LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 16 Δεκεμβρίου 2019 07:14 | Ανανέωση: 16 Δεκεμβρίου 2019 07:12

Αίγυπτος: κλειστή μέχρι νεοτέρας η πρεσβεία της Λιβύης

Οι ανακοινώσεις της διπλωματικής αποστολής της Τρίπολης για τα αίτια του κλεισίματος της πρεσβείας.

Πρεσβεία της Λιβύης στο Κάιρο

Η πρεσβεία της Λιβύης στην Αίγυπτο έκλεισε χθες Κυριακή τις πόρτες της μέχρι νεοτέρας, γνωστοποίησε η ίδια με ανακοίνωσή της, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.

Η διπλωματική αποστολή «αναστέλλει το έργο της για λόγους ασφαλείας από την Κυριακή και μέχρι νεοτέρας διαταγής», ανέφερε στο κείμενο, που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Η πρεσβεία, που αντιπροσωπεύει τη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), διέψευσε με χωριστή ανακοίνωσή της ότι η αναστολή της λειτουργίας της συνδέεται με τις αυτομολήσεις στελεχών της που τάχθηκαν στο πλευρό του Χαλίφα Χάφταρ, επικεφαλής του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ), και της ανταγωνιστικής κυβέρνησης στο Τομπρούκ με την οποία συνδέεται ο στρατάρχης.

Η ΚΕΕ από την πλευρά της ανέφερε ότι η δραστηριότητα της διπλωματικής αποστολής ανεστάλη με σκοπό να προστατευθούν οι εργαζόμενοί της, έπειτα από μια σειρά «παραβιάσεων» το τελευταίο διάστημα και απόπειρες «εκβίασης» με σκοπό την απόσπαση χρημάτων.

Δεν δόθηκε καμιά λεπτομέρεια για τις πράξεις αυτές ή το από ποιους έγιναν. «Βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια μαζί με τις αιγυπτιακές αρχές για να τερματιστούν αυτές οι ενέργειες και να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια της πρεσβείας», ανέφερε η ΚΕΕ, επίσης μέσω Facebook.

Η πρεσβεία θα λειτουργήσει εκ νέου μόνο αφού υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλειά της, επέμεινε.

Η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία φέρονται να υποστηρίζουν τον στρατάρχη Χάφταρ, ενώ το Κατάρ και η Τουρκία υποστηρίζουν την ΚΕΕ.

Η ανακοίνωση της αναστολής λειτουργίας της πρεσβείας καταγράφηκε τρεις ημέρες μετά την αναγγελία του στρατάρχη, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, περί νέας «αποφασιστικής μάχης» για την κατάληψη της Τρίπολης, της έδρας της ΚΕΕ.

Η κυβέρνηση του Φάγεζ Σάρατζ από την πλευρά της διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση είναι «υπό έλεγχο» και ότι διατηρεί τις θέσεις της νότια της πρωτεύουσας, όπου επικεντρώνονται οι μάχες από την έναρξη της επίθεσης των δυνάμεων του Χάφταρ.

Οι εχθροπραξίες, που άρχισαν τον Απρίλιο, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από χίλιους ανθρώπους κι έχουν εκτοπίσει τουλάχιστον 140.000 άλλους, κατά τον πιο πρόσφατο διαθέσιμο απολογισμό του ΟΗΕ.

 

 

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραγωδία στην Ελβετία: Έξι Γάλλοι υπήκοοι τραυματίες, οκτώ άλλοι αγνοούνται23:58Μαμντάνι: Θα δώσουμε παράδειγμα στον κόσμο - Η αριστερά μπορεί να κυβερνήσει23:42Γουόκαπ: Tο συναίσθημα σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα το ίδιο - Για αυτό παίζουμε μπάσκετ23:24Τραγωδία στην Ελβετία: Περίπου δεκαπέντε Ιταλοί, μεταξύ των τραυματιών23:10Ιράν: Εντάσεις στις διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Αναφορές για έξι νεκρούς22:56Τροχαίο δυστύχημα Άντονι Τζόσουα: Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου22:42Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή22:28Σαρώνει η γρίπη: Στα όρια τα νοσοκομεία, από την έξαρση ιώσεων σε παιδιά22:14Ανεξέλεγκτη ταχύτητα και social media: Κάνουν ράλι με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα22:00Τραγωδία στην Ελβετία: Η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε γαλλικά νοσοκομεία21:46Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα21:32O Παναθηναϊκός άρχισε συζητήσεις για τον Αντίνο21:18ANT1 Sports: Οι αστείες στιγμές από τον χώρο του αθλητισμού, το 2025 (βίντεο)21:04Ελβετία - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: Άνθρωποι ούρλιαζαν, άλλοι κείτονταν νεκροί στο έδαφος (βίντεο)20:50Μαζικοί έλεγχοι αλκοτέστ στην Αθήνα - 62 οδηγοί πάνω από το όριο20:36Λάρισα: Σύγκρουση δύο αυτοκινήτων - Άνδρας στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις20:22Ελβετία: Συλλυπητήριο μήνυμα υποστήριξης απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή20:08Αταμάν: Από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός19:54Πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά - Παρμελέν: Μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία της χώρας19:40Πάτρα: Τραυματίστηκε ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανή που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο19:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο