LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 18 Δεκεμβρίου 2019 15:32 | Ανανέωση: 18 Δεκεμβρίου 2019 15:39

Μάγδα Φύσσα: Ο Παύλος ξαναμαχαιρώθηκε 75 μήνες μετά

 Η πρόταση της εισαγγελέως για τους ενόχους της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα προκάλεσε την αντίδραση της μητέρας του, Μάγδας.

Δίκη - Χρυσή Αυγή - Παύλος - Μάγδα Φύσσα

Έντονη ήταν η αντίδραση της μητέρας του Παύλου Φύσσα, Μάγδας, μετά την πρόταση της Εισαγγελέως στην δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία ζήτησε τον ενοχή μόνο του Γιώργου Ρουπακιά. 

«Να κάνω μία ερώτηση στην κυρία εισαγγελέα. Στις 18 του μήνα ο Παύλος κλείνει 75 μήνες νεκρός. Τελικά, σήμερα τον ξαναμαχαιρώσατε; Αιμορραγεί η πληγή του. Θα ήθελα να απαντήσει» είπε η Μάγδα Φύσσα, η οποία αποχώρησε καθώς δεν αισθανόταν καλά. 

«Δεν είδαν τίποτα όλο αυτό το διάστημα; Αθωώνουν τους εγκληματίες. Ποσό να αντέξουμε;», αναρωτήθηκε ακόμα η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, έξω από το δικαστήριο.

Η ώρα της εισαγγελικής αποτίμησης για καθέναν από τους 68 κατηγορούμενους στη δίκη της Χρυσής Αυγή ξεκίνησε σήμερα έπειτα από 4 χρόνια και 8 μήνες ακροαματικής διαδικασίας με την υπόθεση Φύσσα να τίθεται πρώτη στην αγόρευση της εισαγγελέως Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Αδαμαντίας Οικονόμου.

δίκη - Χρυσή Αυγή

Η κ. Οικονόμου θεωρεί ως μόνο υπεύθυνο για τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού τον Γιώργο Ρουπακιά και κανέναν άλλον από τους 17 συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση ορόσημο για την πορεία της Χρυσής Αυγής. Έτσι ζήτησε την απαλλαγή όλων τους για την κατηγορία της συνέργειας στη δολοφονία του μουσικού. Κατά την εισαγγελική λειτουργό ο Ρουπακιάς έδρασε μόνος του σε ήρεμη ψυχική κατάσταση χωρίς να έχει προκληθεί από το θύμα το οποίο έπληξε «με απόλυτη επιτυχία».

Όπως είπε η εισαγγελέας, δεν υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του μουσικού, δεν ήταν στοχοποιημένος από την Χρυσή Αυγή η οποία δεν θα είχε όφελος αλλά αντιθέτως ζημιά από μια τέτοια πράξη. Κατά την κ. Οικονόμου ούτε ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος ούτε ο βουλευτής της περιοχής Ιωάννης Λαγός έδωσαν εντολή για όσα έγιναν τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι ούτε όμως και τα μέλη της Τοπικής που κινητοποιήθηκαν εκείνο το βράδυ -νομίζοντας οι περισσότεροι πως θα μοιράσουν τρόφιμα- ήξεραν το αποτέλεσμα της παρέμβασης του Γιώργου Ρουπακιά.

δίκη - Χρυσή Αυγή

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, ούτε διευκόλυναν το δράστη της δολοφονίας, ούτε καν θα μπορούσαν να τον αποτρέψουν καθώς όλα έγιναν ταχύτατα. Η εισαγγελέας επικαλούμενη τόσο τα ήδη υπάρχοντα στη δικογραφία στοιχεία όσο και εκείνα που προέκυψαν από την επ' ακροατηρίω διαδικασία, ξεκίνησε να περιγράφει όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ από τη στιγμή που ο 34χρόνος μουσικός πήγε με τη σύντροφό του και έναν φίλο τους στην καφετέρια «Κοράλλι» μέχρι που έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά.

Μεταξύ των κατηγορουμένων που η κ. Οικονόμου ζήτησε απαλλαγή για την υπόθεση Φύσσα είναι και ο «πυρηνάρχης» της Τοπικής Νίκαιας αλλά και το στέλεχος της οργάνωσης.

Το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σε ανακοίνωση του για την πρόταση της εισαγγελέως για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, αναφέρει ότι, «προσβάλει βάναυσα το λαϊκό αίσθημα, αλλά και τα δεκάδες θύματα της Χρυσής Αυγής, η πρόταση της εισαγγελέα της έδρας στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης για την απαλλαγή της ηγεσίας και των στελεχών της από τα βαριά αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται.

Είναι εξοργιστικό, ότι η συγκεκριμένη εισαγγελέας, σε πλήρη αντίθεση με ό,τι προέκυψε από τα συντριπτικά στοιχεία που αναδείχτηκαν μέσα από την πολύχρονη αποδεικτική διαδικασία της δίκης, όχι μόνο υιοθέτησε τα επιχειρήματα των χρυσαυγιτών, αλλά και υπερθεμάτισε σε αυτά.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να εντείνουν την επαγρύπνηση και τον αγώνα τους για την απομόνωση των φασιστών παντού, αλλά και για την τιμωρία τους για τα αποτρόπαια εγκλήματα που έχουν διαπράξει».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο