LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 18 Δεκεμβρίου 2019 11:12 | Ανανέωση: 18 Δεκεμβρίου 2019 11:09

Κουκάκι: προσαγωγές, πέτρες και δακρυγόνα στις εκκενώσεις των καταλήψεων (εικόνες)

Επεισοδιακές ήταν οι εκκενώσεις των τριών καταλήψεων τα ξημερώματα στο Κουκάκι. Ο απολογισμός.

Κουκάκι - εκκενώσεις - καταλήψεις - Αστυνομία

Οκτώ άτομα από τις καταλήψεις και δύο κάτοικοι (πατέρας και γιος) της περιοχής, έχουν προσαχθεί από τους αστυνομικούς, κατά την τριπλή επεισοδιακή επιχείρηση εκκένωσης κτιρίων στο Κουκάκι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Βάσει των μέχρι στιγμής στοιχείων, οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ που εισέβαλαν στα κτίρια της οδού Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη 3, προσήγαγαν συνολικά δύο άτομα από το πρώτο, τέσσερα (3 γυναίκες και έναν άνδρα) από το δεύτερο και δυο (έναν άνδρα, μια γυναίκα) από το τρίτο.

Στην επιχείρηση που έγινε στην οδό Ματρόζου, προσήχθησαν και ένας πατέρας με τον γιο του από την ταράτσα του διπλανού κτιρίου (αριθμός 47), στο οποίο διαμένουν. Οι αστυνομικοί τούς αντιλήφθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και -όπως λένε- τους είδαν να αντιδρούν στην επιχείρηση. Οι άνδρες της αστυνομίας υποστηρίζουν ότι, προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο, αλλά δεν τους άνοιξε κανείς. Τελικά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, παρουσία εισαγγελέα συνελήφθησαν, ενώ αντιδράσεις σημειώθηκαν και από τη μάνα, όταν είδε τον σύζυγο και τον γιο της με χειροπέδες.

Κουκάκι - εκκενώσεις - καταλήψεις - Αστυνομία

Με εντολή του εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμά τους, για την περίπτωση που είχαν κρύψει καταληψίες, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα.

εκκένωση - Κουκάκι - ταράτσα - σύλληψη

Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού και σύζυγος και μητέρα των προσαχθέντων έδωσε μιαν άλλη διάσταση στα όσα έγιναν, αφού μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» είπε πως οι αστυνομικοί χτύπησαν και προσήγαγαν τον σύζυγο και τους δύο γιους της – κι όχι έναν – όταν ανέβηκαν στην ταράτσα για να δουν ποιος περπάταγε εκεί. Προηγουμένως, σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είχε αρνηθεί σε αστυνομικούς που του χτύπησαν την πόρτα την είσοδό τους στο σπίτι του, καθώς τους ζήτησε χαρτί της εντολής εισαγγελέα, το οποίο όμως δεν του επιδείχθηκε.

Κουκάκι - εκκενώσεις - καταλήψεις - Αστυνομία

Όλοι οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια όπου εξετάζονται, ενώ οι έρευνες στα κτίρια συνεχίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί διάφορα αντικείμενα και σημειώσεις στην οδό Ματρόζου.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση με πυροσβεστήρες και πέτρες, όταν επιχείρησαν να μπουν στα κτίρια στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου και απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση στην περιοχή. Τελικά οι άνδρες της ΕΚΑΜ έσπασαν τις πόρτες και οι αστυνομικοί εισέβαλαν στα κτίρια, όπου προχώρησαν στις προσαγωγές των καταληψιών.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η σημερινή επιχείρηση στο Κουκάκι και ιδιαιτέρως η καταγγελία της γυναίκας που μένει δίπλα στο υπό κατάληψη κτήριο.

«Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την κ. Σπαρτιώτη -για όσα σήμερα συνέβησαν στο σπίτι της με εντολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τα ΜΑΤ- επιβεβαιώθηκε η χειρότερη εκδοχή κατάλυσης βασικών κι αναφαίρετων ανθρώπινων δικαιωμάτων καθώς και θεμελιωδών άρθρων του Συντάγματος. Ε, όχι λοιπόν κ. Μητσοτάκη. Κράτος στην Ελλάδα δεν είναι τα ΜΑΤ, είναι το Σύνταγμα και οι νόμοι», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα και διαταράσσει την κοινωνική συνοχή

Ανακοίνωση είχε εκδώσει νωρίτερα και ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την Αστυνομία ότι χρησιμοποιεί πρακτικές βίας υπ’ευθύνη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ολισθηρός κατήφορος της κυβέρνησης διαταράσσει την κοινωνική συνοχή και ειρήνη

Μετά τις καταγγελίες για ξεγύμνωμα 20χρονης φοιτήτριας στη μέση της Πατησίων από άνδρες των ΜΑΤ, ο κ. Χρυσοχοΐδης σήμερα απολαμβάνει ακόμα μία επιτυχία του.

Γυναίκα καταγγέλλει επώνυμα πως χτύπησαν και προσήγαγαν μέσα στο σπίτι τους τον σύζυγο και τους γιους της, επειδή τόλμησαν να ζητήσουν εισαγγελική παραγγελία από άνδρες των ΜΑΤ για να τους επιτρέψουν την είσοδο. Την ίδια στιγμή, η εικόνα πολίτη δεμένου πισθάγκωνα σε ταράτσα πολυκατοικίας και με κουκούλα στο κεφάλι, θυμίζει στρατιωτική επιχείρηση σε χώρες εμπόλεμης ζώνης.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τις ατελείωτες αστυνομικές αυθαιρεσίες σε βάρος πολιτών και κυρίως της νεολαίας, αφού αυτοί τους επιτρέπουν να λειτουργούν με “λυμένα τα χέρια”.

Κουκάκι - εκκενώσεις - καταλήψεις - Αστυνομία

Το δόγμα “νόμος και τάξη” που ξεδιπλώνουν ουδεμία σχέση έχει με την ασφάλεια των πολιτών. Το μόνο που εξυπηρετεί αυτός ο ολισθηρός κατήφορος είναι να λειτουργήσει ως αντιπερισπασμός στις παλινωδίες της κυβέρνησης. Και τελικά το μόνο που καταφέρνει είναι παραβιάζει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και να διαταράσσει την κοινωνική συνοχή και ειρήνη».

ΚΚΕ: Επίδειξη βίας με στόχο την τρομοκράτηση του λαού

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΚΕ κατηγορώντας την κυβέρνηση για πρακτικές βίας που στόχο «να τρομοκρατήσει το λαό».

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Το σημερινό κρεσέντο αστυνομικής βίας και καταστολής, που παραβιάζει ακόμα κι αυτούς τους αστικούς νόμους, βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση της ΝΔ και το αρμόδιο υπουργείο.

Οι εικόνες με τις συλλήψεις και τις “κουκούλες”, αλλά και οι καταγγελίες για απειλή και άσκηση βίας, σε βάρος κατοίκων της περιοχής, έρχονται να προστεθούν σε άλλα απαράδεκτα κρούσματα, όπως αυτά του “ξεγυμνώματος” συλληφθέντων.

Είναι προφανές ότι με αυτές τις πρακτικές οι δυνάμεις καταστολής κάνουν επίδειξη βίας, που στόχο έχει τελικά να τρομοκρατήσει το λαό και να εμπεδώσει το αυταρχικό δόγμα “νόμος και τάξη” της κυβέρνησης.

Σε αυτά τα κρούσματα πρέπει να υπάρχει απάντηση από το εργατικό κίνημα. Την αντιλαϊκή πολιτική και την κρατική καταστολή, που πάνε χέρι – χέρι, μπορεί να τις αντιμετωπίσει η πάλη του λαού και της νεολαίας».

ΜέΡΑ 25 : Δεν είναι κανονικότητα η αστυνομία να αυθαιρετεί και να βιαιοπραγεί σε βάρος των πολιτών         

«Η εισβολή πάνοπλων αστυνομικών χωρίς άδεια εισαγγελέα σε οικία που απλώς γειτνίαζε με κατάληψη, και η άσκηση αδικαιολόγητης βίας στους εύλογα διαμαρτυρόμενους ενοίκους της, δείχνει μια Αστυνομία που δε δείχνει συμφιλιωμένη με την ιδέα των Δημοκρατικών θεσμών και ορίων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25, σχολιάζοντας την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι, για την εκκένωση κατειλλημμένου κτηρίου.

«Η Αστυνομία δε δρα ανεξέλεγκτη», συνεχίζει το ΜέΡΑ 25, «επανειλημμένα ο αρμόδιος Υπουργός κ.Χρυσοχοΐδης καλύπτει με τον πιο επίσημο τρόπο από τη Βήμα της Βουλής την πολιτική των "λυμένων χεριών" (και δεμένων πολιτών) ενώ αναρμόδιοι πλην πολυπροβεβλημένοι Υπουργοί όπως ο κ. Βορίδης προειδοποιούν από τηλεοπτικά πλατώ τους πολίτες ότι θα πρέπει να συνηθίσουν και να αποδεχτούν το ξύλο. Η πραγματική ευθύνη όμως βαραίνει τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, που όσο συμβαίνουν όλα αυτά αυτοσυγχαίρεται για «επιστροφή στην κανονικότητα».

Το ΜέΡΑ25 «δε θα συμφιλιωθεί ποτέ με μια τέτοια κανονικότητα», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει:

«Δεν είναι κανονικότητα η αστυνομία να παρανομεί, αυθαιρετεί και βιαιοπραγεί σε βάρος των πολιτών όταν πλέον υπάρχουν τόσα καταγεγραμμένα και άλλα τόσα καταγγελλόμενα περιστατικά.

Δεν είναι κανονικότητα να βλέπεις το παιδί σου να το πατούν στο κεφάλι δυνάμεις των ΜΑΤ μόνο και μόνο επειδή δεν τις άφησες να παρανομήσουν και να σου παραβιάσουν το άσυλο της κατοικίας σου.

Δεν είναι κανονικότητα να δένεται πισθάγκωνα γυναίκα και να αφήνεται ημίγυμνη και με κουκούλα στο κεφάλι σε ταράτσα πολυκατοικίας (πρακτικές που μας παραπέμπουν στην CIA).

Όλα αυτά δεν είναι κανονικότητα. Είναι εκτροπή, με αποκλειστική πολιτική ευθύνη μιας αυταρχικής Κυβέρνησης που προετοιμάζει τις πρακτικές με τις οποίες θα κάνει εξώσεις και θα διώχνει τον κόσμο από τα σπίτια του, για χάρη των αρπαχτικών ταμείων και της παρασιτικής ολιγαρχίας. Και παράλληλα έχουμε μια πληθώρα επιμέρους ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών της ΕΛ.ΑΣ., παραβιάσεις και καταπάτηση ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων.

Καθώς και τέλος μια μεγάλη ανάγκη για μια ολόκληρη κοινωνία να μην πέσει θύμα της προπαγάνδας των ΜΜΕ που καλλιεργούν την τρομολαγνεία, να μην φοβηθεί από την αστυνομοκρατία και τη βία, αλλά να αντισταθεί και να μην υπακούσει σε όλο αυτόν τον αυταρχικό και επικίνδυνο για την δημοκρατία και τις ελευθερίας, κατήφορο», καταλήγει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου τουΣήμερα 07:18 | Ειδήσεις

H δικηγόρος του κατηγορούμενου, επικαλείται την δικογραφία και τον αστυνομικό που υπήρξε ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, στο θλιβερό περιστατικό.

Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του ΆντενΣήμερα 08:28 | Ειδήσεις

Η ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ για την εμπλοκή της ελληνικής φρεγάτας.

Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίωνΣήμερα 08:08 | Ειδήσεις

Απίστευτη ταλαιπωρία για του οδηγούς και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”Σήμερα 08:10 | Τοπικά Νέα

Ο δικηγόρος του μαθητή που καταγγέλλει πως έπεσε θύμα βασανισμού στο σχολείο του, μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο