στον Πειραιά.

Καταγγελία - Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο τουΣήμερα 13:34 | Ειδήσεις

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση για σωματικές βλάβες κατά του συντρόφου της. 

Χιλή: Η στιγμή της διάσωσης ζευγαριού από χιονισμένα βουνά (βίντεο)Τρίτη 16 Απριλίου 2024 17:56 | Ειδήσεις

Τέσσερις μέρες αγωνίας πέρασε το ζευγάρι που είχε χαθεί μέσα στα χιονισμένα βουνά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: αγόρι περιφερόταν μόνο του στους δρόμους19:25Ερντογάν: να μειωθεί η ένταση μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν19:12Καιρός: βροχές και καταιγίδες την Κυριακή18:58Νέος δικαστικός χάρτης - Δικηγόροι: Πανελλαδική αποχή προετείνει η ολομέλεια των ΔΣΕ18:44Πάτρα: Αυτοκίνητο “καρφώθηκε” σε μάντρα - Νεκρός ο οδηγός18:31Χιλή: Η στιγμή της διάσωσης ζευγαριού από χιονισμένα βουνά (βίντεο)18:18Δανία: Εκκένωση του αεροδρομίου μετά από απειλή για βόμβα18:03Ενδοοικογενειακή βία: Πέντε συλλήψεις στη Δυτική Ελλάδα17:49Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: θρήνος στο “τελευταίο αντίο” για τον αστυνομικό (εικόνες)17:34Γάζα: Συνάντηση ΥΠΕΞ Τουρκίας και Αιγύπτου – Νέος κύκλος αίματος στη Δυτική Όχθη17:21Επεισοδιακή καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας17:07AEK: Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Ιστορίας της ομάδας (εικόνες)16:53“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:38Ριζούπολη: Φωτιά σε διαμέρισμα 16:25Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: προφυλακιστέος ο εργολάβος16:11Ιωάννινα: νεκρή γυναίκα σε φωτιά σε καμινάδα15:58Ευρωεκλογές - Ανδρουλάκης: Να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση πού περιφρονεί την αυτοδιοίκηση (εικόνες)15:44Κακοκαιρία - Πήλιο: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας από την Πυροσβεστική15:30Σαραντάπορο - Βασιλική Πλεξίδα: Φόρος τιμής για τα 7 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου (εικόνες)15:16Φιντάν: Εάν δεν ιδρυθεί Παλαιστινιακό κράτος η κρίση θα συνεχιστεί15:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο