LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 20 Δεκεμβρίου 2019 12:27

EΦΚΑ: Τι ισχύει για την παράταση στις 120 δόσεις

Εγκύκλιο για το πώς θα “τρέξει” η επιμήκυνση της περιόδου εφαρμογής του διακανονισμού εξέδωσε ο Φορέας.

ΕΦΚΑ - γραφεία - συντάξεις

Εγκύκλιο για την 5μηνη παράταση για την υποβολή αιτήσεων για τις 120 δόσεις εξέδωσε ο ΕΦΚΑ και το ΚΕΑΟ. Σε αυτήν αναφέρεται ότι η παράταση αφορά οφειλέτες που αιτήθηκαν εμπρόθεσμα την υπαγωγή στη ρύθμιση του ν. 4611/2019 αλλά δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαβίβασης των οφειλών στο ΚΕΑΟ.

Στις περιπτώσεις που η διαδικασία υπαγωγής στη ρύθμιση ολοκληρώνεται μετά το πέρας της ως άνω καταληκτικής ημερομηνίας, όταν διαβιβαστούν οι οφειλές στο ΚΕΑΟ και εφόσον υποβληθεί η αίτηση (2ο στάδιο) για την υπαγωγή στη ρύθμιση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΚΕΑΟ, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποβληθεί μετά την 31/12/2019, σύμφωνα με την αρχική προθεσμία.

Με βάσει τις νεότερες διατάξεις, η ημερομηνία 31/12/2019 αντικαθίσταται από την ημερομηνία 31/5/2020. Επίσης μέχρι την ίδια ημερομηνία οι οφειλέτες που απώλεσαν τη ρύθμιση των 120 δόσεων, στην οποία είχαν ενταχθεί, δύναται να επανενταχθούν σ' αυτή, υπό την προϋπόθεση καταβολής του συνόλου των δόσεων της ρύθμισης που έχουν καταστεί απαιτητές, καθώς και νέων βεβαιωμένων, εκτός ρύθμισης οφειλών. Η αίτηση για την επανένταξη στη ρύθμιση θα υποβάλλεται από τον οφειλέτη στις αρμόδιες υπηρεσίες ΚΕΑΟ.

Παράταση υποβολής αίτησης στο ΚΕΑΟ (αίτηση δεύτερου σταδίου) μέχρι 31/5/2020
Η παράταση αυτή αφορά τους οφειλέτες μη μισθωτούς και πρώην ΟΓΑ (οι οποίοι δύνανται να υποβάλλουν την αίτηση του δεύτερου σταδίου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΚΕΑΟ για την υπαγωγή στη ρύθμιση όταν διαβιβαστούν οι οφειλές στο ΚΕΑΟ, σε καμία περίπτωση μετά το πέρας της 31/5/2020.

Η προαναφερόμενη παράταση δόθηκε προκειμένου να μην χάσουν οι οφειλέτες μη μισθωτοί και πρώην ΟΓΑ το δικαίωμα υπαγωγής στη ρύθμιση για λόγους που δεν οφείλονται σε υπαιτιότητά τους, αλλά σε μη ολοκλήρωση της διαδικασίας βεβαίωσης της οφειλής τους από τον ΕΦΚΑ.

Επανένταξη στη ρύθμιση του ν. 4611/2019
Δυνατότητα επανένταξης σε απωλεσθείσα ρύθμιση του ν.4611/2019 παρέχεται στους οφειλέτες μη μισθωτούς, πρώην ΟΓΑ, εργοδότες καθώς και σε όσους έχουν οφειλές από αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές, υπό την προϋπόθεση υποβολής σχετικής αίτησης από τους οφειλέτες στις αρμόδιες υπηρεσίες μας και καταβολής του συνόλου των δόσεων της ρύθμισης που έχουν καταστεί απαιτητές καθώς και τυχόν νέων βεβαιωμένων, εκτός ρύθμισης οφειλών.

Ενέργειες υπηρεσιών
Μετά την υποβολή της αίτησης για επανένταξη, η απολεσθείσα ρύθμιση θα ενεργοποιείται απευθείας από τις αρμόδιες για την ρύθμιση περιφερειακές υπηρεσίες ΚΕΑΟ ή τοπικές υπηρεσίες ΕΦΚΑ υπό την προϋπόθεση ότι η απόφαση υπαγωγής στη ρύθμιση φέρει ημερομηνία από 10/8/2019 και μετά, αφορά δηλαδή περιπτώσεις που έχει εφαρμοστεί η διάταξη του άρθρου 72 του ν.4623/2019 σχετικά με το επιτόκιο της ρύθμισης.

Για τις αποφάσεις ρύθμισης που είχαν εκδοθεί πριν την 10/8/2019, η ενεργοποίηση της ρύθμισης θα ολοκληρώνεται από τις αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες ΚΕΑΟ ή τοπικές υπηρεσίες ΕΦΚΑ σε συνεργασία με το Τμήμα Επικοινωνίας (Help desk) της Διεύθυνσης Πληροφορικής Κεντρικής Υπηρεσίας ΚΕΑΟ όπου πρέπει να αποστέλλεται σχετικό υπηρεσιακό σημείωμα.

Πηγή: capital.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜνημείο Άγνωστου Στρατιώτη: Προσαγωγές μελών του “Ρουβίκωνα”Σήμερα 20:20 | Ειδήσεις

Άνδρες των ΜΑΤ έσπευσαν στο σημείο και απώθησαν τους συγκεντρωμένους κάνοντας χρήση χημικών και προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές.

Τέμπη - Τέλλογλου: Νέα στοιχεία για τον σταθμάρχη και την εκπαίδευσή τουΣήμερα 18:41 | Ειδήσεις

«Το εργαλείο που είχε μπροστά του για να κατευθύνει τα τρένα δεν ήξερε να το δουλεύει» αποκάλυψε ο Τάσος Τέλλογλου για την γνώση του σταθμάρχη σχετικά με την αυτόματη χάραξη.

Στοκχόλμη: Πρόσκρουση λεωφορείου σε στάση - Πολλαπλοί νεκροί και τραυματίες σύμφωνα με την αστυνομίαΣήμερα 17:28 | Ειδήσεις

Η περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με ασθενοφόρα.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ακόμη μια προφυλάκιση κατηγορούμενουΣήμερα 18:53 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της Ευρωπαίας Εισαγγελέως, του αποδίδεται κρίσιμος ρόλος στη λειτουργία της εγκληματικής ομάδας που εισέπραττε παράνομες επιδοτήσεις.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιαπωνία: 32χρονη παντρεύτηκε χαρακτήρα που δημιούργησε μέσω.... της τεχνητής νοημοσύνης22:25ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 21 Νοεμβρίου22:11ΠΑΕ Κηφισιά: O Άγγελος Χαριστέας είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής21:58Νότια Αφρική: Έρευνα για την "μυστηριώδη" άφιξη 153 Παλαιστινίων με πτήση από το Ναϊρόμπι 21:44Ρόδος: Άνδρας εγκλωβίστηκε σε κάδο σκουπιδιών - Τον απεγκλώβισε η Πυροσβεστική21:31Συναγερμός για την εξαφάνιση 31χρονου21:17Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο21:03Εθνική Ελπίδων: Τρένο… χωρίς στάση για το Euro 202720:49Τέμπη - Τέλλογλου: Νέα στοιχεία για τον σταθμάρχη και την εκπαίδευσή του20:35Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη: Προσαγωγές μελών του “Ρουβίκωνα”20:25Αττική: Συνελήφθη 40χρονος που οδηγούσε φορτηγό μεθυσμένος και προκάλεσε τροχαίο20:12Βόλος: Κουβαλούσε κλεμμένο κλιματιστικό πάνω στο ποδήλατο του!19:58ΟΠΕΚΕΠΕ: Ακόμη μια προφυλάκιση κατηγορούμενου19:44Λαμία: Άνδρας με λοστό έσπειρε τον τρόμο (Εικόνες)19:31"Ελευθέριος Βενιζέλος": Με 44 κιλά κάνναβης προσπάθησαν να εισέλθουν στην χώρα δύο άνδρες19:17Επέτειος Πολυτεχνείου: Drones, ελικόπτερα και 5.500 αστυνομικοί επί ποδός19:02Ηγουμενίτσα: Κατασχέθηκαν 350 κιλά κάνναβης18:49Ολυμπιακός: Πρόστιμο από την Euroleague18:35Στοκχόλμη: Πρόσκρουση λεωφορείου σε στάση - Πολλαπλοί νεκροί και τραυματίες σύμφωνα με την αστυνομία 18:22Ο Ηρακλής Νύκταρης στις "Αποκαλύψεις" για το μακελειό στα Βορίζια: Όλες οι ιστορίες στην Κρήτη ξεκινούν από τα μικρά παιδιά18:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο