LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 16 Δεκεμβρίου 2019 18:37

Χατζηδάκης: προτεραιότητα η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ

Η απάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στους ισχυρισμούς της Άγκυρας, για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed.

ΔΕΔΔΗΕ - λογότυπο

Απάντηση στους ισχυρισμούς της Τουρκίας και του Ερτογάν ότι ο αγωγός φυσικού αερίου EastMed χρειάζεται την έγκρισή του, έδωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Είναι σταθερή η δέσμευση Ελλάδας και Ισραήλ ότι θα προχωρήσει», είπε και επεσήμανε πως «ο κ. Ερντογάν έχει τη δική του αντίληψη. Αλλά έχουμε και εμείς τη δική μας». Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επεσήμανε ακόμη, ότι είναι σταθερή η δέσμευση της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ η ηλεκτρική διασύνδεση μεταξύ των 3 χωρών και διαβεβαίωσε πως «η άρση της απομόνωσης της Κύπρου στο επίπεδο της ηλεκτρικής ενέργειας είναι για εμάς προτεραιότητα».

Στη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2020, ο κ. Χατζηδάκης παρουσιάζοντας τις σημαντικότερες αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε πως προχωρά η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ σε ποσοστό 49%, «αλλά με ισχυρά δικαιώματα μειοψηφίας ώστε να προσελκύσουμε όχι μόνο θεσμικούς αλλά και στρατηγικού χαρακτήρα επενδυτές: αυτό είναι μια ταμειακή ένεση για τη ΔΕΗ αλλά και, ένας εκσυγχρονισμός του ίδιου του ΔΕΔΔΗΕ».

Αναφερόμενος στον εταιρικό μετασχηματισμό της ΔΕΗ, είπε πως «θα πάψει να είναι μια εταιρεία που ζητάει από τους καταναλωτές να βάζουν κάθε τρεις και λίγο το χέρι στην τσέπη. Παράλληλα, όπως είπε, εντός του 2020 ιδιωτικοποιείται περαιτέρω ο ΑΔΜΗΕ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕξελίξεις στη διπλή δολοφονία της ΦοινικούνταςΣήμερα 20:31 | Ειδήσεις

Ο ρόλος του 22χρονου που είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως στις Αρχές στα μέσα Οκτωβρίου και είχε αρχικά δηλώσει συνεργός.

Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνιαΣήμερα 21:00 | Ειδήσεις

Ο Ελληνοαμερικανός πρώην αξιωματικός πληροφοριών, της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Τζέικ Σωτηριάδης, μίλησε στον ΑΝΤ1 για την σπουδαιότητα της χώρας αυτής.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για τις βλέψεις των ΗΠΑ στη ΓροιλανδίαΣήμερα 20:58 | Ειδήσεις

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, θέλουν να διατηρήσουν αυτή την παγκόσμια τάξη για πολλούς λόγους και προσεγγίζουν θέματα όπως η Γροιλανδία».

Αλεξανδρούπολη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας (εικόνες)Σήμερα 22:17 | Ειδήσεις

Δεκάδες δέντρα ξεριζώθηκαν κι έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα. Στο λιμάνι της πόλης αναποδογύρισαν σκάφη!

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βέροια: Νεκρή γυναίκα από φωτιά στο σπίτι της23:59Ντέιβιντ Μπόουι: Η ζωή και η καριέρα του ροκ σταρ23:48Missing Alert για την εξαφάνιση 28χρονης23:36Τραμπ: Το Ιράν λαχταρά την ελευθερία - Oι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βοηθήσουν23:22Αλεξανδρούπολη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας (εικόνες)23:08ΠΑΟΚ: Ο «Ντέλιας» έφερε την... τέλεια βραδιά 22:54Κύπρος: Νέες αποκαλύψεις για το επίμαχο βίντεο που παραπέμπει σε διαφθορά22:40Ατρόμητος – Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους Πειραιώτες22:26Θεσσαλονίκη: Αποκολλήθηκε κομμάτι οροφής σε εμπορικό κέντρο και τραυματίστηκε γυναίκα (βίντεο)22:12Πανιώνιος – Κολοσσός Ρόδου: Νίκη “οξυγόνο” για τους γηπεδούχους21:58Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για τις βλέψεις των ΗΠΑ στη Γροιλανδία21:44Κηφισιά –ΑΕΛ: Στο τέλος δεν (Χ)αμογέλασε κανείς21:30Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνια21:16Άρης – Ηρακλής: Έγινε θρίλερ… στο φινάλε21:02Εξελίξεις στη διπλή δολοφονία της Φοινικούντας 20:48ΑΝΤ1 Sports: “Πικρή” νίκη για τον Ολυμπιακό λόγω του τραυματισμού του Μόρις20:34Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ20:20Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:06Ροδόπη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο αγρότη19:52Ισχυροί άνεμοι: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο19:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο